Gå til innhold

13,3" studentpc


Anbefalte innlegg

Jeg trenger hjelp til valg av en 13,3" pc.

Skal brukes til nettsurfing, tekstbehandling(word) og regnskapsprogram.

Har en større laptop, men trenger en liten til å bruke på skole og til studier..

Har sett at disse ligger høyt i pris, men har ikke mer enn 5000 å bruke.

Er det noen som har en anbefaling til en grei pc?

Har sett litt på disse tre fra Dell: http://www.dell.com/no/p/laptops?~ck=anav#!facets=41103~0~199306&p=1

men jeg har ikke noe erfaring med dell, er det et ok merke?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Asus har mange ålreite i bl.a. U-serien, selv har jeg en U31F. Denne er 13.3", har grei batteritid og kurante maskinvarespesifikasjoner for det jeg trenger den til (mye det samme som du beskriver). Nå er vel denne imidlertid mer eller mindre på vei til å bli utfaset til fordel for U31SD, som har nyere generasjons prosessor og et hakk kraftigere skjermkort. En av fordelene med denne maskinen er at den har 8-cellers batteri, noe som på min egen U31F holder i ca 6-7 timer per lading med de "rette" strømsparingsinnstillingene.

Lenke til kommentar

Ville styrt unna HP og heller kjøpt en av pcene de andre her linker til.

 

Har en ProBook 4320s til skolepc, kan ikke si den er så mye bedre enn andre HPer jeg har vært borti.

Skal ikke noe til for at den går varm og byggekvaliteten er heller ikke noe å skryte så veldig av.

Lenke til kommentar

Prosessorintegrert Intel Graphics 3000 på den. De har satt inn en DVD-brenner der i stedet for et eget grafikkort. Ville heller valgt U31SD eller U36SD dersom du ønsker i5.

Intel HD 3000 grafikk er et stort løft fra tidligere integrerte løsninger. Denne kan håndtere alt av medieavspilling, full HD inkludert. At de har klart å presse inn en DVD-brenner har lite til ingenting med grafikkløsningen å gjøre. Man har rett og slett innsett at Intel HD 3000 ligger for nærme low-end dedikert grafikk til at det lønner seg å ta det med. Man skal minst ha GT 525M for at spilling av nye spill skal bli aktuelt. Å legge til en GT 520M er et dumt sjakktrekk, fordi det unødvendig stjeler batteritid og produserer egen varme. I dette sjiktet er det bedre med integrert grafikk. :)

Lenke til kommentar

NVidia Optimus skifter automatisk mellom integrert og dedikert grafikk, men er ikke feilfri. Den sparker også inn f. eks. ved avspilling av video, noe som Intel HD 3000 klarer helt fint selv. Jeg ser poenget dersom man har et kraftigere skjermkort fordi du får en del ytelse i retur, men GT 520 er ikke i blant dem. Den er kun 20% raskere, som er ufattelig lite når ytelsen i utgangspunktet er såpass snever til spillbruk. Ser man det opp imot ekstra strømforbruk og varmeutvikling, vil den derfor gi lite igjen.

Lenke til kommentar

NVidia Optimus skifter automatisk mellom integrert og dedikert grafikk, men er ikke feilfri. Den sparker også inn f. eks. ved avspilling av video, noe som Intel HD 3000 klarer helt fint selv.

Har man ikke mulighet til å disable nvida kortet når man f.eks skal se film eller lette oppgaver så man er sikker på at det ikke slår inn og bruker strøm?

 

Noen som vet noe ombyggekvaliteten på 830'n til toshiba. Var og kikket på 750, og det ble litt vell mye svikt og plastic for min del.

Endret av nisak80
Lenke til kommentar

Grafikk kort og sånt har ikke så veldig stor betydning for meg, da denne pcen stort sett kun skal brukes til nettsurfing, word, excel og duett (regnskapsprogram).

 

Jeg har ikke så god peiling på data som sagt.. :)

Men de jeg har funnet som er aktuelle er den HP Probook maskinen som jeg har lagt ut link tl lengere opp her, og de to maskinene fra Dell. Mac har jeg ikke råd til.

Den HP Probook ser jo mye finere ut enn Dell, men jeg har som sagt hatt problem med HP fra før, den blir veldig varm, og vifta går hele tiden og den har vært inne to ganger og bytta MB og CPU på ett år, og batteriet funker bare to- tre uker etter den har vært på service.. Så jeg er litt skeptisk til HP, Dell har jeg ingen erfaring meg.

Lenke til kommentar

Jeg synes at todelte museknapper, større effektivitet, lavere vekt, inkludert DVD-drev, mindre støy og varmeutvikling og langt høyere kvalitet på hengslende er verdt 300 kroner. Vil gjerne se kilden din om at den har en hybridharddisk, selv om heller ikke dette vil være en fordel fordi den utvikler såpass mye varme og støy. Man må huske på at dette er ultraportable, og at de har veldig lav kapasitetstak når det kommer til å bli kvitt varme. GT 520M har som sagt liten effekt annet enn å trekke enda mer strøm. Ytelsen til Intel HD 3000 er kurant utenom i spill, akkurat slik som GT 520M. At de har inkludert den er ren markedsføring fordi folk er vant til å assosiere negative ting med integrert Intel grafikk fra forrige generasjoner. Ting som ikke lenger er et problem. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for bidrag og ikkje minst PC-pakke-tråden din Agentspoon. Eg har sett litt rundt og endar nok sikkert på ein R830. Har aldri sett på Toshiba som aktuelt å kjøpa, men eg er absolutt overbevist om at det er ein grei PC til studentbruk.

 

Når Mpx har den på tilbod samtidig er saken grei. ;)

Endret av Zeph
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...