Gå til innhold

Fletting - kva gjer du?


Staketten

Kven er du i flettekøen?  

18 stemmer

  1. 1. Du køyrer på eit felt som snart vert fletta saman med eitt anna felt. Kvitstripa som skil køyrefelta vert stripla. Ingen av trafikantane i området køyrer seinare enn resten, eller krev meir merksemd. Kva gjer du?

    • Gassar på, til du er framkomen til der kvitstriplinga endar, og vegen smalnar inn. Der får du akkuratt pressa deg inn framfor eit køyrety som må bremse.
    • Gassar på til du når fremste tilgjengelege luke.
    • Legg deg midt på kvitstriplinga, og med dette okkupere begge felt og hindre trafikantar frå bak i å smyge i flettekøen.
    • Gassar på til fyrste ledige luke.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, for det første: Samarbeid!

For det andre så vil man handle etter plasseringene til bilene.

Er det fletting, så velger man å ikke hindre den bilen som er lengst fremme.

Det er ingen skam å la den andre få kjøre først, også kan man heller legge seg bak den bilen igjen.

 

Men jeg ser ofte at enkelte billister kjører maksimalt til feltets ende før de presser seg inn i det andre feltet.

Lenke til kommentar

Det som irriterer meg mest over alt på jord i trafikken, utenom folk som ikkje kan blinka i god tid når dei skal til høgre i rundkjøyringar, er folk som absolutt skal forbi andre folk rett før flettefelt der motorveien ender før Lagunen. Tips dokkår kanskje bør ta til dokk: Ikkje slutt å gasse på når du er på sida av bilen du kjøyrer forbi. Eg har ikkje tenkt å bremse for å slippe deg forran meg. Om du vil fram, må du stå for forskjell i fart sjølv om det innebær at du bryt fartsgrensa. Eg kjøyrer nemlig i 80+ allerede.

 

Ellers kjøyrer eg frem til den luka som er meist naturleg og ofte vil det være den lengst fremme av hensyn til dei bak meg (og fordi dei bak meg ofte er folk som gjør slik alternativ ein i ditt eksempel beskriver - dei får kjøyre forbi meg når me er på vegen).

Lenke til kommentar

Regner med du mener fletting som i fletting, hvor begge har vikeplikt, og altså ikke hvor det ene kjørefeltet ender og kun de som skal skifte felt har vikeplikt. To forskjellige regler. Uansett, jeg bruker ikke å gasse på for å komme til en luke. Jeg synes det er mer fornuftig å avpasse farten etter de andre bilene, av og til vil det si at jeg øker farten litt, av og til vil det si at jeg senker farten litt. Er det snakk om kø lenger fram senker jeg alltid farten. Ser ikke noen hensikt i å presse meg foran en annen bil bare for å bremse enda skarpere om noen meter. Er det ikke kø er det ofte klart lang tid i forveien om min hastighet må opp eller ned for å smette inn mellom to biler.

 

Blir litt fortvila når biler konsekvent legger seg over i venstre felt (gitt skiltene over) når det kommer en bil fra høyre, virker som de ikke evner å verken holde eller justere sin egen hastighet...

Lenke til kommentar

Irriterer meg litt over hvor mange som benytter blinklys i flettesituasjoner, men unnlater å blinke ved feltskifte. Tyder på at de har sovet i timen under kjøreopplæringen.

 

Never give up the element of suprise, der er essensielt ved kø kjøring i Oslo.

 

Det som irriterer meg ved fletting av to felter ved kø kjøring er når de i høyre feltet (de som skal inn på veien) "fletter tidlig" hvor de bak da kjører forbi til enden av feltet. Noe som gjør at istede for og slippe inn en bil ender jeg opp med å måtte slippe inn 10

Lenke til kommentar

Og så bør halve Sotra slutte med å køyre gamlevegane Bildøy-Arefjord og gamle 555 Breivikskiftet-Loddefjord, og med dette snike seg forbi oss motorveg 555-trafikantane i flettekøane ved Ørjebekken og Straume. Like morosamt til kvar ettermiddag å stå i stampe med halve Sotra vestgåande mot Ørjebekken i Sotra-feltet, medan den andre halvdelen trillar frå på Askøy-feltet, inn i rundkøyringa, og ut at rett i flettinga mot Sotra, og med dette snike forbi 25-30 bilar. Må nesten ha SUV eller lastebil for å kunne sperre av begge flettefelt for å hindre sniking.

 

Eller når dei finn ut dei skal køyre vidare om Godviksvingane, og ut att på fletting på Breivikskiftet. Då fekk dei jaggu passert 20 bilar til, av oss toskane som står på venstre felt under blått informasjonsskilt: Sotra motorveg. (Motorveg, liksom.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...