Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjølevann lekkasje


Anbefalte innlegg

Hei sveis. Har planer om å kjøre oppover mot Fredrikstad til helgen. 4 timers tur en vei. Er en liten radiatorslange som lekker. Den som går fra motorblokka og tilbake igjen så og si. Har plastret den med litt gaffateip. Fungerer ok.

 

Greia for å få fikset dette er vel: Tømme systemet for kjølevann via pluggen i bunnen av radiatoren. Sette i pluggen igjen. Bytte slange og fylle på 50/50 med vann og kjølevann. Det er vel så "enkelt" som det?

 

Men greia er at jeg mest sannsynlig ikke finner en slik slange jeg trenger før jeg skal kjøre oppover. Går det greit og stoppe og fylle på kjølevann langs veien når jeg trenger det på vei oppover? Jeg gjorde dette idag og bilen har ikke blitt uvanlig varm under kjøreturen.

 

Har lest litt om dette om å bare bruke vann i kjølesystemet og argumentene mot dette er kokepunkt, rustdannelse og selvsagt frysepunkt. Noen egne erfaringer? Så lenge man ikke kjører kappløp opp og parkerer i et islagt vann burde vel det gå ok så lenge?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser rikitg ut det, men skyll igjennom med vann før du har på kjølevæske, så får du renset kjølesystemet. Går sikkert griet å kjøre med defekt slange , men det er alltis en fare for at lekkasjen blir større, så jeg ville tatt med meg mer gaffa.

 

Er ikke så veldig uvanlig at man kjører kun med vann i varmere strøk, dog blir det som du sier fare for rust over lengre tid, men for en kortere periode skal det gå bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...