Gå til innhold

Nikon 24mm f/1.4 eller 70-200 f/2.8


Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å gjøre et seriøst innhugg på kontoen for å investere i litt nytt ustyr, men er veldig i tvil på disse to objektivene.

 

Om det blir handel, kommer jeg også til å kjøpe 50mm 1.4 og 24-70 2.8.

 

Jeg tar mest portrettbilder pr dags dato, men det blir også litt konsertfoto fra tid til annen, samtidig som bryllup er noe jeg vil satse en del på fremover.

 

Disse objektivene har jo forskjellige bruksområder og 24mm`ern vil ikke egne seg så godt til portrettbilder, men vil igjen fungere godt i en "mørk" kirke, på en konsert, i et selskapslokale og ikke minst generelt innendørs fordi den er såpass lyssterk.

 

70-200mm vil fungere veldig bra til portrett, action, og også bilder i bryllup hvor man vil holde seg litt på avstand for å fange spontane øyeblikk, og selvom den også er lyssterk, er den et stykke unna 24mm.

 

Jeg vet at man må kjøpe utifra bruksområde, men som dere skjønner tar jeg bilder av forskjellige ting og jeg sliter litt med å velge her, så muligens noen innspill herfra kan gjøre valget enklere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tok bilder på Schools Out festival og brukte da 70-200mm på ca 90 % av bildene. Til bryllup er 24-70 og 70-200mm genialt.

 

Det jeg har fast på kameraet er 24-70 (Nikon D700) som også bruker på det meste av portretter med unntak av 105mm Sigma Macro som en sjelden gang brukes på nærbilder av ansiktet, øyer eller tattoveringer.

Lenke til kommentar

Jeg har selv AF-S Nikkor 24mm f/1.4G ED som er et glimrende objektiv, men har noe treg autofokus. Objektivet setter store krav til brukeren, spesielt gjelder dette å finne riktig fokus i dårlig lys. For objektivet er krevende og vanskelig i lavlys-situasjoner, og du bør vite hva du driver med. Det er et perfekt objektiv til bruk under kirkekonserter o.l. Jeg hadde med meg objektivet til Inferno Metal Festival 2011 for å teste det ut, men er ikke overbevist om at det er et objektiv for rockekonserter.

Endret av KSunhill
Lenke til kommentar

Jeg så nylig Joe McNally bruke en 24mm til å ta portretter med, og jeg har sett ham bruke 14-24 mye før. Du får da med mye av bakgrunnen, og du får også et portrett som skiller seg ut fra alle andre som bruker en 70-200. En tele til portrett er en fin tommelfingerregel, men som alle andre regler i foto så kan de godt brytes :)

Lenke til kommentar

Objektivet setter store krav til brukeren, spesielt gjelder dette å finne riktig fokus i dårlig lys. For objektivet er krevende og vanskelig i lavlys-situasjoner, og du bør vite hva du driver med.

 

Har dette objektivet og kan være enig når det gjelder DX-format og blender 1,4 men FX sitter fokus nesten hver gang. De gangene fokus ikke sitter skyldes det brukerfeil.

Lenke til kommentar

Blir det handel, så kommer også D700 i bag`en, så 6400 ISO burde ihvertfall gå greit.

 

Når du skriver såvidt, så antar jeg at du må jobbe på 6400/12800 ISO, f/2.8 og 1/30 eller noe i den duren?

 

Ja det stemmer, på grensen til hva som er mulig å få skarpt uten at man ber prest og brudeparet så stille.

 

Rimelig kul prest i dette bryllupet så tok ingen råsjanse når gikk helt fram og ba om ett kyss til foran presten hehe

Lenke til kommentar

Jeg tror helt sikkert at 14-24mm kan fungere fint til å lage litt uvanlige portretter, men da er man avhengig av at modellen(e) er på utkikk etter nettopp, uvanlige bilder. ;)

 

Men det ser ut til at det blir 24-70mm og 70-200mm evt...

 

Vel... Jeg er ikke helt enig i at det blir "uvanlige" bilder. Bilder som skiller seg ut, ja, men på ingen måte negativt. Jeg tror de fleste modeller ville vært fornøyd med bildet nederst i linken under. Det er et typisk "vidvinkel-portrett".

 

http://www.joemcnally.com/blog/2011/07/15/another-santa-fe-week/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...