Gå til innhold

SSD på laptop


Anbefalte innlegg

Hei

 

Har akkurat bestilt meg en SSD til min stasjonære og lurer på om jeg skal gjøre det samme med laptopen min.

 

1 Det jeg lurer på er om det er plass til SSD i laptopen? Må jeg erstatte den med harddisken som er inne fra før av eller er det plass til en SSD?

Det jeg tenkte å bruke den til var boot osv, så bruke harddisken til lagringsplass.

 

2. Hvordan blir det med windows installasjon osv dersom jeg vil ha boot på SSD? Det følgte ikke med CD osv med laptopen.

 

Har en ASUS N53SN

 

http://www.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N53SN/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det finne laptop'er med plass til 2 disker, men det er vel ikke så vanlig. Og når det bare er plass til en så må du velge.

 

WIndows installasjon blir akkurat som om du må bytte HDD når den feiler. Det pleier vel å stå i bruksanvisningen hvordan man brenner DVD sikkerhetskopier av recovery partisjon.

Alternativt lager man et image av HDD på en ekstern disk. Win7 har slik backupmulighet innebygget. Det lønner seg jo uansett å ha et slikt image.

Lenke til kommentar

Din PC har kun plass til 1 harddisk, men det finnes løsninger. Du kan enten kjøpe deg et "kit" som inneholder eksternt 2,5" kabinett, samt software for kloning av original harddisk over til SSD. Etter det putter du SSD'en i PC'en, og bruker den originale harddisken som ekstern disk i 2,5" kabinettet. Alternativt kan du kjøpe deg en "optical drive bay" og erstatte DVD-spilleren med den originale harddisken. "Optical drive bay" kan du kjøpe på ebay eller dealextreme, og de koster deg mindre en 100-lappen fritt levert til Norge.

 

Edit:

Her har du eksempel fra Dealextreme http://www.dealextreme.com/p/designer-s-2-5-sata-to-sata-hdd-ssd-caddy-for-9-5mm-optical-drive-122119

 

Eller denne http://www.dealextreme.com/p/designer-s-2-5-sata-to-sata-hdd-ssd-caddy-for-12-7mm-optical-drive-122075

 

Forskjellen er høyden på "Caddy'en" 9,5mm eller 12,7mm. Dette kan du måle deg frem til ved å skru ut din originale DVD.

 

Her er eksempel på "kit" med eksternt 2,5" kabinett http://www.dustinhome.no/product/5010628369/kingston-hyperx-3k-120gb-ssd-sata-600-mlc-kit/?intcmp=searchProvider_dacsa

 

Eventuelt kan du kjøpe en hvilken som helst SSD + et eksternt 2,5" kabinett. Gratis software for kloning finnes det mange av.

Endret av Omnithunder
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...