Gå til innhold

Tråden for alle studenter i UK


ahpadt

Anbefalte innlegg

Bør jeg ta opp engelsk privatisteksamen? Den er delt opp i både skriftlig og muntlig, og koster hver rundt 800 kr. Eller bør jeg drite i engelsk privatisteksamenen og bare ta IELTS og TOEFL?

 

IELTS/TOEFL. Mye enklere å ta, men ikke gjør det før du måtte få beskjed.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bør jeg ta opp engelsk privatisteksamen? Den er delt opp i både skriftlig og muntlig, og koster hver rundt 800 kr. Eller bør jeg drite i engelsk privatisteksamenen og bare ta IELTS og TOEFL?

IELTS tester bare språkferdighetene, og har enkle oppgaver som tester språkferdigheter og ikke kunnskap innen andre felt som litteratur og kultur.

Lenke til kommentar

På grunn av min "academic excellence" presterte jeg å få et stipend £2000 fra Bath. :D

 

Jeg tror de har et spesielt syn på det der; karakterene mine var jo egentlig bare sånn middels (4.8 i snitt)

 

Det fikk jeg også, heh. Men siden man måtte klare å oppnå et snitt på 60% (2.1) for år 1, så får jeg det ikke videre nå.

Lenke til kommentar

Uffda... hva fikk du i snitt forresten?

Og om jeg husker riktig, så hadde du noen bøker du kunne selge meg, right?

 

Jeg hadde ca 4.5 i snitt. Selger "Engineering Mathematics: A Foundation for Electronic, Electrical, Communications and Systems Engineers". Tror jeg vil beholde fysikkboka i tilfelle den kommer til nytte når jeg skal ha om elektromagnetisme.

 

Kjøpte boka ny og har nesten ikke brukt den. Betalte £39 for den. Kan selge den for halvparten? Aner ikke hvordan bøker faller i verdi. :shrug: Ta reply i PM. ;)

 

Flere bøker enn de to vil jeg nok ikke tro du trenger. Jeg klarte meg i hvert fall uten. Resten er til utleie i biblioteket om du skulle trenge de uansett (selv om enkelte kan være vanskelig å få fatt på - noen horder bøker i ukesvis).

 

EDIT: Skal tenke litt. Kan hende jeg kan selge deg fysikkboka også.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Er alt som er relatert opp mot "A-levels" og slikt, noe som norske studenter med vitnemål bare kan se bort i fra?

 

Det vi tar er ikke direkte ekvivalenter av A-levels, men om du søker på en grad hvor de spør etter spesifikke A-levels så må du ha tatt tilsvarende i Norge. Dog kan det være litt diffust, da om man for eksempel skal søke seg på et økonomistudie, så vil det garantert bli spurt om A-level matte, og da må man spørre om dette er S1+S2/R1 eller R2, men som en tommelfingerregel så pleier inntakskravene å innholde de samme realfagene (og vanskelighetsgrad) som i Norge.

Lenke til kommentar

Master her

Hvis du går på websiden til courset du vil søke på så står det ofte hva som kreves under "Apply".

 

F.eks:

You must include a statement of purpose of around 500 words in length, to answer the following questions:

  • Why have you selected this particular programme? You should also include other motivating factors and additional relevant information in support of this.
  • What are your areas of interest within the programme?
  • What contributions do you feel you can make to the programme?
  • How do you see the programme affecting your career plans?
  • What evidence of research or reading in this area can you show?

 

 

Resirkulering er ikke bare godt for miljøet, også for fritiden din.

Endret av luser32
Lenke til kommentar

Heisann! Jeg flytter til England om 3 uker og skal på University of Essex. Jeg har to spørsmål til dere som allerede studerer i UK, det angår bank og mobilabonnement. Jeg har Sparebank 1, og jeg fikk vite at de har gebyrfritt uttak i utlandet, er det noe vits i å åpne en Britisk bankkonto da? Jeg ser at det står om det på Universitetets hjemmeside osv, men har dere andre gjort det som har en norsk bank som tilbyr gebyrfritt uttak i utlandet?

