Gå til innhold

Enda et Omformer spørsmål. 230V-110V


Anbefalte innlegg

Hei. Kjøpte en rettetang i USA som bruker maks 400w. Kjøpte også en omformer der. Den greia som er 50-1875 watt. Fant ut at det bare var tull. Den klarte ikke å levere nok. Akkurat den type omformer har jeg sett med flere forskjellige merker på. Sikkert noe dritt.

 

Lurte da på om noen vet om omformere til greie priser. De må også være små. Har prøvd rettetangen med en trafo 120V på 1000 watt. Denne saken på 30x15cm-10kg fungerte helt topp. Men den er ikke akkurat veldig portabel. Tror disse små sakene man for kjøpt skryter av sine 1875 watt men ikke klarer å levere det kontinuerlig.

 

Har sett rettetanger som er såkalt dual voltage. Disse må da ha en omformer uten spoler? Trodde det fantes step down spoleløse trafoer idag?

 

Håper noen kan hjelpe meg å finne en god transformator :)

Endret av asswipe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Trodde det fantes step down spoleløse trafoer idag?
Vel, da måtte noen ha løyet ganske troverdig til deg. Vis meg en spoleløs omformer hvis du mener det finnes.

 

Nå kan jeg ikke kommentere de delene du her beskriver, men generelt så må du opp i fysisk trafostørrelse for å kunne levere mye watt.

Lenke til kommentar

ok. Virker som det du sier om at man må opp i trafostørrelse er eneste alternativ. Finnes spoleløse men da er det snakk om veldig liten spenning og likestrøm fant jeg ut. Eller er jo alt av DC strømforskyninger også relativt små. De trapper jo ned fra 230V til 12V med ganske små spoler?

Endret av asswipe
Lenke til kommentar

Teoretisk sett kan man kanskje bruke en dimmer/ effekt regulator får å få ned effekten, men mate den fra 220V. Det er jo selvsagt ett spørsmål om isolasjonen i tangen er god nok til 220, men i teorien skal det være mulig. Stille den inn på 50% eller litt mindre.

 

Men vil selfølgelig ikke anbefale dette da det kan føre til brann og/ eller person skade

Lenke til kommentar

Har sett rettetanger som er såkalt dual voltage. Disse må da ha en omformer uten spoler? Trodde det fantes step down spoleløse trafoer idag?

Det behøves ikke trafo for å få til dette. Her omsettes effekten i en motstand for å varme opp krølltangen. Hvis man lager det som to motstander kan de seriekoples for 220V og parallellkoples for 110V.

Lenke til kommentar

For å redusere effekt på en slik krets kan det i noen tilfeller gå ann å sette inn en diode i serie med kretsen. Med mekanisk termostat ville det fungert, men er det derimot elektronisk temperaturregulator går det nok ikke. Dette er bare for å forklare prinsippet, og jeg anbefaler deg ikke å prøve dette, da det med varmeelementer er fare for både hus og hår. :-)

Lenke til kommentar

Kan vi ikke bare konkludere med at den enkleste, sikreste og billigste løsningen er å kjøpe en krølltang som er konstruert for 230V?

 

Dimmere, PC-strømforsyninger, dioder og termostater høres i mine ører ganske skummelt ut å bruke på en krølltang.

 

Har ikke sett noen som lager AC switch mode PSU's, men det finnes kanskje. Spørsmålet er til hvilken pris for den effekten du trenger.

 

Spørs hva du mener med AC. En frekvensomformer til el-motorer er faktisk en SMPS som leverer en modulert likespenning som blir filtrert. For all mening og formål er det en SMPS for AC, du kan regulere utspenning med den også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...