Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Megaupload og juridiske tiltak mot nordmenn


Gavekort

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så lenge de ikke har logga hva brukerne har lasta ned så blir det vanskelig for dem å bevise at din kompis var velvitende om megauploads ulovligheter. Premium medlem eller ikke, så var det ikke ulovlig å kjøpe raskere nedlastningshastighet fra en upload side som også hosta mange legitime filer.

 

Dessuten så er det hovedmenne de hovedsaklig er ute etter, blir bare tull å gå etter the little fish, når de har the big fishes in custody. If you catch my drift.

 

:p

Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg har en kompis som er litt redd fordi han var premium-medlem av Megaupload, og han hører at de tar juridiske tiltak mot brukere.

 

Jeg har min tvil på at noe vil skje, men er det noen her som kan si noe om saken? Få den stakkars sjelen til å slappe litt av?

Hvertfall under norsk lov må du uansett ikke erstatte mer en faktisk verdi av piratkopieringen, (i USA derimot er 1 mill $ i erstaning for ett delt album er visst prislappen).

 

Megaupload må bevisi sjyldige i at de er et "piratsted" før medlemmer kan klassifiseres som pirater og forfølges juridisk, og Magaupload-rettsaken kommer til å ta mye tid, så da vil verden har rukket å forandre seg i mellomtiden...

 

Men bestemmer amerikanerene for å ta rotta på alle premium-medlemmer er det presidens og hjemmel for å dra deg forann en domstol i USA, (bare se hva som sjedde med DVD-Jon).

 

-frank

Lenke til kommentar

 

Megaupload må bevisi sjyldige i at de er et "piratsted" før medlemmer kan klassifiseres som pirater og forfølges juridisk,

-frank

 

Nei. Hvorvidt Megaupload er skyldige i ulovlig spredning av kopibeskyttet materiale er ikke relevant ift en enkelt brukers atferd. Så lenge en bruker har gjort seg skyldig i ulovlig spredning av kopibeskyttet materiale, og påtalemyndighetene kan bevise dette, er det ingenting i veien for forfølge en bruker juridisk.

Lenke til kommentar

Nå var det vel sånn i hvertfall i dvd-jon saken, at han ble stevnet for retten i USA. Men det betyr jo ikke at de kommer til Norge og henter deg. USA har ingen jurisdiksjon på norsk jord, og kan følgelig ikke ta seg tilrette.

 

Tror neppe de sender agenter for å hente deg ut av Norge for og si det sånn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...