Gå til innhold

SLIK er Gud


Anbefalte innlegg

Lukas 15:

 

 

LIGNELSENE OM SAUEN OG SØNNENE (Kap. 15)

Alle tollerne og synderne holdt seg nær til Jesus for å høre ham.

 

Sauen som ble funnet igjen

 

6 Straks han kommer hjem, kaller han sammen venner og naboer og sier til dem: ‘Gled dere med meg, for jeg har funnet igjen den sauen som var kommet bort.’ 7 Jeg sier dere: På samme måte blir det større glede i himmelen over én synder som vender om, enn over nittini rettferdige som ikke trenger omvendelse.

 

DEN BORTKOMNE SØNN

12 Den yngste sa til faren: ‘Far, gi meg den delen av formuen som faller på meg.’ Han skiftet da sin eiendom mellom dem. 13 Ikke mange dager etter solgte den yngste sønnen alt sitt og dro til et land langt borte. Der sløste han bort formuen sin i et vilt liv. 14 Men da han hadde satt alt over styr, kom det en svær hungersnød over landet, og han begynte å lide nød. 15 Da gikk han og søkte tilhold hos en av innbyggerne der i landet, og mannen sendte ham ut på markene sine for å passe grisene. 16 Han ønsket bare å få mette seg med de belgfruktene som grisene åt, og ingen ga ham noe.

17 Da kom han til seg selv og sa: ‘Hvor mange leiekarer hjemme hos min far har ikke mat i overflod, mens jeg går her og sulter i hjel! 18 Jeg vil bryte opp og gå til min far og si: Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. 19 Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din. Men la meg få være som en av leiekarene dine.’ 21 Sønnen sa: ‘Far, jeg har syndet mot Himmelen og mot deg. Jeg fortjener ikke lenger å være sønnen din.’ 22 Men faren sa til tjenerne sine: ‘Skynd dere! Finn fram de fineste klærne og ta dem på ham, gi ham ring på fingeren og sko på føttene. 23 Og hent gjøkalven og slakt den, så vil vi spise og holde fest. 24 For denne sønnen min var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’ Og så begynte festen og gleden.

 

25 Imens var den eldste sønnen ute på markene. Da han gikk hjemover og nærmet seg gården, hørte han spill og dans. 26 Han ropte på en av karene og spurte hva som var på ferde. 27 ‘Din bror er kommet hjem’, svarte han, ‘og din far har slaktet gjøkalven fordi han har fått ham tilbake i god behold.’ 28 Da ble han sint og ville ikke gå inn. Faren kom ut og prøvde å overtale ham. 29 Men han svarte faren: ‘Her har jeg tjent deg i alle år, og aldri har jeg gjort imot ditt bud; men meg har du ikke engang gitt et kje så jeg kunne holde fest med vennene mine. 30 Men straks denne sønnen din kommer hjem, han som har sløst bort pengene dine sammen med horer, da slakter du gjøkalven for ham!’ 31 Faren sa til ham: ‘Barnet mitt! Du er alltid hos meg, og alt mitt er ditt. 32 Men nå må vi holde fest og være glade. For denne broren din var død og er blitt levende, han var kommet bort og er funnet igjen.’»

Endret av Jar-of-clay
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

...Og slik:

 

When a man sells his daughter as a slave, she will not be freed at the end of six years as the men are. If she does not please the man who bought her, he may allow her to be bought back again. But he is not allowed to sell her to foreigners, since he is the one who broke the contract with her. And if the slave girl's owner arranges for her to marry his son, he may no longer treat her as a slave girl, but he must treat her as his daughter. If he himself marries her and then takes another wife, he may not reduce her food or clothing or fail to sleep with her as his wife. If he fails in any of these three ways, she may leave as a free woman without making any payment. (Exodus 21:7-11 NLT)

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Point being? :) Gud har alltid måtte flytte folk steg for steg hvor de er. Dette var en oppgradering fra systemet som var. Det kan sammenlignes med det som Jesus sa, "Dere har hørt det er sagt øye for øye og tann for tann, men jeg sier dere elsk de som forbanner dere etc." Det betyr ikke at det første var tilatelse for å ta igjen, det var en måte å gi en lov som 'var overkommelig' hvis noen tar din tann, så får du ikke lov å drepe dem. og slik var det en måte å strekke dem et steg nermere slik som menneskeheten var skapt til å være. Det er også slik for en kristen som har den hellige ånd. Gud vil vise deg et steg av gangen hvor du trenger å forbedre deg han gir deg ikke helle skittentøyskorgen på en gang for da blir du bare appatisk og hjelpesløs. Han vil alltid føre deg steg for steg om du bare sier at han kan få lov..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så Gud er egentlig ganske patetisk, som universets hersker kan han ikke engang si "ikke hold slaver, for faen" til slaveholdere.

