Gå til innhold

Årets glemte klassiker: Tranformers: Fall of Cybertron


Anbefalte innlegg

Transformers-Fall-of-Cybertron-box-cover-1.jpg

 

TRANSFORMERS: FALL OF CYBERTRON

 

Som tittelen sier er dette Transformers, og oppfølgeren til klassikeren War For Cybertron. I War handlet det om en borgerkrig som har vart i flere hundre år mellom Autobotene, ledet av Optimus Prime, og Decepticons, ledet av Megatron. Denne gangen foregår handlingen i de siste dagene av krigen, når Autobotene endelig har godtatt at slaget er tapt. Planeten er for ødelagt til å kunne holde dem i live selv om de skulle klare å vinne krigen på et eller annet vis, så de forbereder et stort romskip for å stikke av fra krigen og hjemplaneten en gang for alle. Dette gir en meget intens historie der vi hele tiden vet at vi kjemper i det aller siste slaget der vi har alt å vinne og alt å tape, men samtidig blir det litt trist fordi vi vet vi ikke lenger kjemper for å vinne krigen. Uansett om vi overlever eller dør har vi tapt hjemmet vårt for alltid.

 

Gameplayet i Fall of Cybertron er ganske likt forgjengeren, og kort sagt svært bra. Den største forskjellen er at i War For Cybertron hadde vi hele tiden tre roboter på laget, så vi kunne spille co-op med tre personer gjennom hele historien om vi ville. Dette er fjernet i Fall of Cybertron, på godt og vondt. Dette gjør at vi ikke lenger har noe som helst co-op i historien, men til gjengjeld er hvert oppdrag nå mye mer variert og rettet mot en bestemt robot. Dette igjen gir en mye mer spesifik og detaljert historie, og personlig synes jeg dette er en svært bra ting. Blandet annet fordi det var svært få som faktisk spilte War For Cybertron, så hele online-communityet døde ut ganske kjapt. I Fall of Cybertron har vi selvsagt fortsatt den geniale Escalation-modusen og Deathmatch, men jeg frykter begge to vil dø ut ganske kjapt om ingen gir dette spillet den sjansen det så sårt fortjener.

For det gjør det, helt klart. Dette er ikke "bare enda et dårlig Transformers-spill". Dette har ingenting med filmene å gjøre. Folk var skeptiske til superhelt-spill, men så kom Batman: Arkham Asylum. Folk var skeptiske til Spider-man, men så fikk vi The Amazing Spider-man, et spill som var, vel, amazing. Og nå har vi Transformers: Fall of Cybertron. Tro meg, dette er alt annet enn et billig film-spill. Dette er tvers gjennom kvalitet hele veien, fra stemmene til historien til selve gameplayet.

 

Vurdering: 9.5/10 ANBEFALES

 

Btw jeg har sluttet på forumet pga elendige moderatorer som forskjellsbehandler folk noe sinnsykt, så jeg kommer ikke til å svare i denne tråden. Jeg tenkte bare at Transformers: Fall of Cybertron (og War of Cybertron, om du ikke har prøvd det) er dømt til å gå i glemmeboken, men fortjener absolutt all oppmerksomheten det kan få. Ikke la dette bli en ny Beyond Good & Evil eller Psychonauts, folkens. :(

 

 

transformers-fall-of-cybertron-multiplayer-screenshots.jpg

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...