Gå til innhold

Hovedkort til i7-950


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Først en liste over tre Intel hovedkort. Jaha. Er de til salgs noe sted?

 

Så en lang liste over alle mulige hovedkort med sockel 1366. Hvilke av de er til salgs? Jeg vil helst slippe å handle hos "Express PC Service" for å si det sånn.

 

Særlig fordi jeg vet at det hovedkortet jeg skal kjøpe godt kan slutte å fungere om ett års tid og da trenger jeg å ha kjøpt det i en nettbutikk med god kundeservice slik som komplett. Komplett selger ikke disse lenger.

Lenke til kommentar

Her er liste med alle som er på lager hos en eller annen butikk: http://www.prisjakt.no/category.php?l=s91935037&cols=574,783,615&o=produkt_pris_inkmoms#rparams=l=s91936457

Selvfølgelig selger ikke Komplett hovedkort til en sokkel som var meningsløs fra januar 2011 og End of Life i desember 2011.

 

Strengt tatt bør du kjøre reklamasjon (eller garanti hvis det virkelig bare er 1 år siden det døde.)

Lenke til kommentar

Mitt forrige hovedkort døde for 1 år siden. Mitt nåværende hovedkort holder på å dø nå.

 

Ja jeg kan få penger tilbake for hovedkortet, men hva skal jeg gjøre med prosessoren da? Kaste den fordi de ikke selger den type hovedkort? Blir plutselig dyrere enn jeg hadde håpet på.

Lenke til kommentar

Hvis du kjøpte prosessor + hovedkort sammen ville jeg hørt med stedet om du kan få ny prosessor som passer hovedkortet er verdt et forsøk.

 

Ellers er det bare å kjøpe nytt men det er helt klart stive priser.

 

Hvordan vet du hovedkortet holder på å dø? Får du bluescreen og frysninger i ett sett?

Ville bare sjekke det i tilfelle det kan løses på en annen måte.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Nei ingen bluescreens.

 

Det holder på å dø på samme måte som skjedde med mitt forrige hovedkort gjorde da det var ett år gammelt og mange hovedkort tidligere. Så lenge maskinen står på så går det greit. Omstart går greit. Men dersom jeg slår av maskinen så er det svært vanskelig å få den på igjen. Som regel så snurrer viftene, harddisker og ssd går på, men skjermen er helt svart. Lyset går også på av og til. Etter å skru maskinen av og på slik gjentatte ganger så kan jeg være heldig og da skrur maskinen seg på normalt.

Endret av Abigor
Lenke til kommentar

Jeg syns det er litt spesielt at 2 stk hovedkort lever kun ca i 1 år om det ikke har vært overklokket. Må være dårlig hovedkort serie i så fall.

 

Hva slags merke er det Asrock eller noe slik eller et billig MSI hovedkort?

 

Om du har prøvd å bytte prosessor kan det være at noen prins har blitt bøyd eller kan det være en skrue som kortslutter hovedkortet? Er lurt å sjekke det før man sender hovedkortet inn.

 

Ville prøvd å reset bios eventuelt oppdatere bios for sikkerhetskyld bare for å utelukke bugs.

Men hjelper ikke det er nok hovedkortet på vei å ryke. Man vet jo ikke om det kan være rambrikkene? Prøvd å ta ut noen og se? Er billigere å bytte ram en hovedkort.

 

Regner ikke med det er mye støv i maskinen det kan nok være også en årsak.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Nei det var forholdsvis dyre (1000-1500kr) hovedkort, stort sett Asus. Dette er de tre siste hovedkortene som alle har vist samme symptomer før de døde:

 

Gigabyte GA-965P-DS3, P965, Socket-775

ASUS P6T SE, Socket-1366

ASUS P6X58D-E, Socket-1366

 

Jeg vet ikke om jeg gidder å åpne kabinettet og skru av den klumpete viften og ta ut prosessoren for å sjekke pins. Saken er at nå fungerer maskinen 100% perfekt. Jeg kan spille krevende spill og laste skjermkort, minne og cpu med krevende oppgaver. Problemet oppstår først når maskinen har vært slått av.

 

Jeg kan spørre om Komplett vil gi meg ny prosessor til en nyere sokkel, men jeg regner med at det vil de ikke.

Endret av Abigor
Lenke til kommentar

Ja jeg ville også tro det er PSU, selv har jeg ASUS P6X58D-E, Socket-1366 har til og med bøyd pins på denne og har gitt tilsvarende problemer i oppstart bare at bios henger seg og maskinen restartes ofte, også rettet det ut igjen med barberblad selv da virker hovedkortet problemfritt etterpå.

 

Så enten må PSU være problemet ellers tror jeg du må være uheldig. Ville prøvd med ny PSU først.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

På meg virker det også som det er PSU eller en annen ekstern feil. Jeg har flere hovedkort (Asus) fra 2005, 2006 og 2009 som rusler og går fremdeles. Men så bruker jeg bare Seasonic eller Corsair (build by Seasonic) PSU-er. Ut fra egen og mange andres erfaring har jeg konkludert med at PSU er PC-ens viktigste komponent - her kjøper man produkter som er kvalitet fra A til Å.

Lenke til kommentar

Selv har jeg Corsair TX 850W så den burde være mere en nok.

Men om du ikke gidder å prøve å løse problemet må bli ditt valg. Men om det viser seg at hovedkortet virker er det litt dumt å sende hovedkortet i retur. Men skulle det samme skje igjen da tror jeg enten gjør du noe feil ellers må du være ekstrem uheldig.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Ja jeg kan betale 900kr for en ny strømforsyner, men det hovedkortet jeg har nå regner jeg med er såpass skadet at det spiller ingen rolle for dens skyld. Så det blir isåfall å se om neste hovedkort ikke får samme symptomer om ett år frem i tid.

 

Dersom samme problem oppstår så vet jeg hvertfall at jeg har kastet bort 900kr på en strømforsyner jeg ikke trengte. Eller med ditt eksempel: 1100 kr.

Endret av Abigor
Lenke til kommentar

Det er OCZ 600W.

 

Er strømforsynere med lav effekt kjent for å ødelegge hovedkort?

Kan du fortelle hvilken modell det er kanskje?

 

Strømforsyninger med spenningsregulering utenfor ATX-spesifikasjonene eller med høye rippelverdier kan lett ødelegge maskinvare, for eksempel skal høy rippelverdi på 3.3V være en sikker måte å drepe RAM på om jeg husker rett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...