Gå til innhold

[Løst] Nytt objektiv til EOS 550D 18-55 kit


Anbefalte innlegg

Heisann.. Skal utvide på objektivfronten, og trenger med det noe veiledning fra dere med mer kunnskap og erfaring på området enn meg, og det er vel samtlige her inne :)

 

Kommer akkurat hjem fra familieferie i dyreparken, og har konstantert at kit-objektivet mitt, ett Canon EF-S 18-55MM 3.5-5.6 IS IKKE strekker til når tigre og løver skal foreviges på 50+ meter..

 

Har sett på følgende løsninger, og lurer på hva dere mener er "beste" løsning i dette prisnivået:

 

Alt 1:

Canon EF-S 18-55MM IS (som jeg har)

Canon EF-S 55-250MM IS II (1800,-)

Canon EF 50MM 1.8 II (800,-)

 

Alt 2:

Canon EF-S18-200 IS 3.5-5.6 IS (3700,-)

 

Alt 3:

Tamron AF Di II VC 18-270 PZD (3900,-)

 

Sistnevnte frister veldig, ønsker jo helst en løsning det jeg ikke må bytte objektiv i hytt og pine, skjønner og at jeg ikke får i pose og sekk på dette prisnivået, men har noen noen bedre alternativ er det bare å fyre løs, mulig å få noe mer lyssterkt uten å bli ruinert? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lyssterke zoomobjektiver er dyrt, men kvaliteten er jo en god del høyere enn de alternativene du har satt opp. Objektiver kan du jo vurdere å kjøpe brukt, jeg har gjort det flere ganger, men da har det vært objektiver som er dyre i utgangspunktet, disse har en bedre byggekvalitet, og er ganske sikre kjøp.

 

Bruktmarkede på foto.no er et godt utgangspunkt. http://foto.no/cgi-b...visAnnonser.cgi

 

Canon EF 50 1.8 II er et fantastisk godt objektiv med tanke på prisen, du får ikke bedre billedkvalitet pr krone enn med det objektivet. Det bør du kjøpe deg uavhengig av hvilke andre objektiver du kjøper.

 

Canon EF-S 55-250 har jeg ikke, men det skal være et ganske bra objektiv, de jeg kjenner som har det er rimelig fornøyd, men de skulle ofte ønske seg noe mer lyssterkt. Canon har en serie med L zoomer 70-200 hvor det er 5 ulike varianter med enten F4,0 eller F2,8, med og uten bildestabilisering. Disse objektivene er virkelig gode og noen av dem er det relativt bra tilgang på på bruktmarkedet. Selv har jeg et EF 70-200 f2.8 L, som er kjøpt brukt.

 

Jeg har nylig vært igjennom valget med de 2 siste alternativene dine, og jeg valgte alternativ 3. Tamron AF Di II vc 18-270 har fått ganske bra tester og anbefalinger i diverse forum. Jeg kjøpte Tamronen for en ukes tid siden, og det lille jeg har testet den er jeg veldig fornøyd. Jeg synes bildene med den, er bedre enn forventet, mitt inntrykk så langt er at dette er et ypperlig reiseobjektiv.

 

Vil du ha noe lyssterkt uten å bli ruinert er det lurt å tenke på fastobjektiver, disse vil også ha bedre optiske egenskaper enn hva en zoom kan ha.

Endret av langevidar
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ville definitivt gått for alternativ 1.

 

Kit-zoomen din yter helt ålreit optisk og er i tillegg kompakt. Superzoom-alternativene er vesentlig større, uten at de yter noe bedre optisk. Det eneste du får er ekstra rekkevidde, men kvaliteten avtar gjerne på de lengste brennviddene.

 

EF-S 55-250mm er derimot en kompakt telezoom, som går i ring rundt superzoomene når vi snakker optisk ytelse.

 

EF 50mm f/1.8 er et herlig objektiv til portretter etc., der du ønsker god motivseparasjon.

Endret av Andreasfe
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for gode svar! :)

 

@Langevidar

 

Ser at skal det bli noe lyssterkt med dagens "etter ferie økonomi" må det bli fastobjektiv ja, og som du sier er vel Canon 50mm 1.8 noe jeg burde skaffet meg uansett, og det tror jeg jeg bestiller med det samme..

 

Jeg hadde egentlig bestemt med for å kjøpe tamron 18-270mm allerede i fjor, så fare for at det blir dette og, som du sier er dette et flott reiseobjektiv..

 

Takk for tipset om brukt på foto.no, tror nok jeg sjekker der før jeg bestiller noe nytt :)

 

@Andreasfe

 

Som du sier hadde jeg vel fått bedre optisk ytelse ved å gå for 18-55 + 55-250, fremfor disse superzoomene som tamron 18-270 eller canon 18-200, og disse blir både tyngre og lengre. Men veier jeg dette opp mot det å bytte objektiv en del ganger i løpet av en feriedag heller jeg vel mot en superzoom som ferieobjektiv hvertfall.. litt redd for å gå glipp av noen gode "øyblikk" og, mens jeg er midt i objektivbytte :roll:

 

@BjerkneZ

 

Canon 70-200 f/4.0L ser ut som et meget bra objektiv, og suplemang til mitt 18-55mm, men tror jeg hadde følt meg litt som en journalist med dette hengende på hoften :p Men absolutt noe og vurdere brukt..

Lenke til kommentar

Hvis du tusler rundt og tar bilder av alt mulig rart, synes du får et veldig artistisk uttrykk i bildene og diskuterer bildene dine med andre samt har alle veggene hjemme fulle av egenproduserte bilder så burde du kjøpe dedikerte objektiver så som 70-200, er du en som bare viser bildene til svigermor og kanskje forstørrer et par blinkskudd og henger de på veggen holder det lenge med et reiseobjektiv/superzoom.

Lenke til kommentar

hehe.. jeg er vel et klassisk eksempel på sistnevnte, men med et ønske om å bli førstnevnte.. men klarer meg nok foreløpig med en superzoom ja..

 

 

 

Edit/update: Da var tamronen bestilt, sammen med canon sin 50mm.. Tror dette dekker mitt behov på nåværende tidspungt

 

Takk for god hjelp! :)

Endret av cd32
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Sitter med Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD for Canon selv. Vurderte mange ulike alternativer, og var i butikk for å sjekke dem ut. Var ute etter et alround objektiv med god zoom, så jeg kan ta bilder av barna på avstand.

Har nå brukt dette objektivet i sommer, og er strålende førnøyd med resultatene.

Innedørs Bilder i svakt lys, og max som, blir ikke veldig bra. Avstanden blir for stor og blitzen når ikke bort, men er vel et vanlig problem med så kraftige som linser.

Selv lurer jeg på å skaffe meg den lyssterke Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM eller Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD for Canon til innendør fotografering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...