Gå til innhold

Tripod for film


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har en svær tripod pr i dag, men denne er altfor skjur slik at man ikke kan pan-e film uten at det blir hakkete/amatørmessig.

 

Er på utkikk etter en tripod som kan pan-e meget smooth, noe som nesten ser motordrevet ut i bevegelsen. Dette forutsetter jo selvsagt grasiøse og solide bevegelser av han som pan-er, men hvilke tips har man til VALG av tripod når dette er høyeste prioritet?

 

Skulle gjerne også hatt litt høyde, 180-190cm? Det jeg har nå er vel 190 og det syntes jeg er svært greit å bruke.

 

Grunnen til at jeg etterspør en tripod med ovennevnte krav er fordi det ikke finnes bare ett, to eller tre stk å velge mellom, men fantazillioner. - Av både merker, modeller, typer, størrelser og tilbehør.

 

Håper noen kan hjelpe litt :)

Endret av IceBlitz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, så var det jo pris ja...

 

Har funnet ut at filmhobbyen min ikke er billig :D

 

Og akkurat derfor har investeringene i forskjellig kamerautstyr vært passe store, hvilket betyr at lommeboken har sine begrensninger for dette kjøpet. Må bli rundt 1500 maks, kanskje litt mer hvis jeg får noe som er adskillig mye bedre til prisen enn et til 1500 :)

Lenke til kommentar

En bra tripod koster MYE penger. Nå spørs det jo litt HVA du skal filme, men skal du filme f.eks. dyr i naturen, med store telelinser, så trenger man et ekstremt solid og stødig stativ, og da må man over på dyre Schactler-stativer.

 

I de rimeligere prisklassene har du jo mye og velge mellom. Selv kjøpte jeg i tida et pakkesett fra Manfrotto. Videohode pluss stativ, og bærebag kom vel på rundt 3500,- kr. Tror det er vanskelig og få et stativ og videohode som du kan panorere bra med til noe særlig under den prisen.

 

Kjøp et ORDENTLIG stativ når du først er i gang. Man blir fort lei det ustødige, vinglete stativet, der det er umulig og panorere og bildet rister og skjelver bare det kjører en bil forbi.

 

Og JA - filmhobby er kostbare saker. :)

Lenke til kommentar

Hva er videohode?

 

Er det et spesialhode med væske eller noe for å gi smoothere bevegelser?

 

Blir ikke noe insane tele panorering, men vil kunne panorere glatt og hakkefritt og med jevn fart i typiske scener der man ikke zoomer noe.

 

Vanskelig å forklare lol :)

 

Prøvde et stativ på elkjøp som jeg la merke til helt tilfeldig når jeg skulle handle andre diverse saker. Det kostet 1499 og var helt sinnsvakt smooth å pan-e med. Og det var manfrotto også :)

 

Er noe sånt udugelig i lengden kanskje?

Lenke til kommentar

Videohodet er du finner øverst på stativet. Dvs. det du panorerer med, og styrer kamera med.

 

Kjøpt et stativ du har råd til og som du synes fungerer bra. Man trenger jo ikke å gjøre seg til raka fant heller. Selv har jeg klart meg lenge og bra med mitt Manfrotto-stativ. Det duger fint til det aller meste, og ikke kostet det skjorta heller. :)

Lenke til kommentar

Var nok det jeg tenkte ja, men videohode hørtes interessant nok ut til at jeg måtte få bekreftet det jeg tippet :)

 

Er kjent med nokså mye utstyr, men da ALT er selvlært på relativt kort tid er det mange begrep jeg ikke har hørt, men bare hatt erfaring med :p

 

Men ja, jeg får stikke innom typisk japan photo eller noe og teste litt div.

 

Det jeg har nå er en stor og flott (kosmetisk) tripod, men skadene på lommeboken var ikke værre en 40 USD lissom. Fungerer veldig bra, stødig og fint og kan henge vekter i bunn og slikt, men vanskelig å få til smooth panorering. Og det er ganske viktig for meg så....

 

Tusen takk for svarene dine, lært masse :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...