Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Avrette sprukket betongulv


Anbefalte innlegg

Hei sann.

Driver å lager bad i en kjellerleilighet. Og har et par spørsmål jeg lurer på. Vet ikke helt hvem jeg skal spørre, men prøver dere. Har aldri vært noe fukt problem der nede. Ser tørt ut også den dag idag, og ikke noe fuktighet blir målt.

Begynte for 1år siden, og det har stått siden. Det jeg gjorde for 1år siden var, jeg pigget ut hele gulvet på badet, helt ned til grunnen/bakken, fikk så lagt frem nye avløpsrør og vannrør. Disse avløpsrørene ble stampet under med sand. Altså halve røra lå nede i sanden, og på toppen der har jeg fylt på med betong. det jeg glemte var å legge i armering, så det har blitt endel sprekker i betongen på gulvet, ikke store, men man ser dem godt. Sprekt i alle retninger. Men ikke noen sekninger på betongen. Men det egentlige Spørsmålet mitt da var, for å slippe å pigge opp igjen, kan jeg da nå bruke avrettningsmasse med fiberarmering i til å avrette gulvet, altså tømme det ut rett oppå den sprukne betongen, for så å få et ferdig gulv? Altså legge belegg oppå avrettningsmassa igjen? Vil det holde, eller vil da avrettningsmassa også sprekke opp da? Ettersom betongen i bunn har null armering?

Jeg støpte gulvet for 1år siden som sagt, og den dag idag, så kan jeg ikke se at det har sprukket noe mere.

 

Hvordan vil det evt være med avløpsrøra i bunnen der, det har vel egentlig ikke noe å si, ettersom det har sprukket såpass lite, sprekkene er kanskje på max 2-3mm.

 

Håper noen kan gi meg svar. Har forresten ikke tenkt å legge varmekabel der nede, blir kun montert opp stråleovn på veggen etterhvert, og  en baderomsinnredning og et dusjkabinett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig med PROuser og Sewero, pigg opp og gjør det på nytt og legg i armering.

 

Skjønner at det ikke er morro å gjøre ting om igjen, men det er bedre å gjøre det nå enn å gjøre det om x antall år når badet er ferdig og begynner å sprekke. For da må du kanskje flise på nytt, legge nye varmekabler, legge ny membran etc.

Gjør det skikkelig når du først er i gang ;).

 

Edit:

Vær obs på at du må ha fall til sluk i baderom slik at vann på gulv renner til sluket.

Dvs. at vanlig avrettingsmasse ikke er tingen på et baderom, i hvertfall ikke på hele gulvflaten.

 

Kan anbefale byggebolig.no sine forum, mye god hjelp å få her.

Endret av g_knap
Lenke til kommentar

Har snakket med diverse gulv folk på mail. Og ble anbefalt og bruke fiberarmert avrettningsmasse, men i tillegg også legge armeringsmatter for flytsparkel oppå eksisterende gulv føre jeg støpte.

Skal ha belegg på gulvet. Og de mente den måten var trygg å bruke, og det ville ikke sprekke igjen. Så går nok for den løsningen tenker jeg. Bedre enn å pigge opp, osv.

Lenke til kommentar

Om jeg pigger opp vil jo muligens både avløp og vannrør komme til skade, noe jeg helst vil unngå. Og det er kun et ekstra bad nede i kjelleren her. Og skal ha belegg på gulvet, så trur jeg ikke pigger opp. Snakket med hey'di på mail, har sendt dem bilder og lignende. Og sprekkene er minimale, og det har stått 1år nå, uten å ha sprukket noe mer. Og ettersom de alle gulvspesialister jeg har snakket med sier at det holder med å legge ut armeringsmatter, og flytsparkle med fiberarmert støpemasse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...