Gå til innhold

Huawei U8860


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det forhåndsinstallerte tastaturet er noe tull. Ø og Å er vel mulig å skrive, men ikke Æ.

 

Selv bruker jeg SwiftKey X, og er fornøyd med det, men har også brukt SlideIT som fungerer bra.

 

Edit:

 

Bytt ut tastaturet!

Tastaturløsningen i Honor er noe helt eget fra Huawei, og det er det egentlig bare å bytte ut med én gang. Først og fremst fordi den ikke helt uviktige bokstaven æ ikke er å finne noen steder, selv om ø og å er mulig å skrive ved å holde inne o eller a og velge riktig bokstav.

Oppdatert: Vi har fått tips om at bokstaven æ kan skrives ved å holde inne bokstaven l. Takk for tipset, men vi anbefaler likevel å bytte ut tastaturløsningen.

En tast med et tannhjul på tar deg ikke til innstillingsmenyen, men gir deg et mobiltastatur. Skriver du på dette kommer det bare kinesiske tegn. Går du inn i innstillingsmenyen for å velge språk, er alle språk markert slik at du må huke bort 43 språk hvis du kun vil ha norsk igjen. Litt tungvint, kanskje. Ellers kan du bytte mellom ulike tastaturutforminger ved å dra fingeren horisontalt over tastaturet.

En funksjon for å importere alle navnene fra telefonlisten din til ordlisten kan være nyttig. Vi prøvde ut funksjonen, og fikk opp en melding om at importen er fullført. Deretter måtte vi trykke på knappen "Ja" for å komme ut derfra. Foruten disse merkelige oversettelsen fungerte dette bra.

I innstillingsmenyen finner vi også en knapp for å oppdatere ordlisten, og valgte å gjøre dette. Vi fikk beskjeden "Det ser ut til at oppgaven tar lengre tid. Du kan trykke på Tilbake-tasten for å avbryte". Under denne beskjeden finner vi tasten "Slett", men ingen tilbaketast. Vi visste ikke helt hva som kom til å bli slettet, så vi valgte å være tålmodige.

Når oppdateringen var fullført fikk vi beskjed om dette sammen med en haug kinesiske tegn som vi dessverre ikke forstår noe av. Tasten "Ja" må trykkes på for å komme videre. Deretter fikk vi beskjeden "Kan ikke kommunisere med serveren, og fikk igjen opp knappen "Ja" som det eneste trykkbare på skjermen. Vi er altså ikke helt sikre på om ordlisten egentlig ble oppdatert.

Til slutt gikk vi gjennom guiden som skal lære oss å bruke tastaturet. Her fikk vi noen beskjeder på norsk og noen på engelsk, noe som var nyttig for å lære triks som gjør at du kan skrive fortere på tastaturet i Huaweis telefoner. Til slutt i guiden skryter Huawei over at du kan bruke bihua-inntasting i telefonen, og etter litt søking på internett fant vi ut at det er en kinesisk inntastingsmetode.

 

Fra Amobils test

Endret av Må jeg?
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...