Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

SobigF-viruset, er det nok med norton?


Anbefalte innlegg

Tror ikke det er noen virusprogrammer som har problemer med å stoppe SOBIG viruset. Trend Mailscan har renset flere hundre mailer med dette viruset de siste dagene.

 

Men, av og til hender det at viruset slår til før virusprogrammet er oppdatert. Jeg antar det var dette som skjedde hos mange på onsdag. Hos oss fikk vi de første mailene med viruset i 11 tiden mens oppdateringen fra Trend ikke var på plass før kl. 3. I mellomtiden hadde vi mottatt ca. 50 infiserte mailer. Heldigvis var alle som mottok dem kompetente nok til å ikke åpen vedleggene.

 

Ja selvsagt kan du klare deg uten virusprogram, men det forutsetter at du er en mer enn gjennomsnittlig kompetent bruker som ikke åpner ukjente vedlegg, og at du alltid er oppdatert med de siste sikkerhetspatchene fra Microsoft. Og det nytter heller ikke med virusprogram hvis det ikke er oppdatert. Kontinuerlige oppdateringer over internett er det eneste som hjelper.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ops.

Glemte å minne om at en oppdatert XP er like ufølsom for virus som et oppdatert AVS.

Gjentar spørsmålet : Hva er vitsen med antivirusprogrammer.

 

Den påstanden der er vel i drøyeste laget ?

Det finnes sikkerhetshull i operativsystemet som andre faktisk oppdager før Microsoft enkelte ganger.

 

Jeg skal ikke gå inn på om hvorvidt du klarer deg uten antivirusprogrammer. For alt jeg vet, så kan vel gjerne de fleste her inne gjøre det.

 

Det største problemet her, er de som ikke er datakyndige, men som likevel bruker datamaskinen som en multimediemaskin med internettilgang. Dette er ofte brukere som knapt nok vet hva Windows update er for noe, og langt mindre sjekker jevnlig for oppdateringer. Disse brukerene bør ikke oppfordres til å kjøre maskinen uten et antivirusprogram som jevnlig oppdaterer virusdatabasen.

Lenke til kommentar

Hei bertie

Jeg har HATT AV-systemer når jeg kjøpte Pc-en for et par år siden, men måtte avinnstallere og formattere. Jeg prøvde de to mest kjente, men Pc-en hang ofte. Og spill hakket. Og jeg ble feilaktig nektet å åpne mail jeg var helt sikker på. Nå kjører jeg spill på en ny Pc som ikke er på nett, så DET argumentet er jo fallt bort. Likevel, jeg har greid å lære meg å leve uten. Og det tror jeg at nesten alle kan !

Min ALLTID fullt oppdaterte XP har ikke hatt virus. Jeg bruker Command on Demand til å scanne med hvis jeg har mistanke.

Vitsen er bare å slippe å ha det installert.

Spyware sinker også, så Adaware er nødvendig, men den sinker heller ikke processene i maskinen, så det er ok. Jeg kjører også EMS-freesurfer, som knekker Popups og uønskede add`s.

Og så følger jeg med da. Det kan jo hende at fremtidens viruskonstruktører er FOR oppfinnsomme - så selv jeg MÅ installere et AVS ???????

Lenke til kommentar
Hei Afseth.

Nå går du over alle støvleskaft ! Du maler bare videre på din egen misforståelse ! Jeg trenger ikke oppdatering på hvordan et virus virker - men det er nå blitt helt åpenbart at DU gjør det !

 

Virker som flere her er enige med meg enn med deg. Vi er visst begge like sikre på at vi selv har rett, så da velger jeg å tro at flertallet har rett.

 

Dette er bare gortforklaringer og blir for dumt å besvare.

 

Hvorfor svarer du da?

