Jump to content

poffer

Medlemmer
 • Content Count

  453
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Iskast er også en mulighet, og store klumper kan fyke flere hundre meter av sted. Maksimal kasteavstand for is regnes vanligvis ut ved formelen: 1,5 x (D + h) der D er rotordiameteren og h er navhøyden
 2. Det er flust med dieselbiler i Finnmark - der store områder i denne landsdelen har et tilsvarende klima som det er på Svalbard. Både praktisk og fornuftig med tanke på drivstofføkonomi og utslipp (lange avstander). Problemet med dieselbiler på Svalbard, vil nok være pga veldig lite kjøring - og dertil tette partikkelfilter, da man nok sjelden eller aldri vil oppnå høy nok temperatur på motoren til at regenerering av partikkelfilter blir utført.
 3. i3 9100F har vel ikke innebygget grafikkprosessorer, så det første du må gjøre er å sette skjermkortet inn igjen.
 4. https://blog.pcrisk.com/windows/12891-how-to-fix-kernel-power-error
 5. Start med å stille elevasjonsvinkelen på 9 grader > slå på tuner å gå inn på menyen som viser signalstyrke > få noen til å sjekke disse samtidig som du som du (veldig) sakte dreier tallerkenen fra den ene til den andre siden, og be vedkommende om å hyle ut hvis signalmåleren gir utslag. Hvis null utslag på denne runden, sett elevasjonsvinkelen til 10 grader og gjenta operasjonen osv osv. Tror elevaskjonsvinkelen i Troms ligger på ca 10 grader. NB viktig at parabolantennen er montert i lodd, for hvis du f.eks har montert den på en vegg/mast som er skeiv så nytter det ikke å stille vinkelen til ca 10 grader. I tillegg til overnevnte, så må du også ha montert F-kontaktene på coax kabelen korrekt + at hodet skal stå klokken "fem på halv" når du ser på antennen forfra - altså se kabelen som kommer ut av hodet som en langviser. Her finner du en ok guide https://www.btv.no/html/montering.html Og en til her https://www.diskusjon.no/topic/392256-den-store-parabol-faq-update-1803/
 6. Hei. Det Tomahawk hk som jeg bygget på tok kvelden etter at pc'n gikk i gulvet under transport.. Fikk ikke tak i et nytt, og endte derfor opp med dette https://www.komplett.no/product/1080421/datautstyr/pc-komponenter/hovedkort/amd-socket/asus-rog-strix-b450-f-gaming-socket-am4 Fungerer utmerket, og er "ut av esken" kompatibelt med ryzen 3000 serien, så dette har jeg ingen problemer med å anbefale.
 7. Imøteser tilbakemelding på hva du synes om viftestøy - når bygget er oppe å går ?. Lykke til, og håper du blir fornøyd ?
 8. Hvis du primært bruker pc'n til gaming i 1080p 60/144Hz så vil jo det å gå til f.eks et rtx 2060 super være en betydelig oppgradering i gaming ytelse vs den gpu'en du har nå. Hvilke ytelser er du ute etter å oppnå?
 9. Er visstnok samme greia (at cpu vifta jager på opp/ned) på samtlige prosessorer i denne 3000 serien, og viften på den kjøleren som følger med 3700x - bråker også noe jævlig. Planlegger du kun å bruke pc'n med headsett over ørene så går det greit, men for bruk uten så tror jeg du kommer til å irritere deg noe jævlig over støyen som disse viftene lager.
 10. Har nettopp bygget en pc med ryzen 5 3600x (kjøpte denne på black friday til kr 2190) + msi B450 tomahawk max, og dette var plug and play. Oppdaterte dog til nyeste BIOS etter at pc'n var ferdig bygget. Gikk for kjøleren som fulgte med, men har senere byttet denne med en noctua NH-U12S, og dette var som natt og dag i forskjell. Ikke akkurat noe fryd for øyet, men det får heller være. Greia med kjøleren som fulgte med er at vifta på denne bråker noe helt jævlig, og spesielt under load. Vifta snurrer med 1400 rpm ved idle, og det er ikke mulig å stille den lavere enn dette. I tillegg så driver den uavbrutt og jager opp/ned på hastigheten ved nettsurfing, youtube og annen lett bruk. Trodde først det var noe som var riv ruskende galt, men etter å ha forsket litt på nettet, så er det visstnok bare slik disse AMD prosessorene fungerer. (booster/klokker ned med påfølgende temperatur variasjoner) Skjer akkurat det samme med noctua'en, men i tillegg til å snurre med lavere hastighet, så er den tilnærmet lydløs.
 11. Takker. Hadde tenkt å legge den ut på kjøpe selge bytte på Facebook for høystbydende over 3000 med gtx 970 / alternativt la gtx 1070 gå med for 1000-1500 kroner ekstra.
 12. Hei. Har bygget ny pc til sønnen min, og vi skal forsøke å selge den gamle. Hva er en grei pris å be om for denne: Kabinett: Cooler Master scout 2 MB: MSI LGA 1150 B85M PSU: Corsair VS550 CPU: I5-4690k GPU: Asus GTX 970 4GB OC RAM: Crucial DDR3 Ballistix 16GB Asus PCE-AC56 (WIFI nettverkskort) Seagate SSHD 1TB Vi benytter et Asus GTX 1070 dual OC 8GB i den nybyggede pc'n (dette vil før eller siden også bli skiftet ut) Kan det være lurt å bytte ut/selge pc'n med dette istedenfor med GTX970, og hva vil dette bytte eventuelt ha å si for prisen? Altså - hva er en grei pris for denne pc'n med GTX 1070 / med GTX 970? Takknemlig for svar, da jeg er langt ute på landet hva angår priser på brukte pc'er.
 13. Slo til på denne + B450 Tomahawk max (1039,-) og corsair vengeance 3200 C16 (689,-) fra Proshop. Tror dette blir en grei oppgradering fra I5-4690k.
×
×
 • Create New...