Gå til innhold

Hvor mye matte er det egentlig i økonomistudier?


ispep

Anbefalte innlegg

Jeg går foreløpig på siv.ing-studier, men greier aldri helt å gi opp tanken om å studere økonomi, ved NHH. Jeg er veldig glad i matematikk og flink i fysikk, kjemi og lignende fag, så ingeniørstudiene passer meg sånn sett perfekt, men jeg synes ikke det å være ingeniør høres spesielt interessant ut.

 

Etter å ha lest litt rundt på diverse forum (her på diskusjon,vgd, freakforum,kvinneguiden), virker det ikke som om økonomistudiene inneholder spesielt mye matematikk, men jeg forstår det ikke helt - hvordan kan økonomi ikke inneholde mye matematikk? Er det ikke stort sett bare tall?

 

Hvis jeg velger å gå på NHH, kan det se slik ut:

 

Rene mattefag: Matematikk for økonomer, statistikk, anvendt metode og alle valgfag = 7 fag.

 

Fag som jeg antar nesten bare er anvendt matematikk og tall: Introduksjon til mikroøkonomi, videregående mikroøkonomi, kostnads og inntektsanalyse, bedriftsøkonomiske beslutninger, finansregnskap, investering og finans, valgfritt økonomisk administrativ fag x 2 og makroøkonomi = 9 fag.

 

Dette utgjør 2/3 av fagene, de resterende 1/3 inneholder diverse pugge fag, datateknologi og introduksjonskurs.

 

Tar jeg feil når jeg antar at fagene med fet skrift hovedsaklig er fag med fokus på tall og regning - altså matematikk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du ikke er så interessert i e-penisen til NHH på CV-en din så kan du jo velge andre økonomistudier hvor matte er mer fremtredende som f.eks. Matematisk finans ved UiA eller Matematikk og økonomi ved UiO.

 

Ellers så kan du jo ta Industriell Økonomi-master oppå din eksisterende fremtidige siv.ing-grad, ved f.eks. UiS, UiA eller UMB, slik at du får utnyttet din eksisterende interesse innenfor ingeniørfag, men kanskje slippe karakteristiske ingeniørjobber.

Lenke til kommentar

Hei! Jeg går på NHH (sluttet på siv.ing etter ett år), og kan si meg enig i at det er mye matte på NHH. MEN, i de fleste fag er det ikke snakk om matte på veldig høyt nivå. Kan en addere, multiplisere og prosentregning er det som regel nok.

 

Mattevalgfagene er betydelig enklere enn siv.ing-matte, men det er egentlig utelukkende positivt.

 

Fagene generelt sett er dessuten mye mindre arbeidskrevende enn NTNU-siv.ing-fag!

Lenke til kommentar

Jeg synes matten i de fleste ingeniørfag er ganske simpel. Man har noen lange utledninger, som ender opp i et generelt resultat—og med litt forenklinger og antagelser om ideelle forhold, får man en superlett sammenheng som "alltid gjelder". Tror aldri jeg har måtte løst noe mer enn enkle diff.ligninger, litt integral og matriser i et ingeniørfag. :shrug:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...