Gå til innhold

Hvorfor finnes det uteliggere når vi har det fantastiske NAV...?


Anbefalte innlegg

Ankh:

Dette kommer ikke av at NAV i seg selv jobber for å gjøre det vanskelig for oss som bor i norge; det er de ansatte man støter på som kan være så jævla vrange som de bare vil. Mange lyver om hva du har rett på eller ikke rett på, og ofte er regelverket så jævla firkanta at både klienter og ansatte ikke kan gjøre noe annet enn å måpe. Ikke er de heller pålagt å fortelle deg hva du faktisk har krav på! Så det er nyttig å bruke google flittig for å høre med andre som har vært i samme situasjon.

 

Edit: I artikkelen du la ved så står det også klart og tydelig at det ikke var viljen det sto på, men de hadde bare ikke noe tilbud for dem der og da, rett og slett, og dette er pga mangel på ressurser og andre folks fordommer mot de som er brukere av NAV, selv om det veldig ofte er fordommer som har begynt å bli 'regla' istedet for, dessverre.

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Jeg kjenner svært godt til NAVs behandling av folk, og vet at det er kompliserte forhold. Mitt poeng er at så godt jeg kjenner NAV så er det en selvfølge at de sender folk til å bo på gata. Dette gjøres helt bevisst, uansett om det er NAV som etat eller den enkelte ansattes påfunn.

 

Har konkrete tilfeller av at NAV fyller opp både fengsler og psykiatriske instituasjoner, helsevesen og sender vanlige folk for å bo på gata. Enkelte velger å krasje i en trailer på E18 for å slippe å bo på gata, eller de begår kriminalitet for å havne i fengsel så de slipepr å havne på gata.

 

NAV er NAV.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Mange har tydeligvis fortsatt en illusjon om at NAV står klar til å drysse penger utover hvem som helst som ber om det. Saken er at NAV er en byråkratisk mølle av dimensjoner, som ikke ser på sammenhenger eller totalbildet og ofte er NAV årsaken til at folk havner på gata, mister jobben, eller sliter med å skaffe jobb. NAV er den eneste etaten jeg kjenenr til som skaper psykiatriske pasienter av folk som var friske før de fikk kontakt med NAV. Enkelte psykiatriske institutter har nå egne avdelinger med pasienter som de gir diagnose de kaller "NAV syndromet". Dette er paienter som brøt sammen i møte med NAV og som er blitt psykiatriske pasienter ene og alene på grunn av møtet med NAV.

Lenke til kommentar

For å få hjelp av NAV er det i utganspunktet to muligheiter, den fyrste er at du aktivt jobber sjølv for å komme deg inn som ein produktiv del av samfunnet gjennom å skaffe deg jobb. Den andre er at du er ufør og kan dokumentere at du ikkje er i stand til å arbeide.

 

I begge tilfeller så må du følge NAV sine rettningslinjer.

 

For mange så er det å foretrekke å bu på gata, ein av dei viktigaste grunnane til detter er at dei då slepp å betale husleige noke som igjen fører til at dei har meir penger som kan brukast på rusmiddler.

 

Det er også mange veldige organisasjoner som tilbyr overnatting, men mange vil heller ikkje dit da det er mange ruspåvirka personer der.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Det er en utrolig naiv fremstilling. NAV er et uoversiktelig monster som lyver og forfalsker dokumenter over en lav sko og mater et sprengt helsevesen og overfylte fengsler med stadig nye folk. En mer realistisk fremstilling av NAV er å se for seg en som mister jobben. Personen oppsøker NAV. Deretter deles man i tre: Første delen får tiltak som jobbsøkerkurs, oppfølging, eller andre NAV relaterte ting. Den andre delen får trygd, i forma av dagpenger, arbeidsavklaringspenger, bostøtte osv. Den tredje delen vil gå fra NAV og enten ta livet sitt, ende som psykiatrisk pasient, havne i fengsel, eller ende som tigger på gata.

 

Dette er veivalgene NAV gir en. Hvilke veivalg man får lov å ta, avhenger av når på året man kontakter NAV http://www.bygningsarbeider.no/nyheter/ny-praksis-fra-nav-nekter-bygningsarbeidere-dagpenger-ved-permittering Hvilken saksbehandler man får http://norskeforhold.bloggnorge.com/2010/04/19/nav-ansatt-svindlet-klienter/ kommunens økonomi, og tusenvis av andre forhold. NAV kan tilby et telt å sove i http://www.ha-halden.no/nyheter/article5668902.ece

 

NAV klientene oppdages også allerede i barnehagen, så allerede i barnehagen har mange tapt. Må gjerne påstå at barnehagebarn velger å bli uteliggere allerede i barnehagen, men seken er nok mer kompleks enn det.