 

En annen ting jeg lurer på er mobilabonnement. Hvilken teleoperatør er best i UK? Har hørt om Orange og Three. Jeg er veldig opptatt av at det er god dekning, spesielt når det gjelder mobildata/3G. Noen av dere som har erfaringer med forskjellige teleoperatører og vil anbefale en? :)

Lenke til kommentar

Jeg har britisk(e) bankkonto(er) i tillegg til de norske (gebyrfrie). Om du vil ha vanlig mobilabbonement, er det påkrevd. Ellers får man bare kontantkort-løsninger.

 

Ellers kan det være andre ting som krever britisk bankkonto, medlemsskap på treningssenter, f. eks.

 

Jeg har Three. Hold deg unna. Du får ikke sendt SMS til de fleste norske nummer. Dekningen utenfor bysentrumene er som regel begredelige, men det tror jeg gjelder alle operatører.

Lenke til kommentar

Dekningen utenfor storbyer er som oftest ræva. Du må nesten finne ut hvem som har best dekning i området du skal være. Hadde selv først O2 men fant etter hvert ut at de hadde begredelig dekning i Bath, så bytta til Orange.

 

Britisk konto må du så og si ha. Du vil sikkert komme over tjenester som kun kan betales med Direct Debit, noe som bare funker med britisk bankkonto (som nevnt over).

Lenke til kommentar

Nå er det jo noen år siden jeg flyttet til England, men jeg trengte ikke å lage meg britisk bankkonto før jeg flyttet inn i privat bolig (halls første året). Da var det også slik at hadde man bodd 12 mnd i UK slipper man unna monthly fees, mens hadde jeg villet ha britisk konto før det var det vel £10-15 i mnd elns (santander, lloyds og Nat West). Dette kan jo såklart ha forandret seg nå men ha dette i bakhodet. Alt i halls kunne betales over internett hos Newcastle slik at DD var unødvendig.

Lenke til kommentar

Hei, karar.

 

Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvor jeg skal søke hen til neste år. Jeg søker gjennom SONOR og SATP, og har spørsmål om hvilke skoler dere anser som best i forhold til hvor jeg har sjans å komme inn. Når jeg er ferdig med bacheloren min kommer jeg til å lande på cirka 3,5 i snitt. Altså, en svak B. I tillegg har jeg et bra motivasjonsbrev og OK referanser. Jeg skal også ta GMAT, men vet ikke om denne kommer til å styrke søknaden min betraktelig da jeg ikke vet hva jeg får av score.

 

Hvilke FEM skoler fra SATP anser dere som best for meg? tenker jeg bør søke et par som er vanskelig å komme inn på, men ikke helt urealistiske naturligvis for da er det ikke noe vits, og et par som er mer 'sikre'.

Til nå har jeg kommet frem til: Newcastle, Lancaster, Essex, UEA og Swansea.

 

Hvilke skoler fra SONOR bør jeg prioritere? Samme formatet her (2 vanskelige, 3 sikrere).

Til nå har jeg kommet frem til: Aston, Portsmouth, Southampton, Bristol (og kanskje Leicester?).

 

Fra GOStudy Norge skal jeg søke EBS London, det er jeg helt sikker på.

 

Og til slutt: Er det noen skoler dere vil tipse meg om som ikke finnes gjennom SATP/SONOR/Gostudy? Har sett på ALLE, det er jeg helt sikker på, har brukt så enormt med tid på nettet, så har god oversikt.

 

Takker for gode svar på forhånd.

Lenke til kommentar

pinnsvin: Det er ingen problem å finne banker med gratis-konto for norske studenter i UK. Jeg betaler selv noen pund i måneden hos HSBC, men det er for oppgradert konto med gratis uttak i utland, sjekkhefte, forsikringsordninger, veihjelp og diverse.

 

Den jeg har hos NatWest har alltid vært, og vil alltid være gratis, så lenge jeg er student.

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar dere som har svart angående bank og mobil! :)

 

Ser ut som jeg må skaffe meg britisk bankkonto. Trenger jeg noe papir fra min nåværende bank som den britiske banken vil spørre etter? Eller er det bare å gå inn og si jeg vil ha en student account?

 

Forresten, må jeg melde fra til Folkeregisteret om at jeg flytter til England? Gjorde dere det? :)

Endret av Pearl15
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...