Gå til innhold

Utøya-ofre valgt inn i diverse kommunestyrer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg mener bestemt at TWFA har rett når det er snakk om pr og at det ikke er kun sympatistemmer det er snakk om her. Folk har fått muligheten til å bedre kjent med kandidatene og hørt på meningene deres og sett at de er flinke og dyktige politikere. Og det er ikke bare i AP det har gått den veien, i Oslo ble Julie Voldberg fra høyre fremstemt fra 63. plass til 5 plass og dermed en plass i bystyret, samme med Carl I Hagen, selv om Eli er litt sinne pga det, SV sin 2. kandidat røk også pga samme greia (kanskje ikke så greit å hete Behring til etternavn i disse dager?)

 

Men uansett hva det måtte være så lever vi i ett fritt demokrati, og folk må få lov til ha sine egne meninger for hvorfor de stemmer som de gjør. Det er ikke min oppgave å diktere hvilke grunner man skal ha for å kunne stemme på ett parti eller en person.

 

Men en annen resultat har visst seg at med personstemmer har vi fått inn flere yngre folk inn (og ikke bare middelaldrende menn i 50åra), samt at flere folk med innvandrerbakgrunn har kommet inn, noe som ikke er så værst.

Lenke til kommentar

Da er vi i hvertfall helt uenige. Å stemme bare for å stemme henger ikke på greip. Har man null innsikt i hva man stemmer på, eller for, så ødelegger man mer en det gavner samfunnet spør du meg. Da er det bedre å overlate styringa til de som stemmer for å faktisk utgjøre en forskjell i stedenfor at ellemelle stemmer fra fullstendig uvitende og uinteressert folk skal telle.

Lenke til kommentar

Nei. Så snart man sier at det å stemme skal kreve innsikt, så må man definere hva "innsikt" er i denne sammenheng. Og det gir de som "vet" definisjonsmakt. Det vil i de fleste tilfelle være snakk om en politisk og/eller intelektuell elite som skal vite på vegne av folket. Da er det ikke lenger demokrati, men elitestyre.

 

Den eneste måten å unngå det på er gjennom almen stemmerett. Så får vi heller bruke tid og ressurser på å gi folk kunnskap nok til å gjøre bevisste valg. (Nå vil denne kunnskapen ofte komme fra de med "innsikt" i alle fall.)

 

Geir :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...