Gå til innhold

Blits - Forskjell på merker?


Anbefalte innlegg

Det er slik at jeg vurderer å gå til innkjøp av blits til mitt Canon 50D. På Finn og Netshop ser jeg mange Speedlite-blitser fra Canon til 2000kr (430EX II) og oppover, og Speedlite blitser fra andre merker til 500-1000kr.

 

Jeg vet at de senere blitsene til Canon støtter ETTL-II, mens de eldre støtter kun ETTL-I. Lages det noen "fake"-blitser i dag med ETTL-I? Er det stor forskjell? Canon-blitsene fyrer et lite "pre-flash" for å måle lysmengden før den fyrer hovedblitsen. Gjør de billige blitsene det?

 

En blits som tilfredsstiller behovet mitt, kan vendes i taket/vegger for å ta et kjapt potterettfoto eller en liten folkemengde. Klarer den det, klarer den det meste jeg utsetter den for.

 

Iom. at budsjettet mitt ikke er så stort frister det med en billig-blits, men jeg vil gjerne høre noen tips/råd før jeg risikerer å kjøpe katta i sekken. Eventuelt kjøper jeg gjerne en dyrere blits senere når det behovet nærmer seg, men innen tirsdag bør jeg helst ha noe som fungerer.

 

Takker på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! Skulle skaffe meg blits som du gjer no nokre veker sida. Valget falt på: YongNuo 468II. Først og fremst pga. pris.

 

Min gamle topic: http://www.diskusjon...owtopic=1457700

YongNuo 468II: http://dx.com/p/yn-4...more-4-aa-37534

 

Fikk den 2 dagar sida og må seie den fungerer som den skal på min 1100D. TTL fungerer og den skifter innstillingar og slikt automatisk. Om "Pre-Flash" så har eg ikkje lagt merke til at den sender ut nokon flash i forkant av hovudblitsen (som min innebygde gjer).

 

Når eg bruker Manuel modusen på kameraet (og TTL på blitsen) så sender den ut nokon rødt assist beam som hjelper fokuset. Er ny med blits, så har ikkje fult peiling enda. :) Har ikkje forandra blits innstillingane på kameraet enda så kanskje det er noko der som må til for å bruke "Pre flash"?

 

Om dei andre modusene, så støtter denne blitsen TTL (som sagt tidligare), Manuel, Multi, S1 og S2 (På S2 så ignorerer sensoren pre-flashen som kjem ut av kameraet).

 

Du kan lese meir om denne her: http://speedlights.n...ii-e-ttl-flash/

 

Edit:

 

Hovud forskjellane mellom denne og Canon varianten av YoungNuo 468II er vel:

 

1. Pris først og fremst.

2. Denne støtter ikkje trådlaust.

3. Svakare lysstyrke enn Canon varianten (men lysstyrken er fortsatt veldig sterk på YoungNuoen)

4. Kanskje betre kvalitet? Kan ikkje seie mykje om det siste, men YongNuo 468 er hovudsakleg lagd i plast.

Endret av MPC
Lenke til kommentar

Så lenge blitsen har et rødt hjelpefokuslys har du ikke brukt for preflash for og fokusere "tror ikke det er mulig i det hele tatt"

 

Tredjeparts produsenter må bedrive reverserende engineering for å kunne få sine blitser til og fungere med Canon kameraer, flesteparten av tredjeparts-blitser har kun fungert som en TTL--blits, men har forstått det sånn at enkelte tredjeparts-blitser har begynt og støtte E-TTL.

 

En annen ulempe med kjøp av uoriginale blitser og objektiver er at elektronikken sannsynligvis ikke vil fungere når det har kommet nyere kameramodeller som har nyere firmware, da må man enten sende blitsen tilbake til selger for oppdatering eller gjøre det selv hvis den muligheten finnes.

Lenke til kommentar

Om pris spiller inn anbefaler jeg Canon Blits Speedlite 270EX II. Den koster under tusenlappen og viktigst av alt -den kan vinkles opp mot taket og støtter E-TTL II.

Har erfaring med 580EXII men 270EX II er den som alltid blir med i lomma. Liten og lett og gir bra nok lys til det aller meste.

Link

 

Ulempen med 270EX II er at den ikke kan vippes til sidene. Du får vel heller ikke satt på diffuser til denne. For meg personlig blir det for liten forskjell mellom 270 og blitsen på kameraet. Kamerablitsen har du alltid tilgjengelig hvis du ikke har med deg den ordentlig blitsen.

 

Har selv YN468(versjon 1) og den fungerer utmerket, men den mangler selvsagt litt i forhold til 430EX II som nok er mer avansert og har litt bedre styrke. Kompabilitetsproblemene ville jeg ikke vært så bekymret over. Versjon 1 rapporteres at fungerer smertefritt på både 7D, 5D3, 650D, selv om denne blitsen kom ut før flere av disse kameraene.

 

Prioritert rekkefølge

- Canon 430EX II

- YN 468 II

- Canon 270 EX II

 

Hvis prisen er viktig ville jeg satt YN468II på toppen.

Endret av to88he
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...