Gå til innhold

Laptop med varmeproblemer!


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

 

Min 3-4 år gamle MSI gx740 har fungert greit tidligere når jeg har hatt grafikkortet på lavest mulig klokkeinnstillinger (200mhz) og med windows innstillingene satt til maksimal batteritid.

 

Men nå har jeg for første gang formatert PCen, og sliter mer enn noen gang. Jeg har åpnet dekselet under PCen og både skrudd av viften og tørket vekk alt av støv, som det ikke var så mye av. Viften fungerer også fortsatt, og jeg har også en ekstra laptopkjøler under PCen, og har prøvd med og uten dekselet på PCen på.

 

Det skal sies at jeg ikke har mye peiling, men jeg prøver så godt jeg kan, og ser helst at jeg gjør det som går an å gjøre selv, uten noe behov for service eller lignende. Garanti og den slags er for lengst gått ut.

 

Jeg har lagt ved et bilde som kanskje kan være til hjelp, der jeg har satt en rød ring rundt der det er så høy varmeutvikling at jeg ikke kan holde fingeren der i mer enn noen sekunder.

 

Oppsummert: Høy varmeutvikling, ingen støv, viften går, og jeg trenger hjelp! Kjølepasta eller den slags, kunne det ha fungert?

post-122487-0-74007100-1339264172_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er du sikker på at maskinen har blitt mykje varmare den siste tida? Det er typisk at bærbare maskinar vart utruleg varme, min vart ekstremt varm når eg speler spel t.d. Eg ville nok først og fremst innstalert noko programvare for å lese av temperaturane, for å sjå kor gale det er før du eventuelt gjer noko. Dette kan enten gjerest frå bios, eller med tredjepartsprogramvare til Windows - t.d SpeedFan (gratis).

Lenke til kommentar

Ja den har blitt mye varmere etter reformateringen, men jeg tror det kan ha med at den nye (gamle) skjermkortdriveren var helt feil. Har oppdatert den nå, og med dekselet av og vifte under PCen ligger temperaturen på rundt 50+ med 200 mhz. Dette vil jeg tro er akseptabelt for en bærbar. Men med det samme jeg skrur opp clocken (700mhz), kommer jeg fort opp i 60+.

 

Skal teste videre i morgen, både og uten deksel/vifte og samtidig sjekke temperaturene når jeg spiller.

Endret av Bartin
Lenke til kommentar

I "Catalyst Control Center" kan jeg velge klokkeinnstillingene på skjermkortet. Har valget mellom lav ytelse (200mhz) og høy ytelse (700mhz). Har ikke hatt tid til å teste med spill enda.

 

Jeg er altså nødt til å kjøre med lav ytelse både i Windows og Catalyst innstillingene, ellers skyter temperaturene i været. Setter jeg kun Windows innstillingene til høy ytelse begynne vifter og gå for fult, akkurat slik det var før reformatering. Nesten slik jeg vurderer ny PC nå.

Lenke til kommentar

Regner med du er klar over at disse maskinene er ganske støyende og at temperaturer over 90 grader er ganske normalt ved spilling?

Quoter like gjerne notebookcheck jeg: http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX740-i7247LW7P-Gaming-Notebook.30511.0.html

During our stresstest (Furmark+Prime95) to simulate maximum load on the system, we saw a max. temperature of 102°C on the graphic card of HD5870. The Core i7-720QM warmed up to a maximum of 86°C.
One can more easily tolerate the bellowing fan during thrilling games, but the machine is overall unpleasantly loud.
Lenke til kommentar

Ja, dette er jeg klar over. Men tidligere slo den seg ikke av, lagde like mye støy, og ble heller ikke så varm ved at jeg hadde Windows-innstillingene satt til høy ytelse. Det var kun ved spilling at temperaturene ble veldig høye, men som sagt slo den seg aldri av, om jeg ikke blokkerte viften på et vis.

Lenke til kommentar

Tror jeg har funnet en løsning. Jeg fjernet 3 av 4 gitter som lå på viftehullene, og når jeg benytter meg av laptopkjøleren i tillegg virker det som den får ekstremt mye mer kjøling enn uten. I spill har jeg ikke hatt så lave temperaturer før tror jeg. Jeg fant også ut at når jeg valgte balansert eller høy ytelse i Windows-innstillingene, var det en innstilling som automatisk førte grafikkkortet til høy ytelse (700 mhz). Denne fant jeg ikke før i går, da den var nok så skjult.

 

Takker uansett for alle svarene, og utsetter laptop-kjøpet litt :)

 

EDIT: Er visst ikke helt løst enda. Etter jeg installerte et spill og direct X har den nå begynt å skru seg av i det jeg har logget inn. Det vil si, når de aller fleste programmene har startet og jeg skal f.eks åpne internett. Kan direct X virkelig ha noe med dette å gjøre?

Endret av Bartin
Lenke til kommentar

Nå testa jeg temperaturene med ATIs kontrollsenter og med SpeedFan.

 

Det som er veldig rart, er at GPUen går max til 60 grader før den slår seg av. I tillegg så viser SpeedFan noen underlige temperaturer.

 

På bilde 1 viser den temperaturer når jeg har CSS kjørende i bakgrunnen.

post-122487-0-22039100-1339685079_thumb.jpg

På bilde 2 viser den temperaturer når jeg har CSS kjørende som hovedvindu.

post-122487-0-59906500-1339685080_thumb.jpg

 

Det merkeligste med det, er at temperaturene stiger fra bilde 1 til bilde 2 på 5 sekunder.

 

Edit: Beklager for trippelpost. Var sikker på det hadde løst seg. Jeg kjørte den derimot fult ut nå, og ved 60 grader i GPUen slo den seg av.

Endret av Bartin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...