Gå til innhold

Høyskole utdanning VS. Microsoft Sertifisert


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg er en sertifisert Microsoft IT Professional og Enterprise Administrator med over 8 microsoft server og flere sertifikater.

Lurer på om høyskole IT-utdanning er mer 'verdifull' enn Sertifisert IT-spesialist?

 

Har nå fått min første jobb som IT-konsulent gjennom staten(Samisk Høyskole) å syns min lønn er ganske lav.

 

Hva kan dere tippe jeg får i året med min nåværende jobb? Vet ikke om jeg skal være fornøyf med min nåværende lønn som de har tilbydt eller skal jeg gjøre noe med saken.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Generelt slår Høyskole slår sertifiseringer på lønn og muligheter for å få deg jobb. Hvis sertifiseringen skal være verdt noe særlig, så må det enten være i kombinasjon med erfaring eller annen høyere utdanning. Da kan de aboslutt gi merverdi, men du trenger noe mer enn bare disse eksamene. Så ja, generelt så er Høyskoleutdanning mer verdt i kroner og øre.

 

Hvis du har statlig stilling, jobber i distriktet og eneste "utdanning" er sertifisering så er det ingen overraskelse at lønnen din er lav. Jeg tør ikke gjette på noe nivå det må noen som kjenner lønnnivået i statlig sektor komme med.

Lenke til kommentar

Hva kan dere tippe jeg får i året med min nåværende jobb? Vet ikke om jeg skal være fornøyf med min nåværende lønn som de har tilbydt eller skal jeg gjøre noe med saken.

 

Høres ut som det er langt uti gokk.. og du sier ikke stort om arbeidsoppgavene og ansvar. Jeg ville nok tippa 300+. Du sier du synes lønna er for lav.. men hva sammenligner du den med? Vil også anta at du lett hadde tatt en annen jobb om det ikke var noe stress å få høyere lønn et annet sted. Hvis det ikke er så lett, så kanskje du rett og slett har hatt for høye forventninger?

Lenke til kommentar

Takk for svar! :)

 

Ang. ansvar så har jeg mer enn jeg forventet. Skal snart migrere fra exchange 07 til 2010 og jeg er den eneste som har gjort det å vet hvordan det skal gjøres riktig.

 

De gir meg litt jobb som f.eks lage nye GPO's, få opp en IIS nettside som vi har kjøpt får ikke så lenge siden(Ingen har så særlig mye IIS kunnskaper heller), flere vanlig server oppgaver og nå nettop har jeg fått ansvar over ett programvare som skal kjøpes som koster en GOD del. Alle IT-konsulentene her jobber med support inkl. meg.

 

Jeg sammenlignet lønna mi med min forige jobb som va Statoil, så derfor tar jeg det opp her.

Kan si at lønna mi ligger under 300 i året iallefall.

 

 

Takk i forhånd.

Lenke til kommentar

Under 300k høres veldig lite ut.

Jeg skal starte i en kombinert drift og support stilling og får 400k ++.

 

Men, du snakker om IIS, GPO`er og slikt, ikke akkurat det mest avanserte man kan jobbe med(ok, GPO kan være avansert, men tviler på at Samisk Høyskole har det)

At du har ansvaret for ett dyrt program er ikke dermed sagt at du burde være dyr i drift.

Virker som om du har funnet en veldig lett IT-jobb med kanskje passende lav lønn...

 

Hadde jeg vært deg ville jeg funnet meg noe bedre, både mtp. lønn og oppgaver.

 

Nå er det godt mulig at jeg tar feil med oppgavene dine, men det du driver med høres veldig simpelt ut.

Lenke til kommentar

400k+ lønn hadde vært flotters.

 

Ja, er enig at det jeg gjør er ganske enkelt og noe er mindre enkelt. Nenver ikke alle oppgavene her heller da, men de er ikke så avanserte de heller. Ang. programvaren så fikk jeg ett mail fra de at installeringen av programvaren gikk fort og smertefritt, "tokk bare 2 timer via webex og litt erfaring med programvaren". hehe.

 

Er ikke hélt ufornøyd med lønnen men er litt nyskjerrig om det fortsatt er litt lite. Men å få jobb i gjennom staten kan man jo bare forvente piss lønn uansett, om jeg har fått det med meg riktig.

 

Men det er vel kanskje smart å stå her en liten stund så gå videre til ett privat bedrift ettervært.(?)

Lenke til kommentar

Jeg får 400k+(450k stemmer nok mer) gjennom staten/fylket(litt usikker på hvem).

Jeg kunne nok fått en god del mer om jeg gikk over til det private.

 

250-300k er ok for rene support-jobber, drift-stillinger burde ligge over 300k mener jeg.

Men igjen, hvor mye du er verdt er proposjonalt med hvor lett du er å erstatte.

Og det virker ikke som om det akkurat er vanskelig å finne folk som kan erstatte deg.

2 timer på å installere ett program er ikke akkurat mye, personlig er jeg akkurat ferdig med å planlegge en 5-dagers oppgradering av ett program...

 

Personlig hadde jeg gitt arbeidsgiver fingern og gått om jeg ble tilbudt under 300k i lønn, men det er nå bare meg :p

 

300k syntes jeg er lavt uansett for en slik stilling. Men, trenger du erfaringen, sliter med å få ny jobb eller noe slikt, så er det kanskje lurt å beholde stillingen en stund.

Tror dette er noe du må finne ut av selv, hvor du bor og hva du har av erfaring spiller inn ganske mye.

Lenke til kommentar

Greia er jo at de vil virkelig slite med å finne noen som kan erstatte meg for øyeblikket. Å prate på samisk og skrive samisk flytende er ett krav for oss og jeg kan begge deler.

