Gå til innhold

Har du forsøkt å søke Gud?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

H3N: Du har rett i at i nysgjerrighetens navn så er det de faktiske forhold som gjelder, men nysgjerrigheten din er også et vitne i seg selv om at du søker noe dypere enn bare nysgjerrigheten, derfor mener jeg at "alt annet" er i bunn og grunn det relevante.

 

Søk Gud, ikke vent. Hør på meg og bare søk han, Gud er skaperen din.

Så du sier her altså at det er ønsketenkning som avgjør hva som er sant eller ikke?

 

Hva er det du egentlig lurer på, fører du bare spørsmål for hva som dukker opp eller er det noe du lurer på, et veldig viktig spørsmål?

Jeg lurer på hvorfor du tror på kristendommen.

 

Korrekt sagt så tror jeg ikke på kristendommen, jeg tror på Gud. Jeg møtte min Gud utenfor bibelen og utenfor kristendommen og dens møter, tradisjoner og verdier. Så jeg tror igrunn ikke på kristendommen, det blir litt feil å si, jeg tror på en allmektig Gud, men jeg tror at mange av skribentene av bibelen har skrevet om opplevelser knyttet til Gud og Jesus.

 

Okei, da vet jeg sånn circka hva du tror på.. hvorfor tror du dette?

Lenke til kommentar

Korrekt sagt så tror jeg ikke på kristendommen, jeg tror på Gud. Jeg møtte min Gud utenfor bibelen og utenfor kristendommen og dens møter, tradisjoner og verdier. Så jeg tror igrunn ikke på kristendommen, det blir litt feil å si, jeg tror på en allmektig Gud, men jeg tror at mange av skribentene av bibelen har skrevet om opplevelser knyttet til Gud og Jesus.

 

Så du er altså ikke kristen...? Herhar vi jo et klassisk eksempel på hvordan "kristendom" vil se ut om noen år, der alle har "funnet" gud utenfor de idiotiske dogmene i bøkene om dem... Hvem er det DU kaller skap kristen egentlig, som går slike omveier for å kalle deg "kristen"?

 

 

Men du har altså søkt gud og funnet ham utenfor bibelen... Nesten synd at det ikke følger med noen fasit i den kristne tro...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Dette med "ingen måte hang logisk sammen" kjenner jeg meg sterkt igjen i, og jeg kjenner meg fortsatt sterkt igjen i det, men ting i virkeligheten gjør på magisk vis det logiske irrelevant, eller det er noe smartere under alt som jeg ikke forstår enda.

For meg er logikken virkeligheten og dermed aldri irrelevant. Jeg har ingen problemer med å innrømme at det er en masse jeg ikke forstår, og at det sånn sett kan eksistere logiske sammenhenger som er utenfor min fatteevne. Men det medfører allikevel ikke at jeg ikke evner å se når noe er direkte ulogisk, noe jeg mener bla. Bibelen er.

Lenke til kommentar

Jeg har søkt gud og trives med det. Gud er god og vill ingen vondt, folk burde prøve det ut virkelig

Hvorfor det egentlig? Nøyaktig hvorfor skal vi søke en påstått gud? Tror du virkelig at du har det noe bedre enn andre fordi du tror blindt på noen påstander i en gammel bok? Eller tror du at du fordi du tror blindt på nevnte påstander så tror du også på påstanden om evig liv og derfor tror at alle andre som ikke tror på disse påstandene vil få straff for det? :) Sagt på en annen måte: Hvorfor i all verden skal vi tro på noe så utrolig søkt som disse gudene som blir påstått?

 

Hadde noen kommet med disse påstandene i dag og presentert dem i fullt alvor til folk hadde de blitt ledd loddrett ut av enhver forsamling... Og det er slik jeg føler det når noen kommer bort og presenterer dette som sannhet for meg i dag, jeg får en vill trang til å le vedkommende loddrett ut av synsfeltet mitt, for jeg finner dette med verdens usynlige guder så fantastisk usannsynlig og dumt at jeg nesten ikke klarer å la være...

 

La oss si det sånn, HVIS det finnes en gud bak alt så er det ihvertfall ikke den kristne, til det er den guden ALT for smålig og dum hvis vi skal tro boka som det påstås er hans ord, for ikke å snakke om tilbedningskåt (Som om noen gud ville hatt noen som helst glede eller intresse av å bli tilbedt av oss på denne avsides liggende og bitte lille planeten liksom... ). Det samme går for resten av dette jernalder smøreriet som ble kokt i hop fra abrahams gude fortellinger, der den gud de innbiller seg finnes er så dum at det eneste stedet denne guden hadde vært gud var i klovne gude leieren..

 

 

Så dette er jammen ikke mye å søke etter i mine øyne, hvis man da ikke er spesielt intressert i å fremstille seg selv som en lettlurt tufs som setter gamle skriblerier høyere enn moderne forskning og vitenskap da... Og det er man jo NØDT til å gjøre før eller senere hvis man faktisk skal få det heller manglende puslespillet som heter gudetro til å passe, man MÅ sette sin egen integritet og intellekt ikke bare på hold, men i revers for å tro de fleste av de fantastiske historiene som presenteres for en i slike gudebøker, bibelen inkludert, og det kan jeg si med en gang, det er ikke noe for meg...

