Gå til innhold

Radiator til full peltierkjølt maskin?


Anbefalte innlegg

Jeg har en evo 240 radiator som fungerer helt flott nå med vannkjøling på cpu, nb og gpu, men hvis jeg skulle montert et 80w peltier på hvert av gpu og nb, og et 226w på cpu, måtte jeg da ha kjøpt en radiator til? Eventuelt hvilken? Jeg har et 80w som jeg skal sette på gpu så snart jeg får isolasjon, men det ville vært litt gøy å ha montert på cpu og nb og. Vil et 80w peltier være nok på en i875 nb?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette blir varmt !! men men

 

Hvilke kabinett har du ?

du kan jo vurdere og skaffe deg en evo120 som du setter i bunn av kabinettet,

men da er det meget sannsynlig at du må ofre noe av plassen til de 3-4 nederste PCIsporene silk at her kan det kun kan settes "små" pci-kort ala nettverk osv i disse

 

Hvordan du evt lar luftsrømmen gå, må da avhenge av hvordan resten av vistene er satt opp

 

Har dette oppsettet selv i et Lian Li PC71 hvor jeg har innsug forran og bak på pc`en og utlufting gjennom radiatorene evo240+120

Lenke til kommentar

Jeg har et Lian-Li pc7 kabinett :)

Jeg kan bare lage et 120mm hull bak istedet for et 80mm (tror det skal være plass til det) også montere en evo 120 der.. Eller så skal man alltids få plass.

En enermax 550w kan drive et 226w peltier element og PC'en min ikke sant? Så tenkte jeg å sette de to 80w peltierene på min gamle psu (lepont 420w, 18a på +12v).

Hvis noen kunne gitt en rask forklaring, eller en link til en forklaring på hvordan man kobler sammen to psu'er, så ville det vært veldig fint. Tror jeg leste noe om en ledning nr. 14 et sted, men jeg er ikke sikker..

 

Edit: Fant howto for å koble sammen 2 psu'er også tenkte jeg at jeg ville dele det med dere..

http://www.burningissues.net/how_to/power/psu.htm

Lenke til kommentar

Radiatoren din vil ikke ha noe problem med å bli kvitt varmen selv med disse tre peltierelementene. Vanntempen vil selvfølgelig stige, men med peltierelement vil likevel det du kjøler bli forholdsvis kaldt.

 

Det som begrenser hvor kaldt du klarer å få vannet, er mengden luft du klarer å trekke gjennom radiatoren og ikke størrelsen på radiatoren Overflaten på kjøleribbene i radiatorene er overdrevent store og det er ikke her flaskehalsen sitter, men heller luftmengden som flyter gjennom den.

Sterkere vifter vil altså fungere like bra som en radiator til med svakere vifte. (men med en radiator til vil du kunne bruke flere vifter og dermed flytte mer luft uten å produsere alt for mye støy)

 

space

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...