Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Nettverk


Anbefalte innlegg

Kan noen gi meg en kort forklaring på hvordan jeg kobler sammen et trådløst nettverk.

Stasjonær: xp home.modem.smc ez wireless connect USB Adapter.

Bærbar: xp home.intel pro wlan kort.modem.nettverkskort.

Programvare er innstallert. Problemet er at jeg ikke vet hvordan jeg konfigurerer dette så jeg får kontakt. På nettverkstilkoblinger står det bare at "trådløs tilkobling er ikke mulig" Er der noe jeg må konfigurere manuelt.. Vet fantastisk lite om dette.

Skal bruke det til å være trådløs med min bærbare opp mot internett, og dele filer med stasjonær pc :-?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan f.eks. ha fast ip addresse på begge maskinene. Typisk 10.0.0.1 og 10.0.0.2, nettverksmaske 255.255.255.0. Detter fikser du under 'egenskaper for nettverkstilkoblingen -> general -> internett protocol(tcp/ip).

 

Begge maskinene må ha samme arbeidsgruppe. Det kan være f.eks Hjemmenett, workgroup, alt vil fungere bare det er likt på samme maskin. Dette finner du under 'control panel -> system -> computer name -> change'

 

Når du har satt opp dette kan du prøve å plinge maskinene. Du starter opp command promt (kjør->cmd) og skriver 'ping 10.0.0.1' der 10.0.0.1 er ip adressen til den andre maskinen. Gjør dette begge veier.

 

Når du har fått kontakt mellom begge maskinene og kan dele filer, kan vi gå videre og dele internett tilkoblingen på den stasjonære maskinen.

Lenke til kommentar
bruker denne som basestasjonhttp://www.komplett.no/k/ki.asp?action=info&p=30826&t=1732&l=3&AvdID=1&CatID=19&GrpID=12&s=pl

(dette er en nett-adapter)

 

nå vet jeg ikke om jeg forstod deg rett men; har du 2 maskiner med trådløskort som du prøver å få kontakt mellom uten noe ekstra utstyr?

 

Hvis så har du nok missforstått litt, fordi trådløse nettverk trenger en basestasjon(noe forsåvidt ingen nettkort jeg har sett til dags dato har), en basestasjon er som en hub eller switch i vandlig nett og må til for at maskinene skal kunne finne hverandre.(å "krysse" lufta blir litt vanskelig :roll: )

Lenke til kommentar
Hvis så har du nok missforstått litt, fordi trådløse nettverk trenger en basestasjon(noe forsåvidt ingen nettkort jeg har sett til dags dato har), en basestasjon er som en hub eller switch i vandlig nett og må til for at maskinene skal kunne finne hverandre.(å "krysse" lufta blir litt vanskelig  :roll: )

 

Det finnes en protokoll/tilkoblingstype som heter ad hoc. Da vil du kunne bruke en datamaskin med et tråløst nettverkskort som en basestasjon. Har ikke eksperimentert noe særlig med den så jeg er litt grønn når det gjelder det.

 

Mulig at det må aktiveres for å få kontakt mellom maskinene. Vil igrunn tro at det må gjøres for å få kontakt mellom maskinene. Det gjøres også under egenskaper for nettverkskortet. Må sikkert aktiveres på begge maskinene.

Lenke til kommentar
Har bærbar med trådløst nettverkskort.

Stasjonær med trådløst accesspunkt.

Trodde dette var nok. Snakket med support@komplett. De sa at dette var nok. Datamaskinene kunne kommunisere gjennom dette accesspunktet

 

er nok der jeg ble forvirret... med et accesspunkt i nettet vil det nok gå bra, men den du linket til var et trådløs nettkort _IKKE_ et accesspunkt.(eller tenkte du på denne: http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...9&GrpID=15&s=pl og bare posta feil link?)

 

Kan vere noe i det Orjanp snakker om med 'ad hoc', men det kjenner jeg mindre til.

Lenke til kommentar

Nei !? får det fortsatt ikke til.. Får ingen kontakt mellom maskinene. Står på begge maskiner at "trådløs tilkobling er ikke tilgjengelig" ??? Har satt inn ip/nettverksmaske på begge maskiner. Brukte 10.0.0.1 og 10.0.0.2, nettverksmaske 255.255.255.0 Brukergruppe HJEMMENETT

Kan det være at det ikke går med dette når det er trådløst ?

Skal der stå noe under DNS-Server ? i tilf. hva

Skal det stå noe under gatway ? (har det med internettoppkobling)

Har så lyst til å få det til.. :(

Lenke til kommentar

Hvilket utstyr har du? Både stasjonær og bærbar. Den du linket til tidligere er et nettverkskort. Hvis du bruker den som accesspunkt må du nok enable ad hoc. Muligheten skal du finne under egenskaper for det tråløse kortet.

 

DNS og Gateway trenger du ikke å bry deg med i første omgang. Er ikke nødvendig for å få kontakt mellom maskinene.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...