 

Så hva ønsker du å oppnå ved å søke etter noe som så langt KUN er en forestilling og en påstand om en gud, en gud man ikke har funnet så mye som snurten av i løpet av to tusen år med iherdig leting, der alt, ALT som de troende har å vise til er og blir og alltid har vært sin egen fantasi...

 

Jomfru fødsler (Der dama, Maria, regelrett ble vodtatt, hun fikk ikke så mye som et kyss engang før det hellige spøkelset rasket over henne som om hennes meninger ikke hadde noen betydning whatsoever), snakkende slanger (alle VET i dag at slanger ikke kan snakke...), epler som gir kunnskap, for ikke å snakke om denne liksom allmektige guden som gir mennesker skylden for sine egne fuckups og tabber seg ut igjen og igjen når han prøver å rette på fuckups'ene han har begått fordi han er så lite allvitende og allmektig...

 

Så har du trusslene om helvette oppi alt dette da, som de religiøse tror fullt og fast på og fremdeles er kålhoder nok til å påstå at guden er god og kjærlig... Så fort det er snakk om ondskap så er det altså ikke deres gud som står bak, (drit i at han har skapt alt...), men satan... For gud klarer seg ikke uten satan, det er et faktum, for uten satan så finnes det jo ikke ondskap og finnes ikke ondskap så kan heller ikke godhet finnes, for da har vi jo ingenting å måle godhet mot... Så satan er helt nødvendig i eventyret til jødene og kristne og muslimer, for uten må jo gud selv, som skaper av alt, selv stå bak... Snakk om å tro på noe som til de greder spiller falitt!!!

 

Så nei, nei og atter nei, den guden er ikke noe opplyste folk trenger å søke etter, for det er uhyggelig store muligheter for at den guden som bibelen forespeiler ikke finnes (se grunner over) Hoverdgrunnen er at han rett og slett er for smålig, grusom, blodtørstig og tilbedningskåt... og dum... Så hadde jeg vært deg hadde jeg søkt tilbake igjen jeg, ut av den klubben...

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Det er jo tusenvis avdem (guder), så hvordan i all verden VET man at man har truffet den riktige guden, den man helst bør tro på for å unngå en hel rekke ulykkelige slutter for seg selv i etterlivet? Og hvordan vet man at det ikke er satan personlig man har funnet og slettes ikke den kristne gud yahwe foreksempel? Satan har jo cartre blanche til å herje som han vil her til yahwe får hodet ut av ræva og får gjort noe med det (Og har er faktisk ordtaket om at en dag er som tusen år og tusen år er som en dag for gud), for han, i form av jesus, lovte å komme tilbake ASAP, ja faktisk FØR de som sto der å hørte talen til jesus rakk å dø, men har jesus dukket opp? Nope, not yet. Han er vel forsynt med å løpe rundt og helbrede gamle rike kjærringer og gidder ikke å komme tilbake på en stund enda (Det er jo en rekke profetier som må oppfylles først blandt annet og siden gud ikke lenger hjelper til personlig i slagene så vil dette dra ut i tid...)

 

Så hvordan vet du at det ikke er satan personlig i forkledning som "forteller" deg at han er gud? Hender jo søk går helt feil, at man finner noe man ikke trodde man skulle finne, så dette vil jeg gjerne har et svar på: Hvordan vet man at den guden man har funnet faktiak er den guden du vil tro på og ikke en lure gud eller satan? (eller kanskje enda verre, din frie fantasi...?) Hva skal vi se etter? Hvordan er yahwe kledd? Hvordan ser han ut? Har han noen kjennemerker som er lett synlige?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mennesker har en imponerende evne til å lure seg selv til å tro det man ønsker.
Og det var akkurat det jeg var ute etter... For du ER ute på veldig tynn is hvis du bare godtar ting på de premissene og lar være å sjekke det opp mot andre premisser fordi man så gjerne VIL tro... Men dette ser man gang etter gang, denn TROEN på at det man selv tror er det eneste riktige... Jeg gjør det selv fra tid til annen også, der jeg noen ganger "fritar" det som er litt deilig å tro på fra kritikk og skepktiske blikk...

 

Å være så umenneskelig ærlig at man ikke gjør dette fra tid til annen er vel det samme som å si at du ikke er menneske, for sånn ER vi bare... Men så kobler den ekle ærligheten inn da vettu og gjør at jeg er NØDT til å ta en skikkelig evaluering i det "deilige" jeg liker å tro MÅ være sant og veldig ofte, dessverre, finner jeg mer en en grunn til at det jeg tror så godt om ikke kan være sant...

