Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC som fryser seg helt


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har litt problemer med å skjønne hvor jeg skal begynne, så jeg bare starter.

 

Det jeg sliter med er at pcen tilfeldig kan fryse, ikke bare bildet men da også lyden. Hele pcen stopper opp, og dette skjer gjerne når jeg spiller, såklart. Men dette kan også skje om jeg ikke spiller, om pcen bare står idle i windows kan jeg komme tilbake til at den er frøset helt. Men det jeg bemerket meg etter at jeg fikk Dota2 er at pcen fryser seg hver gang, uten unntak når jeg åpner spillet og alt er loadet. Men som sagt, dette kan skje når som helst.

 

Jeg kjøpte meg pc deler igjennom komplett.no for 1 år siden, og siden da har egentlig problemene bare ballet på seg.

 

Specs:

Corsair SSD Force Series? F115, 115GB

Seagate Barracuda® 7200.12 1TB

ASUS P8Z68-V PRO, Socket-1155

Corsair Dominator DHX DDR3 1600MHz 12GB

Intel® Core? i7-2600K Processor

GeForce GTX 580 3072MB

-

Har også kjøpt en vannkjøling til prosessoren i ettertid, da jeg trodde problemet kunne være varme. (Noe det umulig kan være).

 

Jeg har prøvd følgende:

 

Jeg har byttet strømforsyning, RAM og testet begge harddiskene individuelt. Ny installasjon på begge 2, og problemet vedvarer. Jeg har lastet ned de nyester driverne fra produsent, uten at dette hjelper. Jeg har tatt ut batteriet på hovedkortet (her var det litt svart sot (?)). Jeg sendte også inn CPU og hovedkort til komplett for sjekk, da jeg opplevde et annet problem. Fikk ikke skjermbilde, men dette løste seg når jeg bytta RAM og strømforsyning. Tipper det er noe galt med de RAM brikkene jeg bestilte, og må få sendt dette tilbake til komplett. Uansett skal dette fungere med de nye brikkene jeg bruker, da det er så og si samme RAM. (Samme Hz, litt mindre størrelse på de).

 

Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre ? Jeg skjønner fint lite av dette, og det kommer ingen meldinger i hendelseslisten på pcen. Så ingen logger what so ever.

 

Jeg personlig er bombesikker på at det kan være hovedkortet som er gåent, RAM kontrollerne eller at RAM'en jeg hadde orignalt kan ha ødelagt kontrollerne på en eller annen måte. Mulig?

 

Alle tips mottas med stor takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du testet å innstallere OS på en annen disk enn Corsair SSDen? Vet om flere som har hatt samme problem med Force series SSDene. Men kan også være HK som du sier, har hatt samme problem med et HK før også.

 

Hei, ja jeg har det desverre.. Jeg har tatt ut SSD og installert os på SATA disken, uten at det hjalp :\

Lenke til kommentar

hvilken bios versjon har du og om den er gammel kanskje oppgradere den. nyeste nå er 3402, forrige (3304)versjon hadde oppdatering av Intel Rapid Storage Technology og Intel Smart Response Technology.

 

Jeg har tenkt tanken, men la det fra meg kjapt etter jeg så en kamerat skulle gjøre det (samme HK). Der endte det opp med at Bios failet og han ikke fikk bootet i heletatt, var noen timer med grubling før vi fikk fikset det igjen (aner ikke hva som gikk galt, så ut som alt gikk som det skulle).

 

Han sitter forsåvidt på samme hk og skjermkort som meg, og han som meg opplever at hakkingen i spill forsvinner når vi bruker windows driverne. Om dette er relevant vet jeg ikke..?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...