Gå til innhold

Hvordan kan jeg streame musikk\filmer fra min hjemmeserver med ubuntu til andre via internett?


Rusher

Anbefalte innlegg

Kjører idag en Ubuntu server hjemme, med desktop. Jeg ønsker muligheten til å streame\spille av musikken min, og gjerne film\serier via internett når jeg er ute på tur med laptopen. Hvordan kan jeg gjøre dette på en grei måte? Visst jeg kan få streamet til en boxeebox hos mine foreldre ville det vært supert.

 

Har plenty med kapasitet på nettlinjen, så det er greit :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Finner frem et par forskjellige guider, jeg. Bare spør om noe er uklart.

 

Jeg tar ikke noe ansvar for sikkerthet eller noe galt som kan skje, og det spørs om noen av disse løsningene er spesielt egnet. Del kan sikkert sprette innom og se over. :)

 

SSHFS:

http://embraceubuntu.com/2005/10/28/how-to-mount-a-remote-ssh-filesystem-using-sshfs/

 

Du må selvfølgelig sette opp port forwarding på routeren din slik at maskinen nås utenfra. Innlogging og sikkerhet er en egen greie (men trygt over SSH, så sshfs går fint uansett). DNS er også fint, slik at du slipper å tukle med ip.

 

NFS:

http://nfs.sourceforge.net/nfs-howto/ar01s03.html

 

Samme her, men her ville jeg brukt kryptering eller så på toppen.

 

Mediatomb:

 

http://mediatomb.cc/pages/documentation#id2855459

Lenke til kommentar

Den så meget lekker ut ja! :) Skal teste den først da! Portforwarding og slikt har jeg kontroll over.

 

Vil en vanlig VPN oppkobling opprettet i Windows være regnet som en usikker tilkobling?

 

Slik jeg ser behovet, så trenger jeg tilgang til en mappe med filmer og musikk på lik linje som jeg får når jeg trykker på nettverk på en av maskinene i hjemmenettverket. Er det mye om og men å få til? spesielt siden serveren kjører ubuntu?

Lenke til kommentar

VPN tilkobling vil normalt være kryptert(IPSEC, OpenVPN eller PPTP). Enkleste i ubuntu vil nok være OpenVPN, spesielt med tanke på portforwarding. OpenVPN krever kun en port. Mens PPTP krever protocol GRE(41 hvis jeg ikke husker feil), samt port 1379 eller noe sånt.

 

OpenVPN er vel gjerne dårlig støttet på "padder" og tilsvarende produkter, men fungerer fint i OSX, Windows og Linux. Inngangsterskelen kan være litt høy, men så lenge man husker å sette den opp med UDP så er det lite som kan slå den med tanke på overhead.

Endret av kpolberg
Lenke til kommentar

En enkel VPN forbindelse + en standard network share er vel det enkleste. Da bare kjører du filene akkurat som om de lå på lokal lagring - men i realiteten vil de streames over hva-det-nå-er-for-noe forbindelse du bruker. Så lenge du har nok båndbredde vil dette fungere ypperlig, og alle filer du kan kjøre lokalt kan du streame slik (til og med programmer forsovidt).

 

Guider for å sette opp VPN finner du i bøttevis på google. Det er en rimelig enkel afære på nyere OS. Skal det brukes sammen med Linux så er det nok OpenVPN du må bruke, men det fungerer som regel like greit.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

LogMeIn Hamachi er ganske kjekk for små enkle "VPN"

Bruker selv dette til å ha samme domene uansett hvor jeg er, pluss at når jeg er hjemme eller på samme nettverk som servern så er det lokaltrafikk :)

 

Hamachi er ikke dumt forslag nei. Om du bare skal ha noe enkelt som fungerer med minst mulig trøbbel så er Hamachi faktisk ganske så glimrende. De fleste forbinder gjerne navnet med et verktøy for å spille over - men det er en fullgod VPN løsning som vil dekke nettop slik ting som OP spør etter også.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Det er mange måter du kan gjøre dette på.

Det enkleste(om du kjører linux på maskinen du har med deg) er å streame ved hjelp av SFTP.

Installer openssh-server på serveren og monter en SFTP mappe på maskinen du har med deg. Da er det bare å klikke på filmen du vil se og Totem spiller den for deg.

 

Gjør du dette kan du og bruke serveren som en proxy dersom du ikke stoler helt på nettverket du er på når du er ute å reiser. All trafikk er kryptert.

 

Du kan og sette opp samba eller en nettside hvor du streamer innholder fra.

Lenke til kommentar

Valge og gå over til Windows Server, og alt er oppe å går nå mtp det øvrige behovet. Så da er det å få til en grei løsning for streaming via nettet :) Noe Windows løsninger som stikker seg ekstra ut?

 

Vi snakker da fremdeles om VPN av noe slag som det enkleste. Win7 (og sikket windows server) har innebygget støtte for VPN serving, så du kan bare sette opp en slik på direkten. Enten det eller som sagt hamachi er heller ikke dumt.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...