Gå til innhold

Nytt kamera, hva skal man velge tro?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

D3100 har hverken kontinuerlig autofokus under filming eller inngang for ekstern mic. Det kameraet jeg kommer på i farta som har begge deler er Canon 650D, men den koster en tusenlapp over budsjett.

 

Er du ute etter et videokamera eller et systemkamera primært for foto, trådstarter?

 

Edit: D3100 har visst kontinuerlig AF under filming, selvom den er håpløst dårlig... :p

Endret av Shirmah
Lenke til kommentar

Rolig nå Olympus lager en egen mic løsning til bla E-P3 !

 

http://www.olympus.n...ema-1_22358.htm

 

Problemet med E-P3 og video er hvis man beveger det ujevn fra side til side så ser ikke akkurat bra ut da lukkeren ? vugger bra fra side til side. Men hvis man ønsker en David Lynch sjøsyk effekt så er det inkludert !

Mic-løsningen til Olympus er basert på utvidelseskontakten under blitsskoen så alle Olympuser med den burde jo funke (E-PM1 starter på rett over 2000 inkl 14-42). Siste generasjon gjør det i hvertfall, tidligere modeller bør nok sjekkes. Løsningen til Olympus er proprietær, men er sikkert OK.

 

Ellers har vel D3100 kontinuerlig AF under videopptak? Var ikke det første modell med dette? Bruk av ekstern opptaker er mer kronglete, men det er lettere å unngå lyder fra AF.

 

Japan Photo har forøvrig Pansonic G2 på lager, dessverre bare i dobbel kit ser det ut for til nesten 5000, men kontakter du dem kan det jo hende du får det til 3500. Det er nok ikke enkelt å selge G2 nå uansett pris, men det matcher specen din med 720p, mikrofoninngang og AF under opptak. Fortsatt et OK kamera selv om det er et par år gammelt.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Om vi ser vekk fra ekstern mic og slikt, hva er best til ren foto? Føler jeg kanskje ingår kompromiss iht fotodelen om jeg fokuserer for masse på videobiten?

Jeg ville først satt opp noen ønsker som krav til zoomområde, vil du ha innebygd søker, vil du ha speilrefleks/speilløst/kompaktkamera/spiller ingen rolle. Og hva skal bildene brukes til. Det stilles andre krav hvis de skal brukes til plakater enn om de bare skal brukes på web. Jo mer info du gir, desto bedre svar får du.

 

Edit: Strøk kompaktkamera etter nytt innlegg fra TS

Endret av se#
Lenke til kommentar

Ok, i et forsøk på å spesifisere :)

- skal brukes til familiefotografering, da mest av mine to småjenter. Ergo bør det være kjapt, siden barna sjeldent står stille ;)

 

- litt zoom er kjekt, men aner ikke hvor mye. Er vant til de sedvanlige 3x optisk zoom som er på kompaktkameraet vi har nå, så det skal ikke mye til for å blåse meg av banen.

 

- er mest vant til "skjermsøker", har ikke brukt innebygget søker siden de gamle kompaktkameraer med film på rull :p Men er det der så gjør ikke det noe.

 

- muligheten for å kunne utvide med flere objektiv om interessen skulle komme er å foretrekke.

 

- å kunne filme med det hadde vært flott, men fotoegenskaper først. I min prisklasse ser det ut som om det er veien å gå.

 

Ut over dette så har jeg egentlig ikke gjort meg opp flere tanker. Er bare møkk lei trege små kompaktkameraer som bruker 10 sek på å ta bildet etter knappen er trykket og som ikke kan få med en hel stuevegg i et bilde en gang...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...