 

Å tror at noen "velger gata" fremfor en leilighet er tull. Sanneheten er at de dyttes dit av NAV.

Lenke til kommentar

Jeg tenker at det er en del folk med dårlig råd som ikke klarer å ta ordentlig vare på en bolig, at de lever så annerledes enn hva som er vanlig at ingen vil leie dem noe sted å bo, kanskje de bråker, ikke holder orden, klarer ikke å ta ut søpla etc. Siden de har dårlig råd får de ikke har de ikke råd til å kjøpe heller, og på den måten havner de på gata. Selv om de hadde fått penger til å dekke husleie hadde det jo ikke hjulpet, da de ikke hadde fått leie noe uansett.

Lenke til kommentar

Et lite apropos:

 

Et liv som husløs

 

- Det er ikke lov.

- Eh, jo det er det vel?

- Nei, det er ikke lov ikke å ha noen adresse.

- Sier du det, dette var spennende. Hvor finner jeg denne loven?

Damen i andre enden av røret blir stille, så lover hun å ringe meg opp igjen.

 

Imens leser jeg selv gjennom det jeg finner av regelverk hos hennes arbeidsgiver, folkeregisteret, men finner ikke noe sted at det ikke er lov å la være å bo.

 

Kort tid etter ringer hun opp:

- Det er fryktelig problematisk for oss at du ikke har en adresse

- Ja, men det er lov?

Indirekte må hun innrømme at det ikke er ulovlig som sådan, men min tilstand skaper bry for dem.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Konkret når det gjelder det å måtte bo på gata, så handler det om mange ting.

 

For det første må man betale et depositum. Trygdede har dårlig råd, og selv om leiligheten koster 5000,- i måneden skal man ofte betale tre ganger leie i depositum og få har råd til 15000,- på en gang. NAV gir noe de kaller en garanti, men den er så dårlig at de fleste utleiere nekter å godta den noe som er svært forståelig. Hadde selv aldri godtatt en slik tulle"garanti" fra NAV. Uten råd til depositum, ingen leilighet.

 

For det andre er det sånn at de med dårligst råd, dvs trygdede, kun har råd til de billigste leilighetene. De er ofte eldst og dårligst isolert, og dermed dyrest å varme opp. NAV dekker ikke strøm eller ved til oppvarming.

 

For det tredje er det mangel på leiligheter. Dette gjør både at det ikke er ledige leiligheter å flytte inn i, men også at de man kommer over er ekstremt dyre. NAV har pristak som er langt under hva markedet krever.

 

NAV legger inn krav for å få leilighet som gjør det dyrt å beholde den. Skal man f.eks være aktiv arbeidssøker så krever det strøm, pc, telefon osv. Dette gir abbonementsutgifter. Skal man møte til oppfølging får man transportutgifter, som ikke nødvendigvis dekkes.

 

Videre har man ikke oversikt over den enkeltes situasjon. Skal man søke NAV om støtte til f.eks leilighet, så krever de kopi av selvangivelser, arbeidskontrakter, krav til å vedlegge jobbsøknader, kopi av andre utgifter, osv osv. Er man først på gata er det svært vanskelig å få tak i dette. De som bor på gata har heller ingen adresse, noe som gjør det vanskelig å få tak i dem og gi dem svar på søknader. Når NAV ikke hører noe fra folk går de ut fra at alt er bra.

 

Mange trygdeytelser er også avhengig av annen inntekt eller aktivitet. Man får ikke dagpenger uten å ha tjent 1,5 G osv. Faller man utenfor systemet, oppfyller man ikke kravene til å komme inn i systemet igjen.

 

Bor man på gata er ikke personlig hygiene, rene og hele klær, tannlegebehandling osv så lett å få til. Møter det opp en skitten fyr med skitne og hullete klær på et jobbintervju, så får man tvilsomt jobben.

 

De eneste som tar imot folk med åpne armer, er folka på plata og langs akerselva. Det er alltid plass til en ny rusmisbruker som har blitt sånn på grunn av NAV.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...