Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløs nettverk router som kan spores opp?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

 

Lurte på er det mulig å spore opp en trådløs nettverk router? Om den er blitt borte/stjålet er det mulig å kjøpe en trådløs nettverk router som kan faktisk gjøre noe sånt?

 

 

La oss si at du har en trådløs nettverk router på en offentlig sted, også finner du at den er blitt borte, har du noen mulighet for å spore den opp?

 

 

Har Cisco routere muligheten til det? De er jo mega dyre og kvalitetssikkere trådløse routere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke vanelig og stjele routere... Det finnes ikke noen måtte og oppsøke en mistet router :wee:

 

 

damn :/ Hadde en dyr Cisco type trådløs router som vi fikk som gave, fant ut idag at den har blitt stjålet/borte.

 

 

Hadde håpet på at det fantes, men som du sa, veldig sjelden at noen går faktisk å stjeler en trådløs router.

Lenke til kommentar

Om du tenker på sporing av ruteren med GPS eller lignende så tviler jeg på det, men det er sikkert ikke vanskelig å konfigurere den med en slags funksjon som gjør at den vil prøve å koble seg til et sted, slik at man kan se IP-adressen den kobler til fra når den får tilgang til internett. Problemet er bare at tyvene lett kan ta en reset slik at innstillingene blir slettet, og da er man like langt.

 

Men for å være ærlig, selvom tanken kanskje er god, så blir det enkle kanskje det beste, for det ville ha vært vanskelig å spore opp en enhet selvom man visste IP-adressen eller posisjonen. Man må nok gå rettens vei for å få det til, noe som sikkert blir mer kostbart og tidskrevende enn å bare erstatte den gamle. I realiteten er det nok ikke verdt bryet.

 

 

Det beste er nok å prøve å unngå at ruteren blir stjålet i utgangspunktet.

Hvis det er på et offentlig sted ville jeg heller forsøkt å sikre eller skjule ruteren bedre, kanskje montert den et sted hvor det er overvåkning for å holde folk vekk. Det finnes gjerne kanskje en alarm man kan feste på den, lignende de alarmene de bruker på elektronikk i utstillingen hos elkjøp og andre steder, slik at folk holder fingrene av fatet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er i utgangspunktet ikke mulig å trykke på en knapp og få opp posisjonen på et kart, men rent teoretisk kan du kjøre rundt i nabolaget og se etter nettverk med den MAC-adressen. Dette krever naturligvis at du kjenner MAC-adressen (det pleier å stå på esken), og helst at du har en mistanke om hvor routeren kan befinne seg (og den må være i bruk). Alternativt kan du gjøre det til ditt mål her i livet å reise verden rundt for å sjekke alle nettverk frem til du finner den...

 

Konklusjon: kjøp en ny og forsøk å sikre den på mest mulig måte.

 

Edit: det finnes tjenester med et mål om å føre en oversikt over alle verdens trådløse nettverk, men uten at jeg kjenner spesielt godt til disse så vil jeg mene at det er tvilsomt at MAC-adressen offentliggjøres til tross for at det er teknisk mulig.

Endret av Horrorbyte
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for svar, begge to. :)

 

 

 

Har tenkt å kjøpe en ny router for 7k, så får jeg bare prøve og forsøke å sikre den bedre neste gang.

 

 

Skal prøve å skjule router slik at ingen kan finne den, kjipt å miste en så dyr router, men, men, man lærer av sine feil! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...