 

Gud vil vise deg et steg av gangen hvor du trenger å forbedre deg han gir deg ikke helle skittentøyskorgen på en gang for da blir du bare appatisk og hjelpesløs.

 

Slavene, voldtektsofrene, de som blir dømt til et liv med voldtekt, de er det ikke så farlig med, etter ditt syn?

 

Og dette vil vel også si at ingen kan finne Gud og få rettet opp i livet sitt, for om du har en haug med problemer, så kan han bare sakte pirke på ett om gangen. Han må jo ikke forskrekke deg med å si noe om hvordan du egentlig bør oppføre deg, eller hva som er det beste for deg å gjøre.

 

Dvs. ingen av oss bør høre på prester og tilsvarende når de sier hvordan ting bør være, fordi han som de tar ordrer fra kan ikke ta ting ved roten, kan ikke se på helheten, kan rett og slett ikke løse problemer i mennesklig levetid. Problemene skal vedvare i generasjon etter generasjon, for han kan bare pirke.

Endret av KarlRoger
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hehe neida, han kan si hva han vil og han har jo vært så streit og si at til og med onde tanker er synd ikke bare handling, så er det noe han kan så er det å gi beskjed. Tenkte litt fra eget liv hvordan jeg har 'blitt overbevist og fått dårlig samvittighet' for en ting av gangen. For meg var det først å ydmyke meg og innse at den enorme stoltheten som gjorde at jeg trodde jeg var bedre enn alle andre ikke var noe bra, så var det den uendelige baksnakkingen, videre det å se mennesker som veldig verdifulle og inkludere de som falt utenfor, også peke på det å ta en tjenerposision. gjerne være den første som tar oppvasken etc. men tenker at for alle er det forskjellig og jeg har fremdeles langt å gå på disse områdene og det er nok mange ting han ikke har vist meg enda som ikke er som det skal være. men hadde han sagt at jeg skulle inkludere før jeg hadde insett at jeg ikke var bedre enn noen andre, og å elske andre før jeg hadde fått kjærlighet fra Gud først. For meg virker det som om ting har en rekkefølge og et steg av gangen og at det er derfor Bibelen hele tiden snakker om såkorn som vokser, det handler om utvikling. Og selvfølgelig hvis man trenger tilgivelse må man selvfølgelig være overbevist om at man har syndet så ville ikke ta lett på det som mange prester forkynner om synd. Men tenker også at det er en fin ting at man kan komme til Gud slik man er så kan han hjelpe oss til å rette på ting i den tiden det kreves for den enkelte. Livet er en vandring, du kan bevege deg nermere Gud, eller lengre fra. Noen tar lengre steg enn andre, og det kan hende jeg er tregere enn mange andre som takler å forandre alt på en gang..

Lenke til kommentar

Hehe neida, han kan si hva han vil og han har jo vært så streit og si at til og med onde tanker er synd ikke bare handling, så er det noe han kan så er det å gi beskjed.

Og der er enda et stup Guds moral kaster seg ut for. Tanker. Tanker, det skal han sette regler ned mot. Tenk noe ufint, og det skal være like ille som å faktisk utføre en handling som påvirker andre negativt? Eller noe som på noen måte kommer i nærheten av det?

 

Du kan forestille deg at du dreper alle mennesker du kjenner, om du aldri gjør noen en reell urett, så har ingen noe med hva du tenker.