Samiske IT-konsulenter vokser ikke på trer. :p Alle mine IT kollegaer mener også at jeg har fått tilbydt altfor lite lønn i forhold til det jeg kan og gjør.

 

Jeg syntes jeg gjør mer drift jobb enn support, så jeg vil si at de har sotte meg i en feil stilling også.

 

Vet ikke om jeg vil slite å finne ett nytt jobb, men som jeg har fått informert at det ikke er så veldig vanskelig å finne meg en skikkelig IT jobb her i finnmark.

 

Takk for svar! :)

Lenke til kommentar

...

Å prate på samisk og skrive samisk flytende er ett krav for oss og jeg kan begge deler.

Samiske IT-konsulenter vokser ikke på trer.

...

DER har du absolutt noe å forhandle med.

 

Det du kan gjøre er å søke jobber andre steder, få tilbud om ny jobb, for så ta det opp med sjefen din at "X tilbyr meg f.eks 300k, om dere tilbyr meg det samme, så blir jeg" eller noe slikt.

Ang. lønn, så er nok den generellt lavere i finnmark enn i oslo-området, så det blir feil å sammenligne med hva jeg tjener rundt oslo.

Lenke til kommentar

Her er det også viktig å ta med hva slags erfaring man har fra før. Jeg synes 300ish ikke er lavt for en som jobber med support i kautokeino, ikke har så mye jobberfaring, og kun har tatt et sertifiseringsløp. Kan ikke sammenligne det med oslo-nivå, eller andre folk som har vært i bransjen en del år. Om man synes lønna er FOR lav, så tar man ikke jobben! Hvis det ikke er noen andre jobber i nærheten, og de strengt tatt ikke må ha deg, så kanskje det faktisk er markedspris. Da må man enten finne seg i det, eller flytte til et annet sted i landet. Flytter man kan man muligens få mer i lønn, men må være forbredt på at økningen i lønn fort blir spist opp av tilsvarende høyere bokostnader.

 

Edit: Vet ikke hvor mye under 300K trådstarter har, men antar det ikke kan være så voldsomt langt under.

 

Edit2: Om det ikke lar seg løse så lett, så kan løsningen være å jobbe der ett år hvor man beviser hva man er god for, og så ta dette opp ved neste lønnsamtale. Om de ikke er villige til å rikke på det, så har man i det minste litt mer erfaring, og det kan være lettere å finne ny jobb.

Endret av BlackH
Lenke til kommentar

Takk for svar BlackH! :)

 

Er ikke kun support, har en del drift-oppgaver også. Mine lønns forventninger er ganske reale også da, forventet en del mer enn jeg fikk på statoil forran kassa. Jeg syntes det bare er litt drøyt når de gir meg så å si ufaglært lønn.

 

Min nåværende lønn er lønnstrinn 19. <--

 

Som sakt, alle mine IT kollegaer mener også at jeg bør ha en god del mer enn det jeg får. Men om dere virkelig mener at de har gitt meg korrekt lønnstrinn så får det vel bare være, så får jeg bare stå på å få litt jobb erfaring.

Lenke til kommentar

Min nåværende lønn er lønnstrinn 19. <--

 

Som sakt, alle mine IT kollegaer mener også at jeg bør ha en god del mer enn det jeg får.

263.500?

 

Jøss. Da er det ikke rart at de mener du bør ha en god del mer. Nå vet jeg ikke hvordan lønnsnivået er blant de øvrige, men din lønn vil jo faktisk kunne bli brukt mot dem i en forhandlingssituasjon senere.

 

Og hvis det er slik at samisktalende IT-folk er mangelvare, har du jo et brukbart utgangspunkt når det er tid for lønnsforhandlinger.

 

Ikke for å gni salt i såret, men da jeg fikk min første IT-jobb (drift, kommunal sektor), startet jeg på 280K. Det er ganske mange år siden, og var lite også da. Så kjør på! :thumbup:

Lenke til kommentar

Husk også at enhver jobb ikke bare betaler i penger men også i erfaring. Lønn er ikke alt!

 

Ønsker du å komme fort opp og fram må du mest sannsynlig flytte dit det er større IT miljøer. Det gjelder ikke bare for deg som er sertifisert, det er også vanskelig å stige i karriere og lønn for de med høgskoleutdannelse uten å flytte seg til større steder. Det er derfor det ikke er aktuelt for meg å bo i hjemkommune, men kanskje man prioriterer annerledes når man blir eldre og flytter tilbake.

 

Min erfaring er at det lønner seg å være "sulten", da kommer lønna deretter. Skjønner? :)

Lenke til kommentar

Vær sulten men gjør deg også uvurdelig, skaff deg videre kompetanse og kurs og sertifiseringer. Dette vil gi deg bedre lønn, men som sagt før, bosted teller mye. I Oslo tjener du mest.

 

Men det går ann å være slu, ved å eventuelt å si opp jobben og bli leid inn som konsulent men det er ikke aktuelt før om ett par år. Samiske IT-konsulenter vokser ikke på trær.

Lenke til kommentar
.., men som sagt før, bosted teller mye. I Oslo tjener du mest.

Oslo koster også mest.. så økonomisk kan vinninga fort gå opp i spinninga. Trenger ikke det, men kan..

På kort sikt, ja. Men karrieremessig er jo situasjonen en helt annen om man kommer inn i arbeidsmarkedet i hovedstaden og jobber noen år.

Lenke til kommentar

Det lønner seg å bytte jobb om man har noe som andre er villig til å betale mer for. Trådstarter er overbevisst om at han får for lite lønn. På større plasser ville det vært lett å finne ut om dette stemmer, det er bare å søke jobb hos noen andre. Når man bor midt i Finnmark så er er IT miljøet så lite at det knapt utlyses noen stillinger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...