Gå til innhold

Routeren oppfører seg rart


Gloms

Anbefalte innlegg

Hjemme hos foreldra mine har de en D-Link router som jeg kjøpte for rundt 800 kroner for rundt 5 år siden.

 

I det siste har den begynt å oppføre seg veldig rart. Det er to pcer og en PS3 koblet til den. Plutselig bestemmer den seg for at den ikke vil sende internettsignaler lenger. Jeg prøvde å dra ut kontakten og sette den inn igjen, men det hjalp ikke. Så jeg holdt inne reset-knappen og opprettet et nytt trådløst nettverk med passord igjen. Da fikk alle internett.

 

En uke etterpå skjer akkurat det samme, og denne gangen er også eneste løsning å opprette nettverk på nytt. Det samme skjer ca. en uke etterpå og jeg må gjennta den samme prosedyren.

 

Er det noen som vet hva som er galt? når jeg prøver å koble PS3en til den sier PS3en at den ikke mottar noen ip. Pcene klarer å koble til, men ved signalindikatoren nederst i høyre hjørne på skrivebordet er det en gul varseltrekant hvor det står "ingen internett tilgang".

 

Har routeren tatt kvelden? Hvis det er tilfelle hvilken trådløs router anbefaler dere meg å kjøpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva slags dlink ruter er det snakk om? Om verken reset eller å slå av strømmen noen minutter virker, er det nok ruteren eller pcen som er problemet.

 

Ville tippe ruteren har tatt kvelden.

 

Angående merke har jeg mest tro på Asus/Cisco, så sjekk de først.

5 år er ganske lenge at en router holder. Finnes nok dårligere på markedet i dag.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

På fronten står det D-link DIR 615. Hjelper det noe?

 

Jeg så det stod software og firmware øverst i høyre hjørne inne på routeren. Er det noe sted inne på routeren eller på nettet jeg kan laste ned og oppdatere dette? Har aldri gjort det manuelt, så hvis det hjelper er jo det en mye rimeligere løsning.

Endret av Gloms
Lenke til kommentar

Vel, problemet er tydelig: Du mottar ikke IP. Dette er det det betyr om du får signalindikator men varseltrekant om "ingen internettilgang" på PCen.

 

Dette kan indikere at DHCP serveren på ruteren tuller og slutter å gi ut adresser.

 

Du kan teste dette ved å sette IP instillinger på nettverkskortet på PCen manuellt en gang du opplever problemet. Da skal forbindelsen fungere normalt selv om DHCP serveren tuller siden maskinen da ikke vil være avhengig av denne for å få IP.

 

For å løse dette permanent og det ikke har hjulpet med reset på ruteren så er det nok lurt med å oppdatere firmware.

DU finner firmware her:

http://www.dlink.no/cs/Satellite?c=TechSupport_C&childpagename=DLinkEurope-NO%2FDLTechProduct&cid=1197319391630&p=1197318956615&packedargs=category%3DTechSupportSearch%26locale%3D1195806934998%26term%3DDIR-615&pagename=DLinkEurope-NO%2FDLWrapper

Pass dog på at du bruker firmware for riktig firmware revisjon av ruteren - det står på siden hvordan du sjekker dette. Jeg ser ihvertfall versjoner her oppdatert mellom 2010 - 2012 litt avhengig av firmware revisjonen på ruteren det gjelder.

 

Hvis du har litt god teknisk peil så er beste løsning å flashe DD-WRT (eller lignende open firmware) på ruteren. Slike er langt bedre enn firmwaren som kommer med - både for stabilitet og funksjonalitet - men det kan være litt mer arbeid med å installere den enn de offisiell firmwarene (som er lite mer enn å laste ned filen og mate den til ruterens update side).

 

For et såpass lite problem som du opplever så er det godt mulig at dette kan rettes med offisiell firmware, så det kan være et godt sted å starte om du ikke føler deg helt sikker på om du har nok kunnskap til å installere DD-WRT.

 

EDIT: Det er verdt å bemerke seg at problemet med at DHCP slutter å gi ut adresser over tid ikke er et helt ukjennt problem på billige rutere. Det er som regel pga. litt slurvete firmware programmering som gjør at noe låser seg over tid, og DIR-615 var kjennt for å ha litt dårlig stock firmware (selv om hardwaren i seg selv er veldig god for prisen). Det er derfor ruteren er så god med DD-WRT installert. Det har sikkert vært mye feil rettet i de senere årene i den offisielle firmwaren også dog, så som sagt er det fullt mulig at denne også kan rette problemet. Dette er skjeldent indikasjon på at det er noe fysisk ødelagt da DHCP bare er et program som kjører på ruterens CPU sammen med alt det andre.

 

Jeg bruker forøvrig også en DIR-615, men med DD-WRT installert. No problem whatsoever for meg på denne tross tung belastning og mye bruk :)

 

-Stigma

Endret av Stigma
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...