Gå til innhold

Industriutvikling I USA


Kristiansant

Anbefalte innlegg

Har fått i oppgave å presentere industriutviklingen i USA.

Valgte denne problemstillingen:

"Ville den Amerikanske industrien vokst så mye som den gjorde om det ikke hadde vært for immigrasjonen?"

 

Foreløpig har jeg kommet ett lite stykke på vei, dette er hva jeg har så langt.

 

"Problemstilling: Ville den Amerikanske industrien vokst så mye som den gjorde om det ikke hadde vært for immigrasjonen?

 

Litt bakgrunn.

Fra 1840-1910 kom det 37 millioner immigranter til Amerika, de alle fleste kom gjennom havnene i New York, de Irske, Italienske og Jødiske innvandrerne slo seg ned i de store byene på østkysten av USA. De Tyske og sentraleuropeiske slo seg ned i Midtvesten og tok seg arbeid i industri og gruvedrift. Det var Irske, Kinesiske og Japanske immigranter som bygde den transkontinentale jernbanen, dette gjorde at industrivarer kunne flyttes raskere, over lengre strekninger og det førte til at tidligere avsidesliggende områder fikk tilgang til transport og varer. I tillegg var homestead act som den Amerikanske Kongressen vedtok i 1862 en viktig pådriver for å få folk til å komme til Amerika, den sa at alle men som ville kunne ta seg amerikansk statsborgerskap, og dermed få 640mål tom, så lenge de bygde et lite hus på minimum 16kvadrat og at de bodde i Amerika i minst 5 år. homo

 

Kunne altså dette Amerikanske underverket av en industrialisering ha fungert uten hjelp fra immigrantene, Amerika ville vært 37 millioner arbeidsfolk fattigere om det ikke hadde kommet noen for å søke lykken."

 

Noen som har noen innspill ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...