Gå til innhold

Forferdelig tregt trådløst nett


FMKL

Anbefalte innlegg

Heisann og HJELP!!

Jeg er ganske uvitende om hvordan ting fungerer, og jeg har forsåvidt fått vårt trådløse nett til å funke... Dvs, at alt av maskinvare er på nett. Vi har en sånn 30Mbit (?) linje-ting fra NextGenTel - og nei, dette er ingen tråd om hvor dårlig NGT er - og den er forsåvidt rask og fin på det som er kablet.

MEN, når jeg nå sitter i sofaen, og skal kopiere over en videosnutt til Netgear Stora nettverksdisken, så får jeg KUN 200-300kB/sekund i overføringshastighet!!!! Dette kan vel ikke være riktig?? Det å surfe vanlige nettsider er en seriøse tålmodighetsprøve.. Forsiden på vg.no kan ta evigheter å åpne.. Men som sagt, på det kablede utsyret går ting fort og greit.

Får alt fra 20 - 25 Mbit/s når jeg kjører speedtest.net via kablet utstyr.Prøver jeg fra laptop'n på trådløs er det så vidt jeg får connection med speedtest.net.

Litt info om utstyret, så har vi jo et par laptop'r, mobiler og tablets som kjører trådølst. Kablet til Inteno-router'n så er det en PS3, BoxeeBox, HDPVR'n til NGT, og Netgear Stora nettverksdisk. Jeg har også en D-Link router liggende, som jeg kunne tenkt meg å bruke, men telefonen fra NGT krever jo Inteno-router'n...

Vel.. Har noen noen fornuftige tips å komme med? Jeg er helt grønn, og trenger litt detaljerte forklaringer ;) Men alle innspill tas i mot med takk og bukk.

Og nei, jeg har ikke endret noen ting fra standardoppsettet, bortsett fra kanalen på router'n...

HJELP!!

 

PS. Mens dette har blitt skrevet, har jeg 23 minutter igjen av kopieringen av ca 700MB til Stora'n.. da har det allerede gått eet kvarter også...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
<br>inSSIDer er et godt verktøy for å scanne alle kanaler slik at du kan bruke den med minst trafikk.<br>
<br><br>ok... Takk for tips... har installert denne, og ut i fra hva jeg kan se, så er vi de eneste av de 15(!) netta som kjører på kanal 9... og det burde vel være bra...? Men hva annet kan jeg lese av denne? Skjønner ikke mye heh.. og å slå av all sikkerhet, det hørtes jo ille skummelt ut da...?<br>
Lenke til kommentar

Da er kanal 9 den beste kanalen du kan bruke ja.

 

Sjekk at det ikke er trådløse hustelefoner i nærheten av routeren, evt flytt eller skru den av for test.

Det samme gjelder for andre trådløse enheter som mus, tastatur, baby-calls etc.

Ang D-Link routeren din så har D-Link mye problemer relatert til stabilitet, hastighet og annet så det er ikke sikkert at å bytte til den vil fungere bedre enn Inteno boksen.

 

Store metallflater som sikringsbokser, H-Bjelker, frysere og kjøleskap bør heller ikke stå i nærheten av router.

 

Hvis Inteno boksen har siste firmware versjon så er det ikke så mye du kan gjøre med den bortsett fra å kjøre en factory reset noe som kan gjøre underverker.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Etter testene å dømme er det intet galt med nettverket ditt. :w00t:

 

Prøv to ting.

Bytt til Firefox browser, rens maskinen din og det råeste...:

 

KAST STORA SERVEREN DIN DIREKTE I SØPLA!!!! :dribble:

 

SRY, kamerat.

Treg som F på det meste, selv kablet!!! :thumbdown:

Det morsomste var da hele greia låste seg etter en sw-oppdatering som gikk åt skogen, og kundeservice var arrogante og glimret med sitt fravær.

Da jeg koblet disken inn på maskinen min for å sikre data, var det selvsagt unixbasert, noe jeg ikke hadde ork til å sette meg inn i. Vel. Ga blaffen i filmer og musikk, formatterte disken og så...

 

HARD DISK FAILURE IS IMMINENT. Altså: Disken vet at den kommer til å krepere.Hvordan vet disken at den kommer til å krepere uten "flagg" på dato? Disken virker fortsatt, med den feilen ved oppstart, men legger ikke verdifulle data på den.

 

KAST STORA I SØPLA, så blomstrer det hele. NEI til NETGEAR! :ph34r: Så fikk jeg sagt det også,om noen var i tvil.

Lenke til kommentar

Takk for HYGGELIGE svar.... Men jeg er verken drita, eller ekstremt lite opplyst. Har aldri hatt problemer med selve Stora'n... Disken surrer og går, server filmer og musikk som bare det ti BoxeeBox'n, sitter på jobben og laster filer opp og ned, så nei - Stora'n suger ikke.

 

Når det gjelder nettleser'n så bruker jeg vekselsvis Chrome, og FF. Men nettet virker også generelt innmari trengt på iPad'n, som ikke har noe med Stora'n å gjøre, - iPad suger; DET er noe "alle vet"... så jeg innbiller meg at det er noe annet muffins noe sted... Men kanskje jeg skal slå av sikkerhet likevel... hmmmm...

Lenke til kommentar

Når det gjelder hastigheten trådløst, så bør du prøve en test like ved routeren. Da vil du finne ut om det er signalstyrken som er problemet. Hvis du får bra hastighet mot f.eks http://nettfart.no så kan du regne med at svakt signal var årsaken tidligere.

I såfall kan du sette opp D-link-routeren som trådløst aksesspunkt.

 

I signaturen min finner du nettverkstips med oppskrift på hvordan du setter den opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...