 

Jeg vil likevel opplyse deg om at de fleste spill er så krevende at det ALLTID er behov for ALLE maskinens resurser - og helst litt til. Derfor oppdagelsesrisikoen for sløvende programmer som både virus OG antivirus ikke bare stor, men du er NØDT til å oppdage dem.

 

Har aldri merket bedre ytelse med Norton deaktivert.

 

 

Du påstår også at du fikk mail fra privatpersoner du ikke kjente. De har iallfall hatt adressen din ! Eller tror du at viruset finner den av seg selv ?

 

Jepp... riktig nok kommer ikke alltid viruset fra den avsenderadressen, men den adressen er f.eks plukket fra den faktiske avsenderens adressebok for å forvirre.

 

Til ditt siste avsnitt vil jeg bare ønske deg lykke til som allviter, besservisser og diktator !

 

Etter å ha hørt den antivirusguruen i Finland si mye av det samme som jeg påstår, så velger jeg å tro at jeg har rett. Hvis ikke han bare tror han vet noe også da (han har jo stoppet masse virus og knekt en masse koder men what the heck... kanskje han bare tror han kan noe)

 

Du stiller likevel spørsmålet selv - Hva kjøss er vitsen med å ha et antivirusprogram når viruset knekker det ?

 

Har ikke stillt det spørsmålet. Men noen virus knekker ett antivirusprogram hvis viruset får adgang til datamaskinen. Det gjør de imidlertid veldig sjelden ettersom antivirusprogrammet oppdager viruset FØR det får adgang til datamaskinen. Det tilfellet jeg nevnte, var ett tilfelle der jeg prøvde å installere ett antivirusprogram etter at viruset var aktivt på den aktuelle maskinen. Enda ett eksempel på at det kan lønne seg å installere antivirus på maskinen før viruset angriper, ettersom det kan være vanskelig å løse problemet etter at viruset har kommet inn på maskinen.

 

Men vi blir visst aldri enige. Fundamentet i diskusjonen er at jeg mener man bør ha antivirus installert for å hjelpe til med å hindre virus i å spre seg. Du mener at det er for mye ytelsestap ved å ha antivirus installert. Vi får bare la det ligge med det. Om du skulle være uheldig en gang, og viruset av den grunn blir spredt til meg, så blir det jo uansett stoppet ettersom jeg har antivirus, så da er det jo det samme for meg.

 

Håper ikke du opplever virus, for det er kjedelige greier :yes:

Lenke til kommentar

Det er mulig at jeg ertet på meg AVS-tilhengere her. Kanskje særlig de som TROSS sitt fortregende AVS-prog. og dyrinnkjøpte brannmurer - likevel ble RAMMET. Kanskje det også provoserer at jeg som IKKE har installert AVS - IKKE ble rammet ??

soooo soooorry !

 

Jeg synes det er bra du ikke ble rammet, for hadde du blitt det hadde jo viruset spredt seg enda mer.

Lenke til kommentar

Hei Afseth.

Første delen av svaret ditt er vås og umulig å svare på.

Du har jo selv påstått at norton AVS tar av resursene.

Jeg syns jo bare at du har rett facts, men trekker gale konklusjoner.

Aller siste avsnitt : Der satte du jo spikeren i egen kiste !

Du påsto jo selv at det vinnes viruskonstruksjoner som først knekker AVS. Og det er etter min info helt riktig.

Lenke til kommentar

Hei finnipinni!

 

Jeg synes det er godt å høre at du er så lykkelig uten AV. Nesten rørende... Antar at du kjører rundt med blått eller rødt oblat på bilen enda også? Ikke hørt om oblater, sa du? :o

Eller kjører du MC kanskje? Da var det muligens deg jeg møtte uten hjelm borti gata her nettopp? Og glem for all del ikke at redningsvest og sikkerhetsbelte er for pyser! :D

 

 

EDIT: Er ikke sikker på om jeg skal stole på råd om IT-sikkerhet fra noen som overvåker nettverkstraffikken sin ved å følge med på "de to små skjermene nede i høyre hjørne"... :lol:

Lenke til kommentar

Hei Afseth.

