Gå til innhold

Studere jus, hvor?


Velstående

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har bestemt meg for å studere jus og senere bli advokat. Er det noen alternativer/bedre jus-studier man kan ta i utlandet som er mer prestisjefylte og attraktive enn en master i rettsvitenskap i oslo/bergen? Målet mitt er å bli en rik advokat.

 

Skal jeg studere jus i Norge blir det nok UiB da jeg helst vil bort fra Oslo.

 

Noen som har noe tips? :)

 

Takker på forhånd for svar,

 

Mvh,

Velstående

Endret av Velstående
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uten å være den store eksperten på det, så vil jeg anta at i jus så vil man lære å forholde seg til det regelverket som er på plass i det landet man studerer. Med det så vil jeg anta at det er aller lurest å studere i det landet du faktisk vil jobbe i.

 

En grad fra et mer "prestisjefylt" universitet vil gi muligheten til å la deg komme inn døra i flere selskaper, men etter man har gjort det er det helt opp til en selv å bevise hvor flink du er. Det er ingen automatikk i det.

Lenke til kommentar

knall karakterer på studiet, helst i Oslo el. enda litt bedre karakterer hvis Bergen...... -----> topp forretningsadvokatfirma, helst i Oslo -------> 80t i uken i noen år------> videreutdannelse i utlandet på deres regning -------> 80 t i uken i noen år til, bli fremragende selger og nettverker ------> partner ---------> snart rik

Endret av PeterB
Lenke til kommentar

knall karakterer på studiet, helst i Oslo el. enda litt bedre karakterer hvis Bergen...... ------> topp forretningsadvokatfirma, helst i Oslo -------> 80t i uken i noen år------> videreutdannelse i utlandet på deres regning -------> 80 t i uken i noen år til, fremragende selger og nettverker ------> partner ---------> snart rik

 

det er drømmen min:) er virkelig studentene fra UiO mer attraktive enn UiB-studentene?

Lenke til kommentar

knall karakterer på studiet, helst i Oslo el. enda litt bedre karakterer hvis Bergen...... ------&--#62; topp forretningsadvokatfirma, helst i Oslo -------&--#62; 80t i uken i noen år------&--#62; videreutdannelse i utlandet på deres regning -------&--#62; 80 t i uken i noen år til, fremragende selger og nettverker ------&--#62; partner ---------&--#62; snart rik

 

det er drømmen min:) er virkelig studentene fra UiO mer attraktive enn UiB-studentene?

 

Ikke nødvendigvis, men kontakten til Oslo-firmaene blir kanskje litt nærmere. Er man bevisst kan man sikkert oppveie dette på en eller annen måte. Så har sistemann tatt opp i Bergen litt lavere karakterer enn sistemann i Oslo. Det burde ikke spille noen rolle, men kan kanskje tippe i favør av Oslo hvis like juskarakterer, med mindre man viser at man kunne kommet inn i Oslo men valgte Bergen likevel - antagelig en suveren løsning....

Endret av PeterB
Lenke til kommentar

Jeg studerer på UiO og jobber på siden i et forretningsadvokatfirma (ikke blant de 3-4 store), og jeg er kjempefornøyd med UiO, men vi har like mange folk utdannet ved UiB. Dette med nettverk er dog et poeng, det er nok hakket lettere å knytte kontakter "vertikalt" i Oslo. På sikt er det dog vel så viktig å knytte kontakter "horisontalt" (blant ditt eget kull), og der er det mindre forskjeller.

 

Å studere i utlandet er ikke særlig smart - det blir vanskelig å praktisere i Norge. Juss er enda primært et nasjonalt studium. Vi har én advokat som har sin "primærutdanning" fra utlandet hos oss, blant 70 stykker.

Det vil jo selvfølgelig være mulig å studere i utlandet, men jussutdanningssystemet i USA er seriøst føkkdøp for tiden, og andre land vet jeg ikke så mye om. Det er nok vanskelig å "slå seg fram" som nordmann uansett, så Norge er mye safere. Tar du så en LLM-grad i utlandet etter studiet ditt er mulighetene svært gode for å jobbe internasjonalt, men å ha graden fra Norge er det nok det sikreste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...