 

Tenkte litt fra eget liv hvordan jeg har 'blitt overbevist og fått dårlig samvittighet' for en ting av gangen. For meg var det først å ydmyke meg og innse at den enorme stoltheten som gjorde at jeg trodde jeg var bedre enn alle andre ikke var noe bra, så var det den uendelige baksnakkingen, videre det å se mennesker som veldig verdifulle og inkludere de som falt utenfor, også peke på det å ta en tjenerposision. gjerne være den første som tar oppvasken etc. men tenker at for alle er det forskjellig og jeg har fremdeles langt å gå på disse områdene og det er nok mange ting han ikke har vist meg enda som ikke er som det skal være. men hadde han sagt at jeg skulle inkludere før jeg hadde insett at jeg ikke var bedre enn noen andre, og å elske andre før jeg hadde fått kjærlighet fra Gud først. For meg virker det som om ting har en rekkefølge og et steg av gangen og at det er derfor Bibelen hele tiden snakker om såkorn som vokser, det handler om utvikling. Og selvfølgelig hvis man trenger tilgivelse må man selvfølgelig være overbevist om at man har syndet så ville ikke ta lett på det som mange prester forkynner om synd. Men tenker også at det er en fin ting at man kan komme til Gud slik man er så kan han hjelpe oss til å rette på ting i den tiden det kreves for den enkelte. Livet er en vandring, du kan bevege deg nermere Gud, eller lengre fra. Noen tar lengre steg enn andre, og det kan hende jeg er tregere enn mange andre som takler å forandre alt på en gang..

 

Hvordan vet du hvem som beveger seg nærmere eller lengre fra Gud, om du ikke har blitt presentert det fulle og det hele fra Gud? Hvordan skal folk vite om de selv gjør det, eller om det er noe de bør gjøre? Hvordan skal de vite om Gud er dem verdig, om de ikke vet hva Gud pønsker på?

 

Ser du på Bibelen som Guds ord? I så fall må jeg be deg svare mer utfyllende på mitt forrige innlegg. For slaveholderne så satte Gud opp regler for hvordan de skulle holde slaver, og slik legitimerte han slaveriet, heller enn å si at de skulle opphøre med slaveri. Og han sa heller ikke at de skulle opphøre det i neste kapittel.

Endret av KarlRoger
Lenke til kommentar

«Og der er enda et stup Guds moral kaster seg ut for. Tanker. Tanker, det skal han sette regler ned mot. Tenk noe ufint, og det skal være like ille som å faktisk utføre en handling som påvirker andre negativt? Eller noe som på noen måte kommer i nærheten av det?»

 

Min egen feilbarlige logikk sier også at tanker ikke er så galt. Likevell sier Bibelen at «slik en mann tenker i sitt hjerte slik er han». Ordsp.23:7 og hvis man tenker seg om hva er roten til problemet hos mennesket? Det er at vi har et «hjerteproblem» vi har onde hjerter. Og derfor er Bibelen veldig klar på: "bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det." Ordsp.4:23. Og det er jo slik at enhver handling begynner med en tanke. Onde tanker fører til onde handlinger og gode tanker fører til gode handlinger.

 

«Du kan forestille deg at du dreper alle mennesker du kjenner, om du aldri gjør noen en reell urett, så har ingen noe med hva du tenker.»

 

På det du sier videre tar du feil i følge Bibelen. Den sier at Gud ser i det skjulte og veier åndene. Likevell ser du fra historier i Bibelen at det er forksjell på tanke og handling. Handling får konsekvenser, ex David som ikke fikk bygge tempel fordi han hadde for mye blod på hendene.

 

«Hvordan vet du hvem som beveger seg nærmere eller lengre fra Gud, om du ikke har blitt presentert det fulle og det hele fra Gud? Hvordan skal folk vite om de selv gjør det, eller om det er noe de bør gjøre? "

 

Jeg vet ikke hvem som beveger seg nærmere eller lengre bort. Tror at folk selv merker om Gud stadig kommer i tankene deres eller ikke. Også har vi jo fri vilje. Gud respekterer et valg, dersom du sier du ikke vil ha noe med Ham å gjøre så er det slik det blir. Uansett så lenge du lever har du mulighet til å be om tilgivelse og Jesus sier, at hver den som kommer til Han skal han så vist ikke støte bort og den lignelsen jeg viste til viser Guds hjerte for de 'ufrelste'.

 

"Hvordan skal de vite om Gud er dem verdig, om de ikke vet hva Gud pønsker på?»

Om du mener at Guden som skapte himmel og jord ikke er deg verdig er det din sak. Bibelen sier at den som søker den finner. Du kan be Gud om å vise seg.

 

«Ser du på Bibelen som Guds ord? I så fall må jeg be deg svare mer utfyllende på mitt forrige innlegg. For slaveholderne så satte Gud opp regler for hvordan de skulle holde slaver, og slik legitimerte han slaveriet, heller enn å si at de skulle opphøre med slaveri. Og han sa heller ikke at de skulle opphøre det i neste kapittel.»

 

Jeg skjønner heller ikke helt hvorfor Gud ikke bare kunne si stopp alt slaveri, men jeg tror det har med det jeg sa at han måtte flytte dem steg for steg. Naturen for slaveri var også en helt annen tidligere enn den var i den siste tiden. I slutten handlet det om rasisme, og da ble også Bibelen brukt for å tilintetgjøre slaveri. Den kristne Wiliam Wilberforce er regna som den mest kjente abolisjonisten. Tidligere ble man slaver dersom man hadde uhell i en krig, det var ikke noe med at man var mindre verdt, man var bare på feil side av krigen og behandlingen av slaver var noe Gud brydde seg om å bedre ved å gi dem regler for slaveholdet.

 

Det virker for oss uansett ganske uforståelig at man kunne ha slaver. Likevell er det også slik at hver generasjon ser ut til å ha sine "moral blindspots". Jeg for min del skjønner ikke at vi fortsetter å hive i oss sjokolade hvor mye av industrien er bygget på menneskehandel og kidnapping av små barn til å jobbe i plantasjer. Likevel vil 'kyndige' fortelle at det mye mer effektivt for å få til et rettferdig samfunn ved å begynne med fairtrade produkter som har påvist 20-30% rettferdig kakao enn å legge ned all kakaoindustrien med en gang og ikke åpne dem før vi kan lage et system som er helt fri for korrupsjon og inhuman behandling.

 

yeah langt svar dette.

Endret av Jar-of-clay
Lenke til kommentar

Jeg skjønner heller ikke helt hvorfor Gud ikke bare kunne si stopp alt slaveri, men jeg tror det har med det jeg sa at han måtte flytte dem steg for steg.

Det leder meg tilbake til min oppfatning av Gud som ganske tafatt.

 

Og det gjør Bibelen som Guds ord til en bok vi ikke kan se på som en guide, eller noe som inneholder ultimate sannheter og regler. I beste fall er innholdet litt bedre enn sin samtid, flere tusen år tilbake i tid.

Endret av KarlRoger
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg skjønner heller ikke helt hvorfor Gud ikke bare kunne si stopp alt slaveri, men jeg tror det har med det jeg sa at han måtte flytte dem steg for steg. Naturen for slaveri var også en helt annen tidligere enn den var i den siste tiden. I slutten handlet det om rasisme, og da ble også Bibelen brukt for å tilintetgjøre slaveri.

 

Dette er jo det reneste bullshit og bare understreker min hypotese om at kristendom har blitt unnskyldningenes religion, der de kristne hopper milevidt i sine forsøk på å rettferdig gjøre galskapen de finner i bibelen med unnskyldninger de ikke under noen andre omstendigheter ville trodd et sekund på.

 

Folk for tu tusen år siden var ikke mye anderledes enn oss, de hadde de samme kognitive og abstrakte evnene og samme evne til å lære som vi har, så dette du presenterer her min venn håper jeg virkelig du vil ta et ærlig blikk på en gang til, for dette err BS så det synger etter.

 

Og med hensyn til bibelen tilintetgjorde slaveri: Noen av de mest brutale uhyrlighetene som ble gjort mot slaver ble faktisk gjort av kristne MED BIBELEN i hånden!! Bibelen er like legitim i dag som da den ble skrevet med henhold til slaveri, ikke en bokstav skal jo utslettes der ikke sant, så det som sto de det står der nå, riktignok med litt mer moderne lingvistikk, men meningen var den samme.

 

Som om ikke det var nok så står til og med prisen du skal ta når du selger din datter som sexslave og jeg lurer, visste ikke gud om inflasjon eller'? For den prisen han bestemte er jo give-away i dag....

 

Personlig så tror jeg de kristne som må unnskylde sin tro med latterlige unnaluringer for hva som faktisk står i bibelen i et forsøk på å gjøre de mest kvalmende partiene spiselige er de som mest sannsynlig aldri har lest bibelen selv.

 

For hadde de faktisk lest bibelen og virkelig trodd det som står der så hadde de visst at alt SKAL følges fordi den nidkjære guden vil huske i tusen generasjoner, også de latterlige unnskyldningene som popper opp i møte med skikkelig kunnskap og viten. De er rett og slett ikke kristne, men det er det egentlig ingen kristne som er heller, for ingen av dem følger bibelen i annet enn low life angrep på homofile....

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...