Gå til innhold

Hva er egentlig Satanisme?


Anbefalte innlegg

Sorry Mac...men dette blir bare feil. Den "satanisme" som TS beskriver er bedre definert som en egoistisk avart av humanisme ol. Og humanisme har igjen en god del verdier som er lik kristendommens absurde verdier.

 

TS beskriver ikke ekte satanisme. En ekte Satanist er i utgangspunktet religiøs. han tror på gud og Satan,himmel og helvete. Satanisten velger å stå ved Satans side og vil tilintetgjøre de kristne og alle de som sverger troskap til gud,allah,jahve etc. På samme måte som de kristne har sine avskyelige ritualer i kirken, har Satanistene sine Ritualer.

 

Da vi i den vestlige verden (østen og forøvrig) som regel lever i en formynderisk rettsstat bygd opp av kristelige verdier blir de Satanistiske Ritualer og Tradisjoner svært vanskelig å praktisere uten å bli forfulgt. Da med tanke på en del Ofrings Ritualer, samt historisk sett tradisjonelle kirke Brenninger. Noe som forøvrig er et problem delt med sanne følgere av Åsatro.

 

De fleste Satanister har vel i dag gått bort i fra de mest ekstreme metoder for å rense verden for kristne, og har vel heller begynt å bruke vitenskapelige og politiske virkemidler for å motbevise guds eksistens og avskaffe kristendom og annen religion forøvrig. Ved NASA og SETI jobber de for eksempel iherdig for å finne utemomjordisk liv. Og når dette omsider er et faktum er håpet at de kristnes sak blir betydelig svekket.

 

Så det som TS beskriver, dog ikke helt på jordet i seg selv, er ikke ekte Satanisme. Men tanken om egoets kraft er en bra tanke fordi dette direkte motvirker saueflokken.

 

Ulvene er mange nå tildags.....selv om de ikke vet det selv.

 

TS beskriver Laveyisme, en livsfilosofi skapt av Anton Lavey. At selve ordet satanisme forvirrer deg i den grad det gjør, forandrer ikke på dette.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Folk har spurt meg flere ganger om hvorfor jeg kaller meg selv en satanist, og ikke en humanetiker eller ateist, siden jeg ikke tror på djevelen eller gud.

 

 

Det er flere grunner til dette. Først av alt er det fordi Satan er det ultimate symbolet og representasjonen på opprør, individualitet, frihet, og kreativitet. Tross alt så var jo Satan innen kristendommen opprørsengelen. Han ble kastet ut av himmelen for å stå i mot gud. Som Satanister identifiserer vi oss selv med det, et arketypisk symbol på opprør og individualitet. I tillegg til dette er mange satanister ensomme sjeler, som ikke alltid følger samfunnets “moralske lover” og normer. Også dette har en sammenheng i symbolikken Satan representerer.

 

 

Vi står også i opposisjon til gud, kristendom og religion, og siden “Satan” er en tittel; et ord som på hebraisk betyr “motstander” eller “beskylderen” har Satan og symbolikken rundt dette en spesiell betydning for oss. I tillegg er satanismen basert rundt et egoistisk livssyn, med dogme, ritualer og symbolikk som ikke kan sammenlignes med for eksempel humanetismen – som i bunn og grunn bare er en kristen organisasjon uten gud; de har kopiert det kristne menneske- og livssyn, men har utelatt gud, all dogme og enhver sermoni som har med kristendommen å gjøre.

 

Ateistene er i et nøtteskall bare en gjeng mennesker som ikke aksepterer gud, men som ikke har noen form for trosystem whatsoever. Så der ligger altså forskjellen på satanisme og ateisme – satanismen har dogme, ritualer og symbolikk og en filosofi basert på menneskets natur, ateismen gjør ikke annet enn å fornekte gud for enhver pris. Og humanetikerne, vel de er en gjeng kristne uten en gud.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er en ganske stor forskjell på satanisme og djeveldyrking.

vennligst forklar.

Det er ikke verre enn å bla litt tilbake:

 

tl;dr:

Den offisielle religionen Satanisme er en filosofisk religion.

Faktiske djeveldyrkere er noe som noen kristne fant på i middelalderen.

 

Livsfilosofien satanisme oppfunnet av Anton LaVey er noe annet enn religiøs satanisme (det motsatte av kristendom). Det tar filosofi derfra, men er ikke et religiøst begrep i den forstand, kun filosofisk.

 

"There is no heaven of glory bright, and no hell where sinners roast. Here and now is our day of torment! Here and now is our day of joy! Here and now is our opportunity! Choose ye this day, this hour, for no redeemer liveth!".

 

Egoistisk humanisme?

Endret av CypheroN
Lenke til kommentar

Hva ville man kalt en satanist om ikke kirken fantes?

De lever av kristendommen såvidt jeg har forstått.

 

 

Satanismens helligste dag = Bursdagen sin.

 

En av forestillingene rundt den sataniske filosofi er at den alltid har eksistert hos mennesket, men at LaVey var den første til å gi den direkte uttrykk, samt pakke den inn i dogmer. Dersom kirken ikke hadde fantes hadde satanismen enten da fortsatt vært formløs, eller hatt et annet navn. Tanken er at den sataniske filosofi uansett hadde vært å finne hos folk, men at den bare ville vært kalt noe annet (og, avhengig av om den hadde blitt gitt noen konkret form, hatt et annet sett med dogmer.)

