Gå til innhold

Er jeg dum, eller er det ene skjermkortet defekt?


Toi.inc

Anbefalte innlegg

Originalpost: Jeg har stilt opp alle powerinstillinger, stilt ned all grafikk på det laveste, og tatt av vsync..

 

Noen flere som har problemer med ytelsen på disse pcene? Det er snakk om et spill som er 10 år gammelt, dette burde jo gå fint på en såppas kraftig pc mener jeg.

 

 

 

Kan vel nevnes at pcen er en demovare fra komplett, men det skal ikke påvirke tingenes tilstand da de ikke opplyste om noen feil på laptopen. Fikk forøvrig blåskjerm ved oppstart i sted, fikk da beskjed om at jeg måtte slå av ahci i bios.

 

FØRSTE EDIT: Prøvde å laste ned ny skjermkortdriver, endte opp med å få denne feilmeldingen: "AMD Catalyst Mobility kan ikke lastes ned på grunn av ukomatibel maskin-/programvare på denne datamaskinen.

 

Denne versjonen av skjermkortet ditt støttes ikke. Ta kontakt med produsenten av den bærbare datamaskinen for en oppdatering av skjermkortets driver."

 

Deretter prøvde jeg å laste ned programmet fra ati/amd som skal automatisk se hvilken driver jeg trenger/om jeg må oppdatere den jeg har. Fikk opp samme feilmelding etter å ha prøvd å lastet ned ny driver gjennom dette programmet.

 

ANDRE EDIT: Testet CS: Source nå, og her lå jeg på 140fps ca ganske jevnt. Selv om dette er lavt for en ny pc (laptops også), virket det smooth. Ingen settings fiksa, bare skrudd ned grafikkdetaljer. Regner med over 200fps når jeg får inn autoexec osv. Selv om begge spillene sliter med ytelsen, skjønner jeg ikke hvorfor 1.6 sliter så mye hardere enn source. Jeg kjente godt spikes osv også i 1.6, noe jeg ikke merket i CSS.

 

TREDJE EDIT:

 

Jeg fant ut at pcen har 2 skjermkort, men at jeg bare får brukt det ene, uansett hva jeg gjør. Om jeg pusher opp alt på maks, merker jeg ikke noen ytelsesforskjell, og den sier heller ikke ifra at jeg bytter skjermkort. Jeg har prøvd å oppdatere biosen, jeg har også prøvd å gjenopprette fabrikkinstillinger uten hell... Er skjermkortet virkelig dødt, eller er det hjernen min som er død?...

 

1013007.jpeg

 

1013057.jpeg

 

 

Begynner å bli temmelig sliten og frustrert nå.. Er relativt grønn i forhold til de som virkelig kan med datamaskiner, så det tar meg lang tid å faktisk finne ut noe som helst. Er det noen som har tips/råd/tilbakemeldinger å gi til en stakkars idiot som meg? :(

Endret av Toi.inc
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du får beskjed om å endre ACHI i bios har noen mest sannsynlig åpnet maskinen og satt i SSD...

 

 

Kompis av meg som sa jeg skulle endre ACHI. Var vel litt dårlig formulert i innlegget, beklager.

 

 

 

http://bildr.no/view/1013007 <-- Her er det jeg får opp. Det kan godt være at det er jeg som driter meg ut her, men så for meg at det skulle stå listet opp 2 skjermkort der, og ikke bare det ene? Når jeg endrer til maks ytelse, er det ingenting som skjer. Når jeg starter opp css får jeg fortsatt beskjed om at skjermkortet ikke ligger i databasen. Det er mobile intel ® graphics som fremdeles dukker opp sammen med denne meldingen. Any suggestions?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...