Gå til innhold

[Løst] Radeon 6950 - mystisk, kan noen forklare?


Megalaks

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har et Saphire Radeon 6950, som jeg på enkelt vis flashet til 6970. Nylig byttet jeg hovedkort og fikk ikke noe signal til skjermen gjennom kortet.

 

Etter sjekking av alt mulig rart, bytting av kabler, nytt spor etc. la jeg merke til en liten knapp på kortet, som jeg fant ut var en "bios switch". Siden jeg ikke hadde noe å tape, switchet jeg knappen fra "1" til "2" og skrudde på. Til min store overraskelse funket nå alt som det skulle.

 

Kan noen forklare meg hva det er som var problemet? Spiller det noen rolle at jeg "flasha" kortet på det gamle hovedkortet? (det var helt problemfritt). Nå skal det sies at det forrige hovedkortet IKKE var det samme som jeg hadde da jeg flasha 6950'en, heller.

 

Ved å trykke på denne knappen, har jeg "tatt bort" oppgraderingen til 6970?

 

Skjønner ingenting, så blir veldig glad om noen vet hva som er greia =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bios switch er en bios recovery. Hvis du sjekker GPU-Z ser du nok at kortet er tilbake til 6950-shaders etc.

 

Forklaring

 

Google is your friend.

 

Takk for svar =)

Det jeg fortsatt lurer på er; hvorfor har den ene biosen, den på switch nr 1, slutta å virke? Kan det ha skjedd samtidig som mitt forrige hovedkort tok kvelden? Hvorfor skal en av de to biosene plutselig slutte å virke? Kan jeg bare gjøre den flashprosessen på nytt, og så vil det funke som før?

Endret av Megalaks
Lenke til kommentar

Hm. I går så satte jeg switchen i pos. "1" og flasha tilbake til org. bios. Funka fint. Deretter flasha jeg på nytt, med 6970-bios. Funka ikke. Gjentok prosessen, men denne gang med en bios som kun åpna de ekstra shaderne (hva nå det er), uten å tukle med andre faktorer. Funka fint. Sjekka GPu-Z, og kortet er opp på 6970.Til info, om noen skulle være så uheldig å måtte streve med samme problem =)

Takk for svarene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...