Lenke til kommentar

Har ikke lest meg gjennom tråden, men man finner jo teistisk satanisme også:

Teistisk satanisme

Religiøs satanisme eller teistisk satanisme er en form for djeveldyrking, hvor satanistene tilber Satan/Djevelen som en fysisk skapning og/eller kraft. Tilhengere av denne religionen er derfor ikke ateister, slik som filosofiske satanister. Sataniske ritualer med ofring, blodspilling og gruppesex er vanlige momenter i denne formen for satanisme. Mye er basert på teorier og myter, skrekkhistorier, filmer og bøker.

Lenke til kommentar

Satanisme = Kristne for hvem Gud og Jesus ikke er kule nok. Folk som trives med å være utskudd.

 

Det er jo det som er ironien. Man kan ikke være satanist uten å tro på Gud og Jesus :)

Vel... Det er igrunn i så veldig ironisk. En kristen person tror jo på lucifer, de tilber han ikke. Det er der forskjellen på en kristen og satanist. De tror vel på det samme, men tilber det motsatte.

 

Hva ville man kalt en satanist om ikke kirken fantes?

De lever av kristendommen såvidt jeg har forstått.

 

 

Satanismens helligste dag = Bursdagen sin.

Når er din helligste dag da..?

Lenke til kommentar
Feil. Les i tråden.

 

Det er noe som heter LaVeyisme (Anton LaVey)/filosofisk satanisme. Og det er dette de fleste forbinder med "satanisme".

 

De nevner satan, demoner, og religiøse ritualer non-stop. Altså tilber de Satan, altså tror de på Gud og Jesus. I beste fall er de full av selvmotsigelser. I verste fall er de en gjeng med barnerumper for hvem kristendom ikke var tøft og underground nok, og ikke gikk i nok sorte klær og pentagram.

 

Vel... Det er igrunn i så veldig ironisk. En kristen person tror jo på lucifer, de tilber han ikke. Det er der forskjellen på en kristen og satanist. De tror vel på det samme, men tilber det motsatte.

 

Satan, Lucifer, Beelzebub, hva man nå vil kalle ham - den religiøse sjefsslemmingen - ble oppfunnet tusener av år før kristendommen. De fleste kristne tror ikke på satan. Selv i prestestanden er det faktisk bare noen ørsmå prosent som tror på ham.

Lenke til kommentar

De nevner satan, demoner, og religiøse ritualer non-stop. Altså tilber de Satan, altså tror de på Gud og Jesus. I beste fall er de full av selvmotsigelser. I verste fall er de en gjeng med barnerumper for hvem kristendom ikke var tøft og underground nok, og ikke gikk i nok sorte klær og pentagram.

Benekter du at satanisme er en filosofi uten teisme i det hele tatt? Hvorfor? Det er fakta.

 

"There is no heaven of glory bright, and no hell where sinners roast. Here and now is our day of torment! Here and now is our day of joy! Here and now is our opportunity! Choose ye this day, this hour, for no redeemer liveth."

Lenke til kommentar

Nå må vi klare å skille mellom symbolske ting og faktisk dyrking og tilbeding av ting. LaVeyansk Satanisme bruker de guddommelige entitetene som symbolikk og med budskap.

 

Forøvrig syns jeg satanisme er pussig lik mange tidligere livssyn, som epikureisk hedonisme, rands objektivisme, humanisme, nietzsches übermench, osv. Trenger vi virkelig enda en?

Lenke til kommentar

Hva ville man kalt en satanist om ikke kirken fantes?

De lever av kristendommen såvidt jeg har forstått.

 

 

Satanismens helligste dag = Bursdagen sin.

 

Kristendommen har sitt opphav i diverse eldre mytologier, inkludert Jødedommen hvor Satan ofte ble fremstilt mer som en av Jehovas agenter enn en selvstendig aktør. Slik jeg forstår det, så ser Jødene fortsatt på Satan og relaterte handlinger mer som en utfordring eller prøvelse enn som et ondt vesen. Vi ser i historien om Jødene i Egypt, der Gud enkelt kunne ha plukket opp hele folket og plassert dem der han ønsket, at han heller ville kødde både med Egypterne og Jødene enn å bare løse problemet. Gud sørget faktisk for at Farao ikke skulle la Jødene gå fri:

 

2. Mos 4:21 "Da sa Herren til Moses: «Når du kommer tilbake til Egypt, se da til at du gjør alle de under for farao som jeg har gitt deg makt til å gjøre. Men jeg vil forherde ham, så han ikke lar folket fare."

 

Evt. fra King James: "And the LORD said unto Moses, When thou goest to return into Egypt, see that thou do all those wonders before Pharaoh, which I have put in thine hand: but I will harden his heart, that he shall not let the people go."

 

For meg gir det langt mer mening at Satan ikke er selvstendig, bare enda en del av Guds arsenal, når Gud er den aller mektigste. Så med det til grunn, vil jeg se på det som legitimt å forstå eller kalle seg selv Satanist hvis du prisgir utfordringer, eller lidelse. Uavhengig av tro.

 

Endret av KarlRoger
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...