Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Anbefalte innlegg

Heisan, heilt tilfeldig kom eg til å snakke med ei jente på facebook, ho blir 15 år, går i 9. klasse.

 

Ho er meget attraktiv, og smart og alt ditta der, moden og for alderen vil eg og sei.

 

Eg er då 17 år i år.

 

Er det feil for meg å prøve meg på ho? Når er det "naturlig", vente til ho begynner å 10. klasse eller kjøre på med ein gong?

 

Og om eit evt forhold skulle vare såpass lenge, korleis blir det med sex når forholdet blir 18/16?

 

No er da ikkje slik at dette er første gong eg snakka med ho! Har gått på same skule i X antall år, og alt, men har vel kanskje ikkje hatt noke spesiell kontakt med ho. Uansett har eg sån nokolunde snøring på korleis eg skal gå fram med det, er berre om det "går an".

 

No veit eg då at 16åringa kan finne på å bli saman med 22 åringa og slikt, men om det er så veldig "rett" veit eg no ikkje... Er kanskje litt anna om jenta er 16 år og. Er litt stor forskjell om du er 16 eller 15. Anonym poster: b7a3042cd2907cdc1917e3295162481c

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

To år er ikke noe problem så lenge dere ikke går på barneskolen. :)

Sex når ho er 15 og du er 16/17 er praktisk talt _aldri_ ett problem. Den loven vi har er der for å beskytte jenter under 16 fra menn i en voksen alder, ikke tilnærmet jevnaldrede gutter som er kjærestemateriale

 

Kjør på, de som mener noe annet er idioter.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Rettslig sett er du ikke i fare for straffelovens forbud såfremt dette forholdet ikke har karakter av at du utnytter henne. I denne konteksten er det verdt å minne om at det er hvordan samfunnet ser på de objektive holdepunktene rundt forholdet deres som avgjør dette i større grad enn hvordan dere oppfatter det selv.

 

Du er den mer voksne parten i dette forholdet. Det ansvaret bør du ta, for selv om hun virker mer voksen i hodet enn alderen tilsier er det fortsatt slik at det er plass til mer erfaring i 17 år enn det er i 15.

 

Ut over det: Kjør på.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Rettslig sett er du ikke i fare for straffelovens forbud såfremt dette forholdet ikke har karakter av at du utnytter henne.

 

Ikke for å være en kverulant, men har du kilde på dette?

Rettslig sett trodde jeg hun KAN få han dømt, om hun ønsker.

 

Om det sku være noen tvil: Jeg er enig med alle andre, kjør på.

Men jeg ville også vært litt forsiktig..

Endret av Jofred
Lenke til kommentar

Ikke for å være en kverulant, men har du kilde på dette?

Rettslig sett trodde jeg hun KAN få han dømt, om hun ønsker.

 

Det er nettopp derfor jeg skriver at samfunnet vil dømme etter objektive holdepunkter ved forholdet, ikke etter hans oppfatning (eller hennes oppfatning).

 

Som kilde kan jeg vise til førstevoterendes uttalelse (som fikk tilslutning fra rettens øvrige dommere og er fulgt opp siden) i Høyesteretts dom inntatt i Rt. 2005 s. 1651:

 

(13) I forarbeidene er det fremhevet at den seksuelle lavalder på 16 år først og fremst skal « virke som et vern mot seksuell omgang med voksne », jf. Ot.prp.nr.28 (1999-2000) side 57. Departementet ønsket likevel ikke å formulere regelen i fjerde ledd som en straffrihetsgrunn - hvor straff skal falle bort dersom vilkårene er oppfylt. Departementet viste til at retten ved en « kan-regel » etter en konkret vurdering kan bestemme hvilken løsning som er riktig i det enkelte tilfellet. Jeg legger til grunn at det må foreligge særlige forhold for at det skal bli idømt straff der de som hadde den seksuelle omgangen, var omtrent jevnbyrdige i alder og utvikling.

 

Det skal altså foreligge "særlige grunner" før man dømmer en person for å ha hatt sex med noen som var jevnbyrdig ham/henne i alder og utviklingsnivå. Slike særlige grunner vil typisk være knyttet til et utnyttelsesmoment. Jo større alders-/utviklingsforskjellen er, desto mindre skal til for at det foreligger et slikt utnyttelsesmoment.

 

Senere i samme dom (avsnitt 20) påpeker retten at det at den mindreårige er pågående og tar initiativ ikke er selvstendig grunn til å si at straff bør falle bort. Den eldre part må ta ansvar for å si nei.

 

Et påviselig "normalt" forhold der du møter vennene hennes og familien hennes er det vanskeligere å finne et utnyttelsesmoment enn et forhold der dere bare møter hverandre, alltid i all hemmelighet. At det foreligger et kjærlighetsforhold er selvsagt et moment i favør av at handlingen bør være straffri, det samme hvis de to kjenner hverandre fra tidligere.

 

Og, som nevnt innledningsvis, som alltid i jussen handler det mindre om hva som er sant enn hva som kan bevises

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Alt dåke kan! :D Men okay, så lenge eg speler korta mine rett så ungår eg då altså noke som helst straff, da høyrast bra ut :)

 

Men låg å grubla på dette i natt og kom fram med eit par spørsmål spesielt angåande sex, sia det er nokk det mest sensitive temaet i eit slikt aldersforhold...

 

Ved eit evt. samleie, korleis gjer ein det når dama er yngre, og då mest sannsynlig ikkje har erfaring innan for nett det? Skal eg legge meg på same nivå som henne, og då "lære alt på nytt"?

 

Også er det jo snakk om at jenter gjerne vil at gutten ikkje skal halde ut så lenge deiras første gong, og vist dette då ikkje er tilfelle?

 

Kor lenge bur eg vente før eg prøva meg på dette? (I mitt førre forhold med ei på min alder, venta vi i 2-3 inn i forholdet.)

 

Men så er jo det også slik at vi begge kjem frå ei lita bygd, der "alle kjenner alle", kan dette skape problem i ein slik aldersforskjell? Anonym poster: b7a3042cd2907cdc1917e3295162481c

Lenke til kommentar

Jeg mistenker at du ikke er særlig super-erfaren selv. Ta det rolig, og gi henne sjanse på å bli trygg på situasjonen. Mest sannsynlig er hun kjempenervøs når man kommer så langt.

 

Hvor lenge man venter er avhengig av flere ting. Selv har jeg opplevd både 7 måneders venting og pulings i løpet av første uka.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...