Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøpe eldre suv/pickup - hvilke er gode?


Anbefalte innlegg

Vurderer å kjøpe ny bil, en suv/pickup variant med 4x4 (helst lavserie) og helst også diesel. Den vil bli brukt til å kjøre byggevarer, ha med motorsag og hente ved (skogsvei) og andre ting. Hadde ikke tenkt å bruke så mye mer enn 60-80tusen, men det er jo et hav av forskjellige biler å kjøpe. Noen som har erfaringer med de forskjellige? Regner med at Japanske er bedre enn Amerikanske ford/chevy? Erfaring med hyundai?

 

- Pajero

- Landcruiser / Hilux

- Patrol / Navara

- Subaru forester?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et bra tips: se hva som benyttes i Afrika ( landcruiser). Selv hadde jeg gått for Chevy selv om jeg da også må anlegge bart og røyke rullings. Suburban har god komfort, kraftig motor og solid hjuloppheng. Tanken rommer 160 liter

og bilen er umulig med parkeringsplasser ment for norske sosialistiske biler.

 

Rangrover har noen årsklasser med dårlig kvalitet.

 

Pajero er fin og myk. Men sjekk for ulyder fra girkassen.

 

Patrol var tøff når de hadde seks syl diesel.

 

Pass opp for uvanlige utgaver som det ikke finnes (brukte) deler til.

Lenke til kommentar

ikke for å skryte her men har jo selv chevrolet suburban 91 mod 6.2 diesel. beste bilen jeg har eid og har hatt noen nye biler og må se de var ræva på kjørekomfort og sittekomfort.

 

kjøper du eldre chevy må du huske på at det er bladfjører og ikke spiralfjører. vingler litt jør de. min vingla noe sinnsykt da jeg kjøpte den. og de første 14 dagene er den ekkel å kjøre til man venner seg til den. men jeg bytta alle 6 demperne og styredemperen så ble vinglinga borte. drøm å kjøre

 

og chevy gar ikke 161 liters tank men de ble levert med

 

94,121 og 151. har 151 tanken i min og må si at det er lenge mellom hver gang jeg fyller.

 

min er gådd 306 000 og motor er USKRUDD. går som ei klokke. med fin kjøring ligger den på 1.2-1.5

 

blazer k5 er også bra. samme bil som suburban da. bare kortere utgave og 2 dørs. men skal du ha gammel blazer eller suburban hold deg unna 4 trinns kassene. altså th700 hold deg til th350 og th400 men 350 kassene er mest brukt i bensinerne. så sjeldnere å få tak i i norge med 350. de fleste er med 400 kasse. er mest starcraft utgaven som har 700 kasse. gamlingen har en suburban med 700 kasse og har hatt litt elektronikk problemer med den. 400 kassene er problemfrie kasser.

 

husk å sjekk etter rust bakerst i ramme. standard at det ruster der og knekker og må sveises. men er det ikke rust eller har det vært sveisa og gjort årntli er det ikke noe fare.

 

og sjekk for rust på karroseriet over der eksosen stikker ut på begge sidene. bruker å ruste der siden eksosen varmer karroseriet. blir varmt/kaldt. (har bygd om eksosen på min slik at jeg fikk den bort fra karroseriet.

 

og må si at framkommeligheten er super til å være en så stor og tung bil. bilen har jo en egenvekt med fører på over 2600 kg. tror det var ca 2660.

 

den går faktisk bra til å være så tumg og at det er en gammel diesel. synes hvertfall jeg da.

 

og så får man med seg alt man skal ha. god plass bak når man legger ned baksete. (med mindre det er starcraft stoler( kapteinstoler) som regel bare starcraft som har kapteinstoler.

 

latterlig billige deler er det også.

 

jeg bestiller alltid fra klintberg & way eller fra lmctrucks.com

 

skulle ikke tro at noe kunne være så billig også.

 

ja og en ting til som jeg kommer på i farta. varmeapparat registeret bruker som regel å ryke på rundt 300 000 på alle disse bilene. drit jobb å skifte. men veldig enkelt når man har gjort det engang.

 

har dog gjort det noen ganger på disse bilene. hehe.

 

har vell sagt midt om chevy da. som sagt så kan det høres mye negativ ut her. men det vill jeg ikke si at det er. er mest bare bagateller.

 

kan ikke si noe om de andre bilene som er nevnt siden jeg ikke har erfaring med dem :)

Endret av 1915
Lenke til kommentar

Suburban blir litt for stor til mitt bruk, det blir ikke noe større enn tahoe/blazer hadde jeg tenkt.

blazer er samme bil som suburban bare mye kortere ;)

 

jeg kan støtte den ja ;) men tahoe er jo nyere. eller for å si det på en annen måte. tahoe er etterkommer av blazer. fine karroseri på tahoe.

 

synes de nye suburban og tahoe er stygg. mye plast og drit.

Lenke til kommentar

jeg er 192 cm høy, og jeg hadde like bra om ikke bedre plass i en opel corsa 85 modell, enn i alt av amerikanske biler jeg har sitti i(tahoe,jeep cheeroke, chrysler sedan et eller annet, er de jeg kommer på i farta). hilux, king cab, landcruiser, patrol, 4 runner, lada niva, gelandewagen, kia sportage, sikkert flere japser. i alle disse har jeg hatt mye bedre plass, enn hva tilfellet var i de amrikanske.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...