Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Trøbbel med fil-rettighetene til sikkerhetskopierte filer (Transcend StoreJet)


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har et problem angående filrettighetene til en mengde filer på en ekstern harddisk. Jeg får ikke åpnet eller flyttet de i det hele tatt. Harddisken er en Transcend StoreJet 500gb.

 

Jeg redigerer til vanlig bilder på min stasjonære arbeidssatsjon som jeg tar sikkerhetskopi av til Transcenden via programvaren som fulgte med harddisken. Greia er at når jeg i sommer var hjemme hos mine foreldre brukte jeg laptopen til å redigere, og dum som jeg tydeligvis var lagret jeg alle disse filene på samme sted som de sikkerhetskopierte filene. Problemet er at jeg nå hverken får åpnet eller flyttet de uansett om harddisken er koblet til laptopen eller den stasjonære. Det er altså ~20-30 par med .nef og .psd filer jeg ikke får tilgang til. Jeg har prøvd "Take ownership", og det meste under Security taben i Explorer uten nytte. Får heller ikke endret rettigheter via Transcend softwaren. Problemet gjelder kun de aktuelle filene fra i sommer, ellers fungerer disken og sikkerhetskopieringen som normalt.

 

Noen som har noen forslag til hva jeg kan gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå hare jeg ikke noe erfaring med brukav softwaren på disken, men likevel: Kan det tenkes at softwaren du bruker til å ta sikkerhetskopi av filene også krypterer filene?

 

Er filene (regner med du kan bla gjennom mappene dine i utforsker'n) kryptert i filsystemet? Dette ser du om du høyreklikker og ser på egenskapene til filene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...