Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Pusteproblemer - føler jeg ikke får trukket inn nok luft


WasaDu

Anbefalte innlegg

Hei !

Sliter for tiden med pusten - føler jeg ikke får trukket inn nok luft, noe som er veldig ubehagelig. Må hele tiden puste dypt inn for å få nok luft, noe som er veldig anstrengende og irriterende. Har hatt disse problemene siden begynnelsen av sommerferien. Går hele tiden rundt å tenker på det, noe som er, som sagt, veldig ubehagelig.
Kan nevne at jeg ofte føler meg veldig slapp, har hatt veldig mye hodepine det siste året, og (dette høres nok veldig rart ut) føler et slags hardt trykk mot brystet når jeg sitter på i transportmidler som går fort og når jeg tar karuseller/berg-og dalbaner o.l.

Hva tror dere kan være årsaken ?

Takker for all hjelp,
Wasadu ! smile.gif

Endret av WasaDu
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette burde du få sjekka. Jeg mistenker dog at du bare er stressa og har muligens angst som gjør at du hiver etter mer oksygen. Noe som gjør at det blir trykk i brystet og deretter smerte

 

Du kan stole på Dr Charlo. Er du ung å sprek skal ikke dette være noe farlig, sikkert bare litt rusk, men kan være greit å få sjekka det.

Lenke til kommentar

Ta kontakt med legen din, for dette er ikke noe å gå og ruge på. Det kan være ulike årsaker til dette, også andre enn de jeg skriver om under.

 

Om du har låsninger i diafragmamuskulatur så kan en naprapat enkelt løse dette.

En enkel selvtest om dette er nødvendig er å sammenligne hvordan magen din beveger seg når du puster så dypt du klarer (gjerne mens du ligger eller sitter i en stol), så sammenligner du det med andre.

 

Svir det noen ganger når du urinerer ?

 

Er du generelt stresset for tiden ?

 

Siden problemet har oppstått nylig så antar jeg at det medfødte traktbrystanormaliteten ikke er det som er utslagsgivende her.

 

Har du astma så burde du sjekke om immunsystemet ditt er i ulage bl.a. p.g.a bakterieflora i tarmen.

Lenke til kommentar

Skal ikke påstå at jeg har hatt akkurat det samme, men:

 

De gangene jeg har hatt de samme symptomene, har jeg spankulert en tur på fjellet i frisk luft og anstrengt meg skikkelig. Sånn at jeg blir skikkelig anpusten. Da "føler" jeg at bronkiene skikkelig åpner seg og kortpustheten går over.

 

Men det er meg.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 1 år senere...

har selv hatt traktbryst og hadde noen av symptomene som tretthet, slappet og lignende. Men hadde ikke noe trykk mot bryste, så kan være psykiske årsaker. Uansett har du traktbryst andefaller jeg og ta en nuss operasjon. Er 16 år og det er langt ifra så smertefult som de skal ha det til o.O epiduralen gjør sitt! Lykke til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...