Første delen av svaret ditt er vås og umulig å svare på. Det er også helt bom på min påstand, og tror du at flertallet alltid har rett ?? Dette er jo ikke et valg ??

Du har jo selv påstått at Norton AVS tar av resursene.

Jeg syns jo bare at du har rett facts, men trekker gale konklusjoner.

I det aller siste avsnittet : Der satte du jo spikeren i egen kiste !

Du påsto jo selv at det finnes viruskonstruksjoner som først knekker AVS. Og det er etter min info helt riktig.

Disse konstruksjoner blir fullstendig "lost" når det ikke finnes et AVS i maskinen !

Så vil jeg bare si at du må ha hørt noe annet enn det allviterguruen fra Finland sa da jeg hørte på !

OG kan du ikke tenke litt selv da ? JEG HAR IKKE HATT VIRUS ! Jeg har mottatt masse mail fra folk som har kjøpt virusbeskyttelse i bøtter og spann, men ikke fra dem som jeg vet gjør det på "min" måte !

Og dette er vel kjernen : Virker virusbeskyttelsen ? Er den verd pengene ? Er den verd å ikke kunne spille de mest krevende spill ? ( idag nesten alle ? ) Og OSV. - Og jeg sier NEI !

Det krever ikke mer å lære seg å leve uten AVS - enn med AVS.

Lenke til kommentar

Hei finnipinni.

 

Det er bra ikke alle er som deg :oops:

 

Det er helt klart at, hvis alle hadde hatt virusprog, så hadde prob. vært mye mindre.

Jeg jobber med det til daglig, så jeg vet at det er et stort prob. der ute blant folk.

Det var en kunde jeg var hjemme hos er om dagen som klaget på at pcen var så treg. med scaning av den pcen så fant jeg over 300 virusfiler på den pcen. Den var så skadet at det var bare en løsning.FORMAT.

 

Nei alle er ikke som deg finnipinni :woot:

 

Og virus kommer ikke bare gjennom mailen, men vi kan begrense den.

Viruset var konstruert slik at alle som klikket på et bestemt pornobilde fikk maskinen sin infisert, ifølge Jimmy Kuo,

 

 

 

LES OM Sobig.F i VG.no her: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=72997

Lenke til kommentar
hvis ikke jeg tar feil er vel Sobig.F angrepene ferdige, eller har jeg fått feil info nå igjen... uansett, skolen min ble rammet av sobig.f første skoledag, og det var ikke kult!!!

Sobig er IKKE ferdig, men alt tyder på at den har nådd toppen for denne gang. Det er forventninger om nye versjoner......

Lenke til kommentar

Mye om virus her, alle bør skaffe seg en virusbeskyttelse det er lurt så enkelt er det. Det er egentlig ikke noe å krangle om og diskutere i det vide å breie. Virusprog. er smart. Selger ,fixer, bygger og konfigurerer pc'r, har hatt mange maskiner med virus.

 

Spurt hvor får dere viruset fra?

Aldri fått noe godt svar, men virus har det vært. Kan med hånden på hjertet si at på mine maskiner har det vært virus kanskje 10 ganger, har vært koblet på internett siden 1995 og kjørte da med 14 400 modem og bruker både pc og internett veldig mye, kanskje mere en de fleste.

 

Kjør oppdateringer på OS og virusprog. regelmessig så blir mange spart for mye problemer.

 

Bruker selv Norton og ZoneAlarmPRO dette er meget gode programmer, det finnes sikkert bedre, men har brukt disse siden tidenes morgen og jeg mener dette er noe av det bedre.

 

Som alle bør skaffe seg. (litt snik reklame.)

 

 

SR.

Lenke til kommentar
Hei Afseth.

