Gå til innhold

[Løst] Hvordan skape effekten av rust på kabinettet?


Gjest medlem-245286

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er det ikkje enklast å bruke maling?

 

Finn eit bilde av rusta metall på internett og prøv å gjenskap dette med maling.

 

Svamping er nok den beste teknikken, der du bruker ein svamp som dy dypper i maling og deretter trykker malinga på, på den måten blir det litt luft i mønsteret noke som igjen får det til å sjå meir naturlig ut.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Maling er definitivt veien å gå. Med litt prøving og feiling kan du gjenskape en rust effekt uten problemer. Svamping som nevnt av The Avatar er en nødvendig teknikk som da må benyttes. En svamp med store porer er ønskelig. Spaypaint det første laget med en grunnfarge og f.eks en hullet "sjablong" som gir deg flekkvis rustområder.

Om du absolutt skal gå for ekte rust er dette enkelt. slip frem bart metall, finn frem noe syre og smør på (batterisyre) hvor du har slipt frem bart metall. Syren vil angripe stålet ganske effektivt og brutalt. Vask vekk syren med vann og fettfjerner. Sett kabinettet på en fuktig plass, evt. kast på vann. La det stå fuktig over tid og du har resultatet ditt.

 

Når det gjeller å stoppe rust, så vet jeg av erfaring som biloppretter at dette er ikke gjort uten videre. Enten må du kvitte deg med stålet som er "kreftinfisert" (sier kreft fordi rust sprer seg som kreft), eller så må du ta fukt ut av bilde.

Heldigvis for deg så er Norge et land med ganske lav luftfuktighet, så du kan nok ha et rustkabinett stående i noen år uten problemer.

 

Sier ikke at dette er fasiten, men for å få rust er det bare å eksponere bart stål til fuktighet.

Lenke til kommentar

det du vil ha er litt det samme som rat look på biler, dvs rust utenpå, metall som ikke ruster inni.

kan tenke med at hvis du bruker rustfritt invendig og rustende utvendi vil funke, vi vil vel ikke ha rust i komponentene?

 

han forteller jo hvordan, kokebokoppskrift...

Endret av settings
Lenke til kommentar
Gjest medlem-245286

Klart og fått tak i maling fra usa. Så nå er kabinettet ferdig primet (tustbeskytter) også kommer det morsome, malingen inneholder store deler jern partikler som man derretter tar en spsial syre oppå...Instant rust ;)

Lenke til kommentar

Jeg kan annbefale of ha maling i noen forskjellige farger som rød, blå, gul, grå metallisk og svart. Du trenger også tynner og en veldig stiv kost. (Børstehårene skal være tilsvarende de på en tannbørste.)

 

Effekten blir best om du blander selv:

 

rød + gul = orange

blå + gul = grønn

Rød + grønn = brun

 

 

Du starter med og blande en mørk brun (nærmest svart) farge som blir en slags base.

 

Deretter blander du en ny farge som er litt lysere, på en flate og smører det litt ut. Nå skal bare tuppen av børstehårene brukes.

 

Nå skal du repetere forrige steg en 3-4 ganger men lagene skal påføres svakere og svakere. (Tørk av litt maling på et papir når du starter med og børste malingen på)

Fargen skal bli lysere og lysere og mer orange. Bland ut en middels mørk brun farge i tynner og pensle det over hele området som skal males. La det trekke ned i sprekkene. Når det har tørket helt. Da skal du blande ut en lik løsning. Men som er noe tynnere og er nermest varselorange.

 

Nå skal du finne fram den metalliske malingen påføre den på en flate og ta malingen på hele tuppen av penselen og tørke av ekstra maling på et papir til det som kommer av penselen er nermest tørt. Så børster du over og du skal være nermest ferdig.

 

Se gjerne på dette tutorialet her også: http://ultrawerke.blogspot.co.uk/2007/08/rust-painting-tutorial-with-pigments.html

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du trenger ikke å bruke syre når du skal ha det til å ruste, går like fort med Eddik og salt, denne miksen kalles Unicorn pee. Slipper du å tenke på søl o.l.

 

Det jeg gjorde når jeg skulle ha ratlook på bilen min, var rett og slett å slipe ned lakken, tørke av og påføre unicorn pee med en spruteflaske. Etter noen timer var panseret grønnsvart, og dagen etter hadde det en nydelig rustfarge!

 

Merk deg at det er rimelig upraktisk å gjøre noe sånt på en pc du skal flytte rundt på LAN og slik, da rust sverter noe ekstremt både på klær og hud. Veldig vanskelig å vaske av huden og.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Er selv ikke en kløpper på lakk/maling etc. men kanskje noen andre har en formening om hvor lenge klar lakk på toppen av rustmaling vil holde?

 

Du kan lakke klarlakk i flere lag. På denne måten blir lakken langt mer hardfør. Jeg tror nok det vil holde etter en 4-5 påføringer i tynne lag.

 

Lakker jevnt slik at det ikke er ujevnheter eller steder som ikke blir dekket for best resultat. Ikke overdriv bruken av lakk på lagene. Da blir det en overflate som kan minne om vann.

 

Du bør forresten bruke matt klarlakk. Slik at malejobben ikke ser alt for falskt ut.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...