Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ubetalt husleie og varsel om tvangsalg


fossxplorer

Anbefalte innlegg

Hei, jeg lurer litt på juss i forhold til ubetalt husleie/mislighold av sameiets regler.

Det gjelder en selveier seksjon hvor eieren rett og slett har unnlatt (rotet bort) å betale husleie for mai 2011 og en annen faktura som eieren av seksjonen ikke har betalt. Eieren har nå fått brev fra regnskapsførerfirmaet om at hvis det ikke betales innen 2 uker så vil det bli tvangsalg!

 

Er det ikke riktig at eieren skulle ha mottatt en purring, etter fristen i mai 2011, om at husleien for mai ikke er betalt?

 

Er det riktig juridisk å sende varsel om tvangsalg ved først varsel?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er i utganspunktet lov, alt du trenger å gjere er å sende eit skriftlig varsel med to vekers frist.

 

.']§ 4-18. Særlige tvangsgrunnlag

 

Et særlig tvangsgrunnlag kan begjæres tvangsfullbyrdet når to uker er gått etter at saksøkeren har sendt skriftlig varsel til saksøkte. I varselet, som tidligst kan sendes på forfallsdagen, skal det gjøres oppmerksom på at fullbyrdelse vil bli begjært dersom kravet ikke blir oppfylt.

 

Varsel kan unnlates dersom saksøkte verken har kjent oppholdssted eller kjent fullmektig med kjent oppholdssted som kan motta varsel på saksøktes vegne. Namsmyndigheten kan frita saksøkeren for varslingsplikten dersom det er grunn til å frykte at fullbyrdelsen ellers ville bli vanskeliggjort.

 

Unnlates varsel etter annet ledd, kan fullbyrdelse begjæres når to uker er gått fra forfallstiden.

 

Varsel kan ikke frafalles på forhånd.

 

 

 

Vanligvis så er det vanlig å sende purring fyrst men det er ikkje eit krav. Gjennomføring av eit tvangssalg innebærer ein del tid og arbeid, det er derfor vanligvis enklast å prøve å få inn beløpet gjennom ei purring i staden for tvangssalg.

 

 

Off topic:

Det å gå rett til krav om tvangssalg er ofte også ugunstig med tanke på naboforholdet. Dersom den eine parten er firkanta og tolker lova på strengaste måten så vil fort den andre parten bli firkanta og lite medgjørlig også. I eit sameige er det mykje som det kan kranglast på. Dette vil igjen påvirke verdien av boligane sidan det ikkje er nokon som vil flytte inn i eit sameige der det er meir krangling enn samarbeid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...