Første delen av svaret ditt er vås og umulig å svare på. Det er også helt bom på min påstand, og tror du at flertallet alltid har rett ?? Dette er jo ikke et valg ??

 

Jeg bare vet hva jeg selv vet, og ser at de fleste andre er enige med meg. Synes derfor det er litt rart at du holder så hardnakket på dine oppfatninger, når du ser hvor mange som er uenig med deg. Du kalte meg besserwisser ett annet sted, men du er jo det selv også.

 

Du har jo selv påstått at Norton AVS tar av resursene.

 

Jeg har sagt at Norton tar maks 1% av min CPU, og at man kanskje merker 2-3 fps forskjell i spill med Norton deaktivert. Det er nå ivertfall min erfaring.

 

Jeg syns jo bare at du har rett facts, men trekker gale konklusjoner.

I det aller siste avsnittet : Der satte du jo spikeren i egen kiste !

Du påsto jo selv at det finnes viruskonstruksjoner som først knekker AVS. Og det er etter min info helt riktig.

 

Ja, men har man antivirus installert til å begynne med, så kommer jo ikke viruset inn på maskinen slik at det KAN knekke AVS. Det er først når viruset er på maskinen FØR man installerer AVS at det kan bli ett problem. Derfor bør man være føre var og ha ett avs på maskinen før man opplever noe sånt. Virusforfatterne vil forsikre seg om at folk ikke installerer AVS for å fjerne viruset så fort de merker at de har virus. Eneste løsning da blir da i mange tilfeller å formatere, og da har virusforfatterne fått det som de vil.

 

Disse konstruksjoner blir fullstendig "lost" når det ikke finnes et AVS i maskinen !

Så vil jeg bare si at du må ha hørt noe annet enn det allviterguruen fra Finland sa da jeg hørte på !

OG kan du ikke tenke litt selv da ? JEG HAR IKKE HATT VIRUS ! Jeg har mottatt masse mail fra folk som har kjøpt virusbeskyttelse i bøtter og spann, men ikke fra dem som jeg vet gjør det på "min" måte !

 

Mitt AVS (Norton) har stoppet det som er av virus, inkludert ett virus som prøvde å komme inn på min maskin i går selv om jeg verken hadde mailprogram eller web-browser åpent. At du ikke har hatt virus er jo bra, men det viruset Norton stoppet for meg i går, kom inn uten forvarsel og uten Norton hadde jeg sikkert oppdaget det viruset først når det var for sent.

Hadde ingen bedrifter hatt AVS hadde nok viruset spredt seg mye mye raskere. Men det er jo kjent at dette viruset spredte seg så eksplosivt at ikke alle bedrifter rakk å installere oppdateringer før de fikk det på sitt system. Dette har vel sjelden eller aldri skjedd før. Og så lenge en bedrift er ubeskyttet, så er de dømt til å bli infisert, ettersom det alltid er en eller annen av flere hundre personer som åpner vedlegg som "see my nude wife.mpg.exe" uten å tenke ordet "virus" engang. Privatpersoner som har litt peil å data og har sin egen datamaskin hjemme, er stort sett mer fornuftige enn som så.

 

Og dette er vel kjernen : Virker virusbeskyttelsen ? Er den verd pengene ? Er den verd å ikke kunne spille de mest krevende spill ? ( idag nesten alle ? ) Og OSV. - Og jeg sier NEI !

Det krever ikke mer å lære seg å leve uten AVS - enn med AVS.

 

Jeg føler meg nå tryggest med AVS (spesielt etter i går) og har ikke opplevd merkbart ytelsestap. Du føler deg trygg uten AVS og kan være sikker på at maskinen går på maks ytelse. Vi er begge fornøyde med det vi har, så vi får bare akseptere hverandres situasjon. Jeg mener nå allikevel at du ikke kan være 100% trygg mot virus som spres over internett uten hjelp av e-post, og det får være ditt valg hva du foretrekker. Ett lite tips helt til slutt... ta jevnlig backup av viktige dokumenter og filer, og det er ett godt tips selv om man har AVS installert.

