Gå til innhold

''Et rikt land som Norge bør ta imot flere innvandrere''


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi bør ta imot så mange som mulig. Men vi vet ikke hvor mange som er et bærekraftig antall på lang sikt.

Jeg tror Norge er kommet dit det er idag fordi det er så stabilt. En kraftig økning i innvandring kan skade stabiliteten vår.

Derfor må vi være sikre på at vi har kapasitet til å integrere de som kommer.

Lenke til kommentar

Vi burde i prinnsippet si at vi ikke kan tar i mot noen som mangler dokumentasjon på hvem de er, og så tar vi bare inn arbeidsinnvandring.

Vi burde altså ta inn så få som mulig: Helst kanskje halvparten av maksantallet vi kan intigrere på kort sikt.

Vis vi derimot får løst det nåværende intigreringsproblemet kan vi kanskje godta litt mer asylsøkere.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Vi burde bli strengere, hvis de ikke jobber for seg eller gidder å lære språket så har dem ikke noe her å gjøre. Hvis dem vil ta imot GRATIS opplæring i norsk og vil jobbe for seg, værsegod kom inn i landet. Jeg synes at vi bruker alt for mye penger på de som kommer inn i landet, se på skolene, sykehus, sykehjem osv. Det er jo helt på tryne dårlig, vi må lære oss å bruke pengene våres riktig!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er ikke enig at vi kun bør ta i mot arbeidsinnvandrere. Jeg mener de fleste vi tar i mot bør være mennesker som har størst behov for beskyttelse, dvs. de med status flyktninger. Det er tross alt dette som danner grunnlaget for asylinstituttet. Disse er primært mennesker som vi i utgangspunktet er nødt til å ta i mot som en del av det internasjonale asylinstituttet, dvs. et sett med internasjonale avtaler og konvensjoner. Vi har tross alt skrevet under på disse, og er et fullverdig medlem av FN.

 

Når det gjelder arbeidsinnvandring bør regler i forhold til disse være mer klare, og innskjerpes gjennom Schengen og EØS avtaler der mer autonomi er forbeholdt staten Norge. Flere arbeidshender under høykonjunktur er et must for et land som Norge, men det samme gjelder ikke under lavkonjunktur. Hvis Norge fortsetter sin økonomiske fremgang, og dermed klarer å opprettholde velferdsstaten, blir vi i det lange løp avhengig av flere arbeidshender. Behovet kommer i særlig grad til å vise seg i forhold til helse og omsorgssektor. Eldrebølgen blir å nå sin peak i 2020, og vi sliter allerede med å finne arbeidskraft i disse sektorer. Tatt den lave fødselsraten i Norge betyr dette flere arbeidsinnvandrere. Men jeg er ikke lenger sikker på at den forventede økonomiske veksten blir en realitet, spesielt på bakgrunn av de siste årenes utvikling i verdensøkonomien. Dermed er det mange usikkerhetsmomenter her.

 

Jeg er heller ikke enig at vi bør stenge ute de som ikke har dokumentasjon. Det er riktig nok en realitet at en del bevisst kvitter seg med dokumenter og legitimasjon før de entrer Norge, men ved å stenge ute alle som mangler dokumentasjon stenger vi også de som ikke har mulighet til å få tilgang til viktige papirer i opprinnelseslandet. I mange tilfeller har institusjoner i opprinnelseslandet kollapset, eller at myndigheter bevisst ikke utsteder slike papirer. I andre tilfeller er det ikke tid til å få papirer med seg når man er på flykt.

 

Alle har rett til en rettferdig behandling av sin søknad, uavhengig om vedkommende har papirer eller ikke. I de fleste tilfeller finner vi deres papirer underveis i prosessen, enten at de selv innrømmer hvor papirer er, eller at vi hjelper vedkommende med å få tilgang til disse papirer gjennom velfungerende konsulater og ambassader lokalisert på norsk jord.

 

Samtidig ligger det et visst ansvar for Norge som et av verdens rikeste land. Det er ikke helt etisk korrekt at de fattige land skal bære den største byrden når det gjelder flyktninger. Vi bør ta i mot vår andel, så får vi ha en åpen diskusjon hva den andelen bør være.

Endret av statsviter
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ikke i en velferdsstat. Innvandrere vil stort sett havne i lavtlønnede yrker med sine dårlige språkkunnskaper og manglende akklimatisering til et nytt samfunn. Det skaper også sosiale friksjoner som økt tyveri og vold pga. av fattigdommen.

 

Begge disse skaper et utmerket politisk klima for å utvide støtteordninger og statlig kontroll/overvåkning. Dette er et ledd i en større, global plan i regi av FN og verdensbankene for å få hele befolkningen under et økonomisk slaveri, enten gjennom NAV eller gjennom gjeld. Det er et ønske om å kontrollere ressurser. Og den agendaen ser vi i mange aspekter av samfunnet, ikke bare innvandring.

 

Vi skal vaksineres friske (dagens sterilisering og HIV spreder), skattes og lånes til slaveri fordi eliten vet at allerede idag kan økonomien drives uten 5-6 milliarder ubrukelige matforbrukere som ikke jobber fordi det ikke finnes jobber og generelt sett søler til "hagen" til de "dannede".

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg savner forskning rundt effektiviteten på asyl innvandringen vs bistand til flyktninger i flyktningleirer i andre land. Det dør mennesker i flyktningleirer og de mangler kanskje bare rent drikkevann som fører til sykdom. Jeg hadde fått bedre samvittighet viss vi brukte pengene vi i dag bruker på asylsøkere og heller gitt bistand til flyktningleirene, tror det ville reddet mange flere menneskeliv.

 

Vi vil aldri kunne ta i mot alle som vil til Norge uansett og det løser ikke konfliktene som gjør de til flyktninger. Hvor mye koster det å hjelpe en flyktning i Kenya vs Norge?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Arbeidskraft.

 

Det bør i så fall være en vesentlig forutsetning for alle som kommer at de faktisk er arbeidsføre og kan tilføre oss noe.

 

Når èn person er arbeidsledig eller trygdet eller syk, må det to personer til bare for å dekke opp for den personen. Og da går det i null. Staten må faktisk gå med inntekt ifra skattene, så for at ting skal gå rundt kan man bare ha X antall som ikke betaler skatt, for Y antall som betaler skatt. Nå vet jeg ikke uten videre hva det nummeret er, men som du kan tenke deg er det temmelig høyt.

 

Hvis èn av to innvandrere arbeider og betaler skatt så er det en ENORM belastning på landet vårt.

 

Tar man den største gruppen innvandrere, muslimer, så eliminerer man umiddelbart nesten 50% av arbeidsstokken, som er kvinner. Deretter tar man ut alle som er kommet på asyl eller som flyktninger, og har traumer eller skader som gjør dem uføre. Deretter må man se hvor mange av de arbeidsføre mennene som faktisk gidder å jobbe, når de får mer penger og luksus i fanget enn de noengang kunne håpet hjemme, og som er bedre betalt enn å ta jobber de er kvalifisert til, som f.eks vaskehjelp.

 

Konklusjonen er: Innvandring lønner seg. Asylanter lønner seg ikke.

 

Arbeidskraftsargumentet er altså skutt ned umiddelbart. Arbeidskraft kan vi få ifra andre europeiske land som sliter med økonomien.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...