Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei! jeg lurer litt på om det er mulig å ta utdanning innen datasikkerhet? Jeg vurderer det eller datateknikk på NTNU (jeg vet ikke hvor jeg kan utdanne meg innen datasikkerthet).

 

hva slags jobber kan jeg få av en utdanning innen datasikkerhet? jeg vet at de fleste fra datateknikk ender opp med programmeringsjobber.

 

Hadde vert fint med litt mer info om datasikkerhet, hva det går ut på, hva jeg kan jobbe som, lønn hvor lang utdanningen er, skoler der jeg kan ta utdanningen, spessielle egenskaper, hvor lett er det å få jobb etc :)

Endret av Hardgamer
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ved Høgskolen i Gjøvik finner du norges største lab for Informasjons Sikkerhet (også av de top 5 i Europa) (www.nislab.no). Man kan ta Bachelor, Master og PhD ved skolen.

 

Som tidligere nevnt har NTNU linjer som kom.tek hvor man går inn på sikkerhet etterhvert, men det blir ikke det samma som f.eks master linja ved HiG. (her er lista over emner til master linja: http://hig.no/studiehaandbok/studiehaandboeker/2012_2013/studiehaandbok_2012_2013/imt/master_of_science_in_information_security#emnetabell)

Lenke til kommentar

Det er ikke så veldig mange emner innen datasikkerhet ved NTNU på bachelor-/master-nivå, men det er mulig å spesialisere seg innen det ved institutt for telematikk. Der har man sivilingeniørstudiet kommunikasjonsteknologi og det 2-årige masterstudiet i telematikk. NTNU er også med i NordSecMob.

 

Det foregår dessuten forskning innen feltet ved Q2S.

Lenke til kommentar

Jeg har sett litt på HiG sin side om informasjonssikkerhet. Der kan du ta master innen dette. Jeg så at du kan få jobb som programmerer med spesialisering i sikkerhet.

 

jeg lurte på hva sånn ca. lønnen vil være for en programmerer med master utdanning innen informasjonssikkerhet på HiG? (høgskolen i Gjøvik). startlønn og lønn etter 5-10 år :)

Lenke til kommentar

Det er så mye rart man kan jobbe med, og lønnen varrierer veldig. For å ta det med lønn først da. Det er veldig mange variabler som spiller inn, hvor du jobber, hvor heldig du var med lønnen din, om du har erfaring fra før av, etc. Som et godt eksempel er det stor forskjell om du jobber i et stort privat selskap, et lite privat selskap i oppstartsfasen, eller i Staten.

 

Ja det er en del programmering, det er jo en "it utdannelse", men informasjonssikkerhet er mye mer enn bare programmering og den tradisjonelle "it utdannelse" biten. Emner som risikostyring, hendelseshåndtering, personvern, digital etterforskning, til og med noen emner som går mer over på psykologi og sosiologi. Folk som har gått ut av denne linja har havna i stillinger som varrierer fra malware analytiker til 2/3.linje cloud-support, til selgere (av løsninger og systemer innen IT da) og nettverksadministratorer.

 

Veit ikke helt hva jeg skal svare egentlig, har hørt (veit ikke om det stemmer) at en bachelor innen IT gjør at du kan havne på et sted mellom 320-380 i startlønn, og master er 360-420. Men jeg er ikke sikker. Det er så store forskjeller i lønn mtp hvor du jobber, hvordan er markedet, hvor attraktiv er du for arbeidsgiverene osv osv.

 

Edit:

Men ut av nyskjerrighet, hva går du nå? VGS eller universitet / høgskole? For du kan ikke begyne på en master uten å ha tatt en bachelor. Programmet til NTNU er en slags sammenslått greie, bachelor og master i en.

Endret av Valkyrex
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...