Gå til innhold

Er bildene mine bra nokk til å kunne selges?


agne

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du finner noen som er villig til å kjøpe så! :yes:

Generelt, ikke så enkelt å si om et bilde har sjans til å bli solgt eller ikke! :hmm:

Jeg må svare for meg selv, og si at bilder jeg kan greie å lage selv, kommer jeg nok ikke til å kjøpe! :nei:

 

Ellers, så liker jeg slike bilder av alskens naturobjekter, og sommerfugler i sædeleshet! Helt ok bilder du viser fram iallefall, ingen tvil om det! :roll:

Lenke til kommentar

Det finnes desverre ingen fasit for hvorden bilder bør være for at de skal kunne selges. Men det viktigste er no at du byr på deg selv og skaper din egen "stil", samt markedsfører dette.

 

Å slå gjennom som fotograf og leve som dette ser jeg for meg som en nermest umulig oppgave, så sant man ikke har veldig sterke ambisjoner og en utrolig ståpåvilje.

 

At man får solgt et bilde i ny og ne gjør vel kanskje de fleste, men det er langt fra dette til å faktisk kunne leve av dette, hvis det er målet.

 

Det viktigste føler jeg, er at du gjør deg selv "kjent" i nærmiljøet. Hold en utstilling i året med de aller aller beste bildene dine utstillt ferdig rammet inn.

 

Hadde jeg tatt et slikt sommerfuglbilde hadde jeg nok ikke fått solgt det i det hele tatt, men hadde Picasso tatt samme bildet (selv om han kun var maler) hadde han sikkert fått millioner.

 

Så navnet bak, er minst like viktig som bildene i seg selv. Bildene må liksom fortelle noe.

 

Var ikke lenge siden jeg leste en artikkel om en kar fra vestlandet som har gjort seg selv såpass kjent at han har begynt å stille ut bildene sine. Det er snakk om en kar som tar bilder med en iPhone ut gjennom bussruter/togvinduer etc. for å vise bilder av hvordan HAN opplever steder.

 

Teknisk vil jeg tro bildene ikke kan måle seg med dyrere kameraer, men historien bak er jo nermest like enkel som den er genial :)

Lenke til kommentar

Takker for gode svar,

virker som jeg må reklamere litt for meg selv.

jeg tar mer bilder på fritiden og kommer til å bli hobby i fremtiden. hadde bare vert litt artig å kunne tjent litt på det, og muligens fokusere på å ta bildene mer i der gylne snitt.

 

Det som er med ha foto utstillinger er at det koster masse penger. Vertfall foto Schrøder i Trondheim, mulig å søke om stipend. jeg må ha med CV og sånt der og jeg har ikke akkurat mye på den...

Går Media og kommunikasjon så da har vi eksamen på år 2(ifjor) der fikk jeg foto og klarte å få en ganske så sterk karakter 6. Trur dere det er nok for å få en verifisert søknad?

 

Så på bildene dine BjerkneZ utrulig fine Macro bilder du har der.

har "EF 100mm f/2.8L IS USM Makro", den er utrulig flott!

Lenke til kommentar

Takk for det agne :)

 

Jeg har solgt noen få bilder selv, men man skal selge MANGE bilder for å kunen leve av det. Vertfall med tanke på at man også skal dekke utgifter til evt. reise/fotoutstyr/forsikringer etc etc.

 

Når det gjelder min egen oppfattning av egne bilder og egen innsats i den sammenhengen så føler jeg at jeg innerst inne ikek har lyst til å bruke mye tid for å dra inn penger på dette. jeg er sikker på at det finnes MASSE annet man kan tjene langt mer penger på med langt mindre utgifter og egeninnsats enn dette.

 

Men foto foto for meg skal være gøy. Skulle jeg startet for meg selv i dag med det utstyret jeg har, hadde jeg gått konk før jul. :)

 

jeg føler jeg kan det teoretiske og 90% av det tekniske når det kommer til fotografering med speilrefleks, men en ting er å kunne håndtere kameraet, en annen ting er å faktisk ta bildene samt stille inn kameraet i felten FØR motivet har passert :)

 

Det man lærer mest av er å komme seg ut å fotografere. bruk gjerne også fast optikk, slik at du faktisk må flytte litt på deg. Ellers er det lett for at man blir stående på ett sted og bare zoome. Har selv solgt normalzoomen og angrer ikke et sekund på det. Litt uvant til å begynne med, men gud så artig det er å dra på dagsturen med bikkja hvor jeg tar med feks. EN brennvidde hver gang. jeg merker at bildene mine blir HELT annerledes :)

Lenke til kommentar

Fastoptikk er noe jeg har begynt å bevege med mot i det siste. Er helt enig i at om jeg bruker zoom blir jeg bare stående på samme sted hele tiden og bare knipser i vei.

 

Når det gjelder teori og teknisk har jeg det meste inne, men det å stille kameraet på manuelt for hver gang jeg skal ta et bilde av insekter blir litt stress for meg. Tar på manuelt om jeg beveger meg i samme miljø og lys en stund, men hvis jeg skal knipse i forskjellig lys og miljø setter jeg kameraet på "AV" eller "TV" noe som jeg kaller papparatsi innstillingene. Gjør ting bare litt enklere.

 

Jeg har faktisk solgt noen bilder jeg også, 2 til Vitenskapsmuseet i Trondheim, og noen til NINA(Norsk institutt for naturforskning)

Lenke til kommentar

Da kan det se ut til at du bare bør fortsette i den banen du gjør, men kanskje bare legge enda mer trøkk på og markedsføre deg selv. Slikt koster jo ofte penger, men kan lønne seg på sikt.

 

Men i utgangspunktet tror jeg ikke du bør forvente de store inntektene på dette. Patrick Bjørk Larsson er blandt annet en Svensk verdenskjent fotograf som reiser mye rundt og faktisk lever av fotograferingen sin. Men husk at han kan bruker flere uker på og ta ETT bilde. Skal man dekke inne flyreiser/fotoutstyr/opphold etc. så skal man ta en pen sum penger for at det skal gå i pluss :)

 

men hvor DU legger lista vet jo ikke jeg, men generelt sett så er mitt inntrykk at de fleste vil slite voldsomt med tanke på det å leve av fotograferingen.

 

Hvis målet er bare å selge noen bilder for å få en liten bi inntekt, så ser det annerledes ut :)

Lenke til kommentar

Før du i det hele tatt tenker på å tjene noe særlig penger på bildene dine så er det viktigste at bildene dine har særpreg og skiller seg utifra mengden av andre makro fotografer.

 

Thomas Shahan er et typisk eksempel på en som har utviklet sin egen stil og har fått oppmerksomhet verden rundt pga. dette.

1Xcom har en egn avdeling for makrofotografi. Der kan du se forskjellige stiler innen makrofotografi og kvaliteten på de bildene du eventuelt vil konkurrere mot i markedsplassene. (det er også Norske fotografer representert på 1X)

 

Er bildene du har tatt til nå konkurransedyktige er spørsmålet du må stille deg.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...