 

Det er allikevel ikke til å komme bort fra at de aller fleste trenger AVS installert, ettersom de færreste er så påpasselige som deg (så du er kanskje den som trenger AVS minst, selv om det kan være lurt å ha det). Jeg har AVS og tar de samme forholdsreglene og mener derfor at jeg er noe mer beskyttet enn deg.

Lenke til kommentar

Hei alle.

Men først til skamor, som er helt på bærtur og begynner å prate BIL ? Jeg har forsikret bilen min - og MC-en også, og jeg har 85% bonus.(det intresserer sikkert jævlig) Men hadde jeg hatt forsikring om jeg måtte spørre forsikringsselskapet om lov til ALT jeg skulle foreta meg når jeg kjørte ??

( slik virker AV-systemer)

Om jeg får slå tilbake på useriøsiteten din (denne ene gangen), så vil jeg påstå at du spiser penicillintabletter hver dag I TILLFELLE du kommer til å bli sjuk en dag og for at du IKKE skal smitte andre HVIS du skulle bli sjuk ! Slike folk har vi diagnoser på i helsevesnet !

For pillemaffiaen hadde denne måten å takle problemene på vært fin. De hadde tjent masse penger som de kunne bruke til å utvikle nye produkter. Kanskje fikk de råd til å sende ut et virus i ny og ne. Ikke det at penicillin virker på virus, men noe må jo folk ha.........så for sikkerhets skyld.......

Vil gjerne høre mer fra deg, men prøv å hold deg til temaet og prøv å la vær å rive sitater ut av sin sammenheng. det er jo bare barnslig.

 

Afseth - Takker for at du forstår min måte å takle problemene på. Om jeg fikk et virusangrep som det du beskriver (på port, som er det verste for meg), så ser jeg på skjærmene - hører om det spraker i HD-en(Maxtor), ser etter om antallet prosesser har økt. Om det har det, fjerner jeg det i regedit eller kjører Command on Demand - og da har jeg en ren maskin. Klarer jeg det ikke - kryr det av Fixer ! til og med VG hadde Fix denne gangen.

Jeg slår også av routeren når jeg ikke er ved maskinen, men det jeg MÅ stole på, er jo at maskinen er oppdatert ! De som har virusprogram må i tillegg oppdatere dette også.

Folk er forskjellige og jeg forstår at mange føler en trygghet ved et installert AVS. Mange tror desverre på reklamen "install and forget" - og DET er vel mye av årsaken ? Altså at folk rett og slett stoler på det AVS selskapene sier ?

 

Bryn - Jeg må jo bare gjenta at virusprogrammer virker ikke ! De virker bare noen ganger, ellers hadde ikke jeg fått all den mailen fra seriøse bedrifter INNEN IT og DATA -næringen ! Disse hadde betalt beskyttelsespenger og trodde ALLE at de var bak solide brannmurer med oppdatert virusimmunitet.

SLIK ER DET IKKE !

Lenke til kommentar

Folk er forskjellige og jeg forstår at mange føler en trygghet ved et installert AVS. Mange tror desverre på reklamen "install and forget" - og DET er vel mye av årsaken ? Altså at folk rett og slett stoler på det AVS selskapene sier ?

 

Her er vi enige. Nettopp derfor tar jeg (mer eller mindre) de samme forholdsregler som deg. Jeg føler imidlertid en ekstra trygghet ved AVS.

Lenke til kommentar
Masse rart på side 2

Det er noen av oss som faktisk vet hva vi driver med, at du kanskje ikke føler deg sikker i din daglige bruk av data bør ikke jeg lastes for.

 

Å påstå at alle som ikke har AV programmer er en risikokilde hva spredning av virus etc. angår mener jeg faller på sin egen urimelighet...

 

 

des,OUT!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...