Gå til innhold

Hva er forskellen på høyre og frp?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Høyre ønsker generelt å bruke mindre penger enn FrP. Begge ønsker å kutte i skatter og avgifter, men FrP ønsker i større grad å bruke oljefondet til å dekke inn disse kuttene, mens Høyre vil fiansiere det gjennom kutt i offentlig sektor. FrP vil også kutte i offentlig sektor selvsagt, men det er likevel et skille her.

 

Jeg tror også FrP vil ha vanskeligere for å kutte i offentlig tjenestetilbud enn det Høyre har - av den enkle grunn (Warning: Høyst personlig mening incomming, ikke ta det personlig) at FrP fremstår som et mer "populistisk" parti enn Høyre. Selv om begge partiene av ideologiske årsaker ønsker å redusere de offentlige kostnadene, så tenderer FrP oftere å snu kappen etter vinden, og siden en nedbygging av offentlig sektor viser seg å være sterkt upopulært blant velgere (ihvertfall i spørreundersøkelser), så tror jeg det ville sittet lengre inne hos FrP å gjennomføre dette.

 

Synet på EU er også noe annerledes. Høyre støtter EU og EØS fult ut, mens FrP støtter EØS, men har som eneste parti på Stortinget ikke en offisiell mening om norsk EU-medlemskap.

 

FrP er også tydeligere i sin støtte til USA og Israel, og er mer kritisk til FN.

 

Innen miljøvern så har begge en relativt liberalistisk holdning hvor miljøvern er mindre viktig enn økonomiske interesser, men FrP har også stilt seg tvilende til om internasjonal forskning rundt global oppvarming er riktig, og anser dermed ikke klimautfordringene som like relevante som Høyre. Dog skal det sies at i praktisk politikk så er heller ikke klimautfordringene spesielt høyt prioritert hos Høyre, så det er høyst tvilsomt om dette ville spilt noen større praktisk rolle.

Endret av taterfyrings
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...