 

 

Ta noe så enkelt som en bil... Jeg liker min gamle 91 modell Chevy suburban 3500 Silverado jeg, den har et ENORMT bagasjerom, den firehjulstrekk, den har en ENORM V8 motor på 6,2 liter med massevis med hester og krefter , den er nydelig å kjøre med automat og cruisekontroll og en komfort som fremdeles slår det aller meste der den GLIR over dumper og ujevnheter uten at jeg merker stor til de OG den er kollisjonssikker som bare pokker mot så og si ALLE andre biler (det er en H bjelke på hjul jo...) Klart at jeg nå og da griper meg i å syntes at alle burde hatt en sånn bil og at dette er den beste bilen i hele verden... Hvem har ikke tenkt de tankene om sin egen bil egentlig, der vi egentlig syntes litt synd på familien i bilen foran som ikke har plass til en dritt etter at baksetet var fullt... Men er det sånn?

 

 

Nei... Chevy surburban er knappest en bil som passer de fleste i dag... Den er nesten seks meter lang og to meter bred (prøv en feil parkering i byens go kart oppmerkede parkeringsplasser og du ender opp med TO bøter og ikke bare en..), den veier nesten tre tonn, er uoversiktilig som bare F bakover (Har rygge kamera jeg da, en nødvendighet...), den dreper ALLE i den andre bilen en front kollisjon da det ikke finnes deformasjons soner i den i det hele tatt (Støtfangeren er 5 mm tykk profil formet stål, den gir seg IKKE selv om en fem tonns traktor sklir inn i fangeren, jeg har nemlig prøvd og ramma ER like kraftig som på en halvstor lastebil.. Sikkert bra for MEG ja, men neimen ikke for de jeg kolliderer med!!!....), den kan bruke en masse diesel (min går på 0,95 på langkjøring, ikke verst for en 6,2 liter V8 og tre tonn, men hvis jeg trår på litt så kan jeg nesten se at nåla flytter seg...)

 

 

Jeg SKJØNNER at dette ikke er bilen for alle, for å si det slik. Men hadde jeg bekjent meg til "Chevrolet suburban menigheten" hadde jeg ikke hatt slike ærlige og åpne tanker, da hadde jeg blindt trodd at min 6,2 liters Suburban var det ultimate fremkomstmiddelet som ikke var slått av noen annen bil fordi jeg "VISSTE" at det var slik... Jeg hadde avfeid alle andre biler med en knapp ovenbærenhet og sett på Toyota og Opel som latterlige etterligninger som egentlig ikke hadde noe for seg, ikke fordi at jeg hadde prøvd en Toyota eller en Opel, men fordi min overbevisning sa at det var riktig... Og slik er gudetroende også... Avfeier alt bortsett fra sitt eget i den tro at de har det riktige...

Endret av RWS
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg søkte en Gud, dets navn var Cthulhu...

Siden da Jeg søkte Cthulhu har jeg hørt stemmer i hodet mitt.

"Øyet ditt eksploderer"

"Ikke stol på noen"

"Dine venner har forrådt deg"

... Jeg er overbevist at han eksisterer!

 

Jeg prøvde å søke den kristne Gud når jeg var liten, men følte ingen ting.

Ellers må Jeg gi all takk til pastoren ved vålerenga kirke, som svarte et godt svar da jeg spurte: Finnes Gud?

Noen mener det. Sa han.

Gjorde valget til å tru/ikke tru mye lettere.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

LonelyMan:

 

Jeg foreslår at du skaffer deg litt mer kunnskap og vilje til å svare på spørsmål, før du begir deg ut på dette forumet. Fram til nå gjør du ingen ting annet enn å gå rundt grøten.

 

Jeg tror personlig på Gud, og har en 100 % fred boende i meg. Jeg kan ikke huske sist jeg fryktet noe. Men dette er noe jeg har fått mellom meg og Gud, ikke noe jeg skal fremlegge som bevis for at andre skal tro på det. Andre må tro på akkurat det de vil, basert på de erfaringene de har.

 

Jeg tror at Gud er en mektig Gud. Lengter noen her etter den freden, så be en enkel bønn: "Gud, jeg ber om at du sender noen i min vei eller lignende så jeg kan lære å kjenne deg, hvis du finnes..." eller noe. Det er nok. Be den bønnen, hvis du bare om så håper at Gud finnes. Så vil han sende noen/noe i din vei så du kan bli frelst. :) - For dette funker. Det står at han vil at alle skal bli frelst.

 

Da har du gjort ditt. - Resten får være opp til Gud å gjøre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har søkt gud og trives med det. Gud er god og vill ingen vondt, folk burde prøve det ut virkelig

 

Jeg har også søkt en høyere makt. Det gjorde jeg ved flere anledninger i mine yngre dager, faktisk. Jeg møtte bare på en vegg av stillhet, dog.

 

Etterhvert skjønte jeg jo selvsagt at det var like håpløst som å prøve telekinese og telepati, hvilket jeg prøvde flere ganger i min lekefulle barndom. Jeg fikk det aldri til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...