Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har en laptop med ødelagt HDD, og skjermkort, (ellers funker den kjempebra). Siden det er en temmelig bra arbeidshest tenkte jeg å bruke den til Minecraftserver.

 

Her er spørmålet mitt: kan jeg emulere maskinen eksakt slik at jeg kan sette den opp virtuelt, og installere OS og softwaren på en minnepinne for så at det funker på Hardwaren?

 

For jeg kan bruke putty til å jobbe med maskinen, må bare få den til å kjøre OSet.

 

all hjelp settes pris på!

 

-frank

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei Frank,

Spørsmålet ditt er litt rart siden du spesifiserer "eksakt PC". Når man kjører ting virtuelt får man virtuell hardware, men hvis PCn er ny nok kan man tildele fysiske PCI-kort til en virtuell maskin (krever VT-d). Men man vil for eksempel ikke kunne se den virkelige BIOSen som ofte er påkrevd av operativsystemer med OEM-tilknytning.

 

Kjører flere virtuelle minecraftservere selv og dette fungerer utmerket.

 

Siden du verken har skjermkort eller harddisk kan du først bruke VMware Player eller Workstation for å installere ESXi på en USB-stick. Det er viktig at du ikke booter opp ESXi på USB-sticken etter ferdig installasjon i det virtuelle miljøet, men da heller flytter den over på den fysiske maskinen din.

 

Håper for all del at du ikke må inn i BIOS på den og endre noe da det kan være problematisk uten skjermkort. Hvis VT ikke er enablet vil det bli umulig å kjøre 64-bit VMer.

 

Lykke til!

 

Lars

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...