Gå til innhold

Hund/valp som spiser dritt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Først og fremst - at hunder (eller andre dyr) spiser avføring er hverken uvanlig eller særlig unaturlig. At det er så fordømt ekkelt, er stort sett oppdikta av menneskedyret.

Avføring fra gressetere (byttedyr) er faktisk en naturlig del av kostholdet til den (opprinnelige) ville hunden og ulven.

 

En av grunnene til at egen avføring smaker fristende, kan være at bikkja får fôr den ikke helt klarer å fordøye 100 prosent. Dvs der er rester (gjerne av vegetabilsk opprinnelse) i avføringa, som lukter og smaker som mat eller som en del av foret hunden får til daglig. Dette er gjerne typisk for det litt billigere fôret som ofte inneholder mer gress enn kjøtt.

 

Første spørsmål - hva fôrer dere valpen med?

Det kunne være verdt å vurdere å skifte fôr, og feks kun gi hunden ren rå vom en periode for å se om det hjelper. Det er veldig lett fordøyelig, all næringa tas opp og det kommer kun avfall ut bak. Det er mindre fristende å spise ;)

 

Og så Labradorer da .. de spiser jo ALT, og de spiser det FORT!

Det er ikke uten grunn at feks Royal Canin har utvikla et eget Labradorfôr, som blant annet skal være litt vanskelig å spise altfor fort. Slukes tørrforet, blir det ikke ordentlig tygd og følgelig ikke ordentlig fordøyd. Dermed risikerer man igjen "matrester" i avføringa, som da blir fristende for valpen å spise.

I og med at du har en rase som er kjent for å kunne spise nesten hva som helst, kan det være greit å ha i bakhodet at man bør legge opp dagen til bikkja litt ekstra nøye.

 

Fôrer dere 2 eller 3 ganger om dagen? Det kunne være en ide også å prøve å gi siste måltidet litt tidligere på kvelden og på den måten sørge for at bæsjinga gjøres unna før dere legger dere.

Alternativt kan en luftetur (eller to) iløpet av natta også være en bra plan. På den måten sikrer dere dere kontroll over bæsjen og forhindrer at den blir spist. Det vil sannsynligvis ikke være nødvendig i mer enn en kort periode, inntil valpen begynner å få litt mer kontroll på systemet og greier å holde seg.

I den alderen er det ikke så enkelt. Det som vil ut, det kommer ut.

 

:)

Endret av jonlem
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jojo, det finnes flere slike tips for hva man kan gjøre og gi bikkja for å få slutt på dette, men jeg kommer ikke til å formidle slike. Av en enkelt grunn - det fikser ikke problemet, bare symptomet.

 

Bytt fôr, stå opp på natta. Lett :)

 

 

 

EDIT

Et spørsmål til - tisser den også inne på natta?

 

EDIT 2

Siste spørsmål - hvor ofte bæsjer dyret, og hvordan er skiten? Bløt? Hard? Tørr? Kabel? Ruke? Seig? Svart? Brun? Osv?

Endret av jonlem
Lenke til kommentar

hunden tisser også inne om natta.

 

Bæsjen ser fin ut, kabel.

 

Tipper hun bæsjer ca 3 ganger om dagen. hun går ute i hagen, der er gjerde. så går jeg bare ut å plukker bæsj, vi går 1 tur om dagen, hun tisser ikke og bæsjer ikke på turen. går ikke langt med henne da hun kun er 11 uker gammel-.

Lenke til kommentar

Vel, det første jeg ville gjort var å begynne å stå opp, og ta en luftetur eller to iløpet av natta. På den måten vil du sannsynligvis kunne "sikre" deg bæsjen før den blir spist, og dotreninga kommer til å gå unna raskere (vinn-vinn!).

Så kan det også være verdt å vurdere å gi siste måltidet litt tidligere, på den måten kan hende bæsjinga gjøres unna tidligere på kvelden. Men det kommer jo litt an på hvordan dere fôrer resten av dagen..

 

Deretter ville jeg vurdert å bytte fôr..

 

 

EDIT

Det er forresten helt naturlig at valpen ikke vil gå på do på turen. I starten er det tryggeste å gå på do der man er mest komfortabel. Å sette seg i hockey for å drite, betyr å sette seg i en litt utsatt posisjon og man har ikke lenger så god kontroll på omgivelsene. Så at valpen foreløpig kun går på do i hagen deres er helt som forventet ;)

Ellers er det verdt å poengtere at jeg mener ikke man skal ut på langtur midt på natta. Bare slipp dyret ut i hagen og la han/henne få snuse litt og gi den muligheten til å gå på do ute. Ros, godbit, kos og julekveld når den går på do ute, også på natta!

At den tisser og bæsjer inne på natta er helt naturlig, i den alderen har de enda veldig dårlig kontroll på "systemet".

Endret av jonlem
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...