Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hjelp til å forstå byråkratisk skjema. SLF -356


Blåbær

Anbefalte innlegg

Jeg og fruen ser på boliger og på en av boligene vi har sett kom det opp denne teksten.

Eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper må signere egenerklæring om konsesjonsfrihet da eiendommen er utskilt før 1930.
på første treff på google kommer det opp en "forklaring" på altinn. https://www.altinn.no/no/Skjema-og-tjenester/Etater/Statens-landbruksforvaltning/Egenerklaring-om-konsesjonsfrihet-for-bebygd-eiendom-med-nedsatt-konsesjonsgrense/#S4

 

For en som ikke er så godt kjent innen byråkratspråk så har jeg ikke forstått teksten helt, og lurte om noen har juridisk kompetanse innenfor eiendomsjus kan forklare skjemaet og teksten for meg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Morsomt det sitatet du kommer med. Siden det er svært selvmotsigende:-)

 

Utgangspunktet etter konsesjonsloven er att kommunene skal samtykke til alle erverv av fast eiedom (§2). Til dette kommer en rekke svært praktiske unntak.

 

En del av disse untakene må dokumenteres (hvilke føger av forskrift til loven) ved utfylling av skjemaet "Egenerklæring om konsesjonsfrihet" der erverver må erklære hvorfor eiendommen faller innenfor det aktuelle unntak og kommunen bekrefter dette. Utfylt skjema må følge med ved tinglysing.

 

Dette ordner sikkert megler for dere så dette er en ren formaltet som dere ikke trenger å tenke på.

Lenke til kommentar

Kommunen kan bistå ved utfylling av skjemaet.

 

Formålet med egenerklæringen er din offisielle forklaring til konsesjonsmyndighetene om hvorfor du mener at du ikke trenger konsesjon (tillatelse fra det offentlige) for å kjøpe denne eiendommen. Du påtar deg generelt sett de rettigheter og plikter som følger av å fylle ut andre skjemaer (du kan bli straffet eller saken kan måtte behandles på nytt hvis du oppgir falske opplysninger).

 

I tillegg påtar du deg visse rettigheter og plikter avhengig av hva grunnlaget for konsesjonsfriheten er. Hvis du overtar en ubebygd tomt som er regulert til boligformål pålegger konsesjonsloven deg å påbegynne bygging innen 5 år. Du bekrefter at dette gjelder deg i pkt 5A. Det er her loven som pålegger deg plikten, skjemaet er en opplysning til det offentlige om